Kuşum Duvara Çarptı, Eskisi Gibi Dengeli Uçamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fyalison
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fyalison

Yönetici
Moderatör
Muhabbet kuşumu aldığımız 6 ay oldu. Şubat ayında ben evde yokken uçarken duvara çarpmış. Gayet güzel uçuyordu halbuki. Eve geldiğimde aşırı halsiz ve boynu sürekli eğik duruyordu. Hemen veterinere götürdüm. Kullanması için ilaçlar verdi kortizon, ağrı kesici ve vitamin kullandık başı düzeldi ama o olaydan 2 ay geçmesine rağmen eski hali yok. Yem gayet güzel yiyor ama uçarken sürekli bir yerlere çarpıyor. Eskiden durmayı sevdiği yerlere uçup gitmiyor mesela. Koyduğum yerde uyukluyor ve hiç ötmüyor. Eskiden kuş sesi açınca çıldırır deli gibi öterdi şimdi hiç umrunda değil. Yanına bir arkadaş aldım onunla oynuyor, birbirlerini kaşıyorlar ama asla ötmüyor ve az biraz oyundan sonra yine yem yiyip hemen uyuyor. Eskidende çok öten bir kuş değildi ama 2 aydır sesini hiç duyamaz olduk. Bir tek dişi kuş ayağını onun sırtına koyunca korkup ya da kızıp bağırıyor o kadar. Kafesinden çıkarmaya korkuyorum artık çünkü eskisi gibi koordineli uçamıyor çok üzülüyorum. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı?

Kuşunuz şoka girmiş olabilir.Ötse bile sesi kısık ve bozuk gelebilir.Zamanla hem sesinin hemde kendisinin düzeleceğine eminim.? Yinede @Doğanay Y. hocam yazar.

Oyla 0
Geçmiş olsun.kustan görseller atabilir misiniz? Bir de dışkı

Oyla 0
1AE705C5-4ADE-4411-8B45-3A4FF1452FC9.jpeg2 ay önce eve geldiğimde böyleydi. Hemen veterinere götürdüm. İlaçlarını kullandık.
İkinci fotoğraf ilaçlarımızın bittiği zamandan.
Üçüncü fotoğrafı şimdi çektim. Sonuncusu da dünden severken böyle uyudu kuzucuğum.

Ekli dosyalar

• AA99A067-82F5-49A9-8AE2-0E5A99DB2FA5.png
    AA99A067-82F5-49A9-8AE2-0E5A99DB2FA5.png
    3.5 MB · Görüntüleme: 17
  • B471D69D-3145-4FD5-8591-7310D88BD323.jpeg
    B471D69D-3145-4FD5-8591-7310D88BD323.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 19
  • 6854FBBB-1628-4C50-A6C4-2861497AE2C5.jpeg
    6854FBBB-1628-4C50-A6C4-2861497AE2C5.jpeg
    457.4 KB · Görüntüleme: 26
Oyla 0
Kuşunuz şoka girmiş olabilir.Ötse bile sesi kısık ve bozuk gelebilir.Zamanla hem sesinin hemde kendisinin düzeleceğine eminim.? Yinede @Doğanay Y. hocam yazar.
Umarım düzelir, çok seviyorum ödüm kopuyor bir şey olacak diye. Yem yemesinde dışkısında hiçbir sorun yok. Kafesten kendi çıkar dolaşır acıkınca girer yemek yer geri çıkardı. Şimdi kafesin kapısı tüm gün açık çıkmıyor bile, diğer kuşum hep dışarda onun yanına gitmek için bile çıkmıyor.

Oyla 0
Bizim kuşta çok hızlı hareket eder.6 ay önce. birden hareket ettiğinden görülmüyor.Ayağımı tam basarken hafif zedeledim.1 ay fln konuşmadı konuşunca sesi bozuk çıkıyordu.Sonra düzeldi çok şükür.(:

Oyla 0
Tüyü giren kuşun karnı ağırır halsiz olur tüyleriyle uğraşır.Bu dönemi kolay atlatması için tabiki vitamin takviyesi kullanılır.Siz vitamin adını Atın @Doğanay Y. daha detaylı söyler.(:

Oyla 0
Tüyü giren kuşun karnı ağırır halsiz olur tüyleriyle uğraşır.Bu dönemi kolay atlatması için tabiki vitamin takviyesi kullanılır.Siz vitamin adını Atın @Doğanay Y. daha detaylı söyler.:)
Tüyleriyle aldığımdan beri derdi var :) ondan dolayı çok anlayamıyorum zamanı. Veterinerin verdiği vitamin bu elimdekiydi. Diğeri de daha öncesinde kendim almıştım bi iki kere suyuna koymuştum.

Ekli dosyalar

• 67809B01-AB99-4EF6-9792-9CAD27773305.jpeg
    67809B01-AB99-4EF6-9792-9CAD27773305.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 22
Oyla 0
Multivitamin,kaç damla yazıyor bilmiyorum onu bakın 7 gün ara ile veya 10 gün ara ile kullanabilirsiniz.Haftada Bir Yeşillik'de verebilirsiniz vitamin kaynağı.

Oyla 0
Multivitamin,kaç damla yazıyor bilmiyorum onu bakın 7 gün ara ile veya 10 gün ara ile kullanabilirsiniz.Haftada Bir Yeşillik'de verebilirsiniz vitamin kaynağı.
Teşekkürler yardımlarınız için. Yemi dışında hiçbir şey yemiyor ne yazık ki. Yumurta beyazını çok seviyordu son 1 aydır onu da yemiyor. Dişi olan kafese yenecek ne koysam hepsini götürüyor maşallah :)

Oyla 0
çok tatlı maşallah. Umarım tez zamanda eski neşesi yerine gelir. Tüy döneminde olmasından kaynaklı çarpması olmuş olabilir. Tüy eksikliği sıkıntı yaratabiliyor.
Aynı zamanda tüyden kaynaklı bir uyuklaması da olabilir. Kabarma durumu olmadığı için diğer kötü durumları biraz eledim açıkcası. Mutlaka B + Kalsiyum ve d vit desteği veriniz.

Oyla 0
kortizon kullanımı nedeniyle sistemik hasar meydana gelmiş olabilir, maddi durumunuz müsaitse istanbulvet'e danışabilirsiniz, biraz pahalı olduğu söyleniyor

Oyla 0
kortizon kullanımı nedeniyle sistemik hasar meydana gelmiş olabilir, maddi durumunuz müsaitse istanbulvet'e danışabilirsiniz, biraz pahalı olduğu söyleniyor
Kortizonu 3 gün günde 1 kere kullandırdı veteriner şubat ayında. Ondan sonra iyiydi. Başı düzeldi eskisi gibi neşesi yerine geldi bıcırdıyordu az da olsa. Sonra uçarken yine duvara çarptı ondan beri böyle sessiz. Bir tek diğer kuşa kızdığında bağırıyor da sesini duyuyoruz.
Şirinvete götürmüştüm bende bahçelievlerde ilk çarpıp boynu öyle kaldığında. Rontgen falan da çekilmişti. Onların verdikleri ilaçlardan sonra toparlamıştı ki (yani hareketliydi, bıcırdıyordu ama uçuşu prpblemliydi) yine çarptı duvara. Eskisi gibi değil çünkü uçuşu artık çarpıp duruyor ne yazık ki.
Dediğiniz yerede danışırım tabi, iyi olsun da miniğim.

Oyla 0
O halsizliği az biraz azaldı, yine çoğunlukla uyuyor ama. Yemek yemesinde çok şükür sıkıntı yaşamıyoruz. Dünden beri suskunluğunu bozmaya başladı , ara ara ötmeye çalışıyor ama sesi karga gibi :) aylardır ötmeyince böyle mi oluyor?

Oyla 0
Kuşumu az önce kaybettik ne yazık ki. Son zamanlarda ötmeye başlamıştı yemek yiyordu sadece çok uyuyordu. Kabarması falan hiçbir şeyi yoktu. Bugün birkaç saat dışarı çıktık geldiğimde kafesin altında ayakları yukarda can çekişiyordu. Kucağıma aldım kuzumu yarım saat yaşadı :(
Ne sorunu vardı bilmiyorum. Dişi kuşla fazla didişiyorlardı o mu bir şey yaptı diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Ama hiç bir yerinde yara bere bir şey yoktu. Çok üzgünüm :( 8 yaşındaki oğlumu sakinleştiremiyorum diğer kuş öldürdü onu diye ona kızıyor. O öldürmüş olamaz değil mi :(

Oyla 0
Geri