Kuşum da soluma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anon35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anon35

iyikus.com Üyesi
merhaba. 7 adet kuşum var hobi olarak beslemekteyim. Fakat içlerinden 1 tanesi ciddi anlamda soluma sorunu var gece gündüz vik vik vik , Tıs tıs tıs ötüyor. Uzun süre oldu ne yaptıysam geçiremedim. Veteriner ilaçları temin edemiyorum vermiyor veterinerler. Rica etsem bilen birisi acil yardım etsin .

Geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanır. Veterinerlerin bildiği bir şey var gözlerini sadece para hırsı bürümüş. Hayvanlar üstünden prim sağlamak. Kimse ücretsiz bir şey istemiyor ama kuşu alıcan eline sağına soluna bakacaksın 1 2 bin muaye adı altında ücretler çıkartacaksın öyle bir şey yok. Bir de kalkıp odanın verdiği en düşük tarifleri uyguluyoruz demezler mi.
Teşekkür ederim inşallah eski cıvıl cıvıl, yaramazlık yaptığı haline geri döner. Aynen öyle çok doğru yazmışsınız. Ben de bundan korkuyorum belki çözümü basit bir şey ama abartıp burada kalması gerekiyor deyip ölüme terketmelerinden yani. Hastalığını ilk farkettiğimde veteriner ararken okuduklarım beni bu korkuya sevketti. Her yerde işini düzgün yapan, vicdanlı insan bulmak çok zorlaştı maalesef. O yüzden forumlardan kendi sorunlarımızı araştırıp çareyi kendimiz bulmaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim inşallah eski cıvıl cıvıl, yaramazlık yaptığı haline geri döner. Aynen öyle çok doğru yazmışsınız. Ben de bundan korkuyorum belki çözümü basit bir şey ama abartıp burada kalması gerekiyor deyip ölüme terketmelerinden yani. Hastalığını ilk farkettiğimde veteriner ararken okuduklarım beni bu korkuya sevketti. Her yerde işini düzgün yapan, vicdanlı insan bulmak çok zorlaştı maalesef. O yüzden forumlardan kendi sorunlarımızı araştırıp çareyi kendimiz bulmaya çalışıyoruz.
Ya hayvan can çekişiyor müdahale etmek yerine kasaya yönlendiriyorlar. Gerçekten kendimi de bozmak istemiyorum aklıma geldikçe deliriyorum. Öncelik vicdan beee gerçekten.

@Selçuk YÜKSEL Abi'nin söylediği ilacı kullanın gerçekten ben faydasını gördüm. Çözüm olmaz ise başka söyleyeceği ilaçlara yöneliriz. Kafes temizliğine yemlerin tazeliğine dikkat edelim. Yemleri suluklardan uzak tutalım. dal darı, ak darı, aspur vs verelim toparlar inşallah kendini

Gelişme olarak ekliyorum; Aylar sonrasında Kuşta' ki Soluma ve Tıslama sorunun gece hiç bir şekilde duymadım arada da duymadım. Sanırım geçti iyileşti.

@Selçuk YÜKSEL Abi Teşekkür ediyorum :) ilginden dolayı. Bu kuş için sormadığım aramadığım kişi kalmadı desem yeridir. Burası hariç. Dünyanın ilacını öneren oldu. "Doksisiklin, Bactrim, Antibiyotik, Limon ver Sirke ver diyen vs," İyot lugol Kuşun rahatsızlığını giderdi. Kuş canlandı hareketlendi. Ötüşü falan normale dönüyor

@Sensitive 🌿 Sizlere' de Teşekkür ediyorum

Geçmiş olsun kuşun önceki ve sonraki halinin videolarını eklermisiniz. YouTube a yükleyip linkini atın kalıcı olsun. Örnek olması açısından sabitleyelim konuyu..

Ya hayvan can çekişiyor müdahale etmek yerine kasaya yönlendiriyorlar. Gerçekten kendimi de bozmak istemiyorum aklıma geldikçe deliriyorum. Öncelik vicdan beee gerçekten.

@Selçuk YÜKSEL Abi'nin söylediği ilacı kullanın gerçekten ben faydasını gördüm. Çözüm olmaz ise başka söyleyeceği ilaçlara yöneliriz. Kafes temizliğine yemlerin tazeliğine dikkat edelim. Yemleri suluklardan uzak tutalım. dal darı, ak darı, aspur vs verelim toparlar inşallah kendini
Kafesini her gün temizleyip, sprey şişeye doldurduğum elma sirkesini fıslatıyorum kafesin her yerine. Yemliğinde yulaflı yemi var. Evet aspur de veriyorum ayrıca bir kapta. Dal darıdan korkuyor yemiyor. İnşallah iyileşir de başka hiçbir şeye gerek kalmaz. Hepinize çok teşekkürler 🫡

Biz teşekkür ederiz
Kafesini her gün temizleyip, sprey şişeye doldurduğum elma sirkesini fıslatıyorum kafesin her yerine. Yemliğinde yulaflı yemi var. Evet aspur de veriyorum ayrıca bir kapta. Dal darıdan korkuyor yemiyor. İnşallah iyileşir de başka hiçbir şeye gerek kalmaz. Hepinize çok teşekkürler 🫡

Geçmiş olsun kuşun önceki ve sonraki halinin videolarını eklermisiniz. YouTube a yükleyip linkini atın kalıcı olsun. Örnek olması açısından sabitleyelim konuyu..
Şimdi ki halini atmam biraz zor anlaşılmaz çünkü 7 kuşun içinde. Ama önceki halini attım. Youtube da benzer ona bir çok video vardı kuşlar ile ilgili ama çözümü hiç bir şekilde yoktu. İlaç dayatmaya çalışarak sözde çözüm ürettiler hep. Sağolsun Selçuk Abi ilaç dayatmadan önce bi iyot tedavisi yapalım dedi duruma göre hareket ederiz sonra dedi. Kuşun sıkıntısı cidden iyotmuş

Geri