Kuşum devrilecek kadar başını çeviriyor sürekli

erkut.ozurer

iyikus.com Üyesi
dün gece Eve geldiğimde karanlıkta kafesinden kaçmış yerde bu hareketi sürekli yaparken buldum üfleyerek vs engel olmaya çalışıyoruz kafesine koyduk böyle hareketler yapıyor ne oluyor ?

tüneğinde bile duramıyor buradaki veterinerler bakmıyor lütfen yardım edin

Riske girmeyip ne yapacağım inanın bilmiyorum şu an cumartesi gecesi başladığı için veterinere gidemedim ki gitsemde ilçede yaşadığımdan bir şey anlayacağını düşünmüyorum :( elim kolum bağlı oturacağıma güvercin yetiştiricisi olan dostlarımdan bu bilgileri aldım parastop önerdiler yarın ilk veterinere sonrasında güvercin vs yetiştiren petshoplara gideceğim, yani bu kadar sevdiğiniz kuşunuzun bu halini elden bir şey gelmeden izlemek çok kötü ne yem yiyebiliyoe ne su içebiliyor ağzına suyu biz akıtıyoruz suyu hissedince nasıl içtiğini görünce ağlayasım geliyor çok kötü

Yem yiyemiyorsa sıvı elle besleme maması yapıp ağzına damlatın azar azar.. Aç kalmaması önemli... Youtube ta elle besleme maması tarifleri var...

Parastop evet işe yarayabilir ancak dediğim gibi orjinalliği şüpheli.. Öneren kişiler eğer kendileri kullanıp olumlu sonuç aldılarsa denenebilir yinede...

Benim fikrimi sorarsanız hiç vakit kaybetmeden sabah eczaneden bactrim şurup alıp, sabah bir damla akşam bir damla şeklinde kuşun ağzına damlatıp kullanın..

Elle beslemeniz gerekebilir bir süre eğer yiyemiyorsa. Kafes dibine yemlik koyun tünekleri çıkarın, belli ki çok zorlanıyor. Daha çok küçük bir de..
Benim fikrimi sorarsanız hiç vakit kaybetmeden sabah eczaneden bactrim şurup alıp, sabah bir damla akşam bir damla şeklinde kuşun ağzına damlatıp kullanın..
Bu şekilde tedaviye başlayabilirsiniz. İnşallah başka bir antibiyotik kullanmasına gerek kalmaz. Geç kalmayın müdahale için lütfen. Kafeste kalamar kemiği vs varsa çıkarınız

Yem yiyemiyorsa sıvı elle besleme maması yapıp ağzına damlatın azar azar.. Aç kalmaması önemli... Youtube ta elle besleme maması tarifleri var...

Parastop evet işe yarayabilir ancak dediğim gibi orjinalliği şüpheli.. Öneren kişiler eğer kendileri kullanıp olumlu sonuç aldılarsa denenebilir yinede...

Parastoptan vazgeçtim güvenilirlik konusunda yarın veterinerden Baytril alacaktım onu kullanmayayım mı ?

Veteriner önerisi ile ölçülü hazırlanmış çözeltiden günde 5 defa 2 damla içirilecek şekilde bu ilaca başladık İnşallah iyi olacak

Ekli dosyalar

• 3D8658D8-49E8-4A98-9D79-E610E6C03630.jpeg
    3D8658D8-49E8-4A98-9D79-E610E6C03630.jpeg
    320.5 KB · Görüntüleme: 7
  • B336D2B1-7AF5-4AA7-85BE-C19C3A2C91F7.jpeg
    B336D2B1-7AF5-4AA7-85BE-C19C3A2C91F7.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 7
Umarım işe yarar annem dün gece ben uyurken ve sabah işteyken biraz sarımsaklı su vermiş şu an biraz daha iyi tünekte durabiliyor ben ilaç hakkında umutluyum birazcık sarımsak bu kadar iyi geldiyse ilaç neler yapmaz diye düşünüyorum kuşum çok küçük kümesten çıkalı 1 hafta oldu ondan sonra biz aldık hem küçüklükten hem yabancı yerden kaynaklı bünyesinin zayıf düştüğünü ve hemen bu şekilde hastalandığını düşünüyorum veteriner hekim newcastle virüsü tanısı koydu umarım iyi olur

Sarımsaklı su fazla verilmemelidir. Dikkatli kullanılması gereken bir ürün. Doğuştan getirilebilen ya da büyürken bulaşan bir çok kuş hastalığı mevcut. Newcastle pek yaygın bir hastalık değil, kaldı ki kuş vebasıdır.

Mama veriyormusnuz? Yada kendi yem yiyebiliyormu?
Dün yiyemiyordu mama vermiştik bugün annem biraz yem yedirebilmiş ama az bir darıyı çok daha güzel hızlı yemiş o yüzden hemen gittim darı aldım geldim darıyı yiyecek muhtemelen şu an az biraz yem ve darı yitip ilaç aldığı ve dinlendiği için vermek istemedim gece saatlerinde annem darıyı tekrar deneyecek olmazsa mama verecek

Sarımsaklı su fazla verilmemelidir. Dikkatli kullanılması gereken bir ürün. Doğuştan getirilebilen ya da büyürken bulaşan bir çok kuş hastalığı mevcut. Newcastle pek yaygın bir hastalık değil, kaldı ki kuş vebasıdır.
Maalesef ki öyle zaten virütik bir hastalık olduğunu ve tedavisi olmadığını söyledi diğer zayıflıkları giderebilmek için vereceğiz kendi bünyeside virüsü yenebilirse yenecek inşallah yenerde kuşçu getirin değiştirelim dedi ama vicdanımız el vermedi ona versek ölmesini bekleyecek bizim gibi ilgilenemez biz elimizden geleni yapacağız şu an

Hande hanım yanlış anlamayın sizin yorumlarınıza ayrı bir değer veriyorum youtube daki videonuzu izlediğimden birebir aynı durumu yaşadığınızı biliyorum ama inanın veterinerde diyince diplomalı okumuş adam diyorsunuz
Ben de sizin gibi düşünerek gitmiştim, o durumdaki kuşuma gittiğim bir hekim aspirin ve sarımsaklı su önermişti. 😊 ülkemizdeki veteriner hekimlerin %80’i kanatlı hayvanlardan anlamıyor maalesef. Kuş yetiştiren kişiler bu işle daha içli dışlı olup tecrübe edindiklerinden bu konuda onların görüşlerine güvenmeniz daha sağlıklı. Bundan sonraki süreçte size karışmayacağım, fakat boşa zaman kaybedeceksiniz. İnşallah geç kalmamış olursunuz 🙏🏻 bu hastalıkla 6 ay mücadele ettik biz :)

Hande hanım yanlış anlamayın sizin yorumlarınıza ayrı bir değer veriyorum youtube daki videonuzu izlediğimden birebir aynı durumu yaşadığınızı biliyorum ama inanın veterinerde diyince diplomalı okumuş adam diyorsunuz
Eğer diplomalı okumuş adam diyerek buradaki önerileri dikkate almasaydım kuşumu 2 sene önce kaybetmiştim ben. Üşütmüş sadece diyerek vitamin verip göndermişti veteriner beni. Ne yazık ki kuşlar konusunda çoğu veteriner yeterince bilgili değil. Bazıları bunu açık yüreklilikle dile getirip benim uzmanlık alanım değil müdahale edemem diyor bazıları da zaman kaybettiriyor ne yazık ki.
Diğer örneklerden göründüğü kadarıyla salmonella olduğu yüksek ihtimal kuşunuzun. Vakit kaybetmemeniz gerekiyor. Durumunuz el veriyorsa çevrenizde kuşlardan anlayan bir veterinerin daha fikrini alın isterseniz netleşmek adına.

SekansLAB'a dışkı tahliline gönderip ne hastalığı olduğuna dair bilgi alabilirsiniz: Sekans Hayvan Sağlığı Laboratuvarı

Herhangi bir sponsorluk durumu değildir, 2 kere hizmet aldım buradan 2'sinde de kuşlarımın hastalık durumlarını ayrıntılı şekilde belirlediler.

Kesin sonuç için bu tip bir tahlil gerekiyor, zaman kaybedilmemeli. Çünkü salmonellaysa hızlı ilerleyen bir hastalık.

SekansLAB'a dışkı tahliline gönderip ne hastalığı olduğuna dair bilgi alabilirsiniz: Sekans Hayvan Sağlığı Laboratuvarı

Herhangi bir sponsorluk durumu değildir, 2 kere hizmet aldım buradan 2'sinde de kuşlarımın hastalık durumlarını ayrıntılı şekilde belirlediler.

Kesin sonuç için bu tip bir tahlil gerekiyor, zaman kaybedilmemeli. Çünkü salmonellaysa hızlı ilerleyen bir hastalık.
Ben Amasyada yaşıyorum yine de gönderebilir miyim bi araştırayım

Geri