Kuşum Duvara Çarptı, Eskisi Gibi Dengeli Uçamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fyalison
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fyalison

Yönetici
Moderatör
Muhabbet kuşumu aldığımız 6 ay oldu. Şubat ayında ben evde yokken uçarken duvara çarpmış. Gayet güzel uçuyordu halbuki. Eve geldiğimde aşırı halsiz ve boynu sürekli eğik duruyordu. Hemen veterinere götürdüm. Kullanması için ilaçlar verdi kortizon, ağrı kesici ve vitamin kullandık başı düzeldi ama o olaydan 2 ay geçmesine rağmen eski hali yok. Yem gayet güzel yiyor ama uçarken sürekli bir yerlere çarpıyor. Eskiden durmayı sevdiği yerlere uçup gitmiyor mesela. Koyduğum yerde uyukluyor ve hiç ötmüyor. Eskiden kuş sesi açınca çıldırır deli gibi öterdi şimdi hiç umrunda değil. Yanına bir arkadaş aldım onunla oynuyor, birbirlerini kaşıyorlar ama asla ötmüyor ve az biraz oyundan sonra yine yem yiyip hemen uyuyor. Eskidende çok öten bir kuş değildi ama 2 aydır sesini hiç duyamaz olduk. Bir tek dişi kuş ayağını onun sırtına koyunca korkup ya da kızıp bağırıyor o kadar. Kafesinden çıkarmaya korkuyorum artık çünkü eskisi gibi koordineli uçamıyor çok üzülüyorum. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı?

Kuşumu az önce kaybettik ne yazık ki. Son zamanlarda ötmeye başlamıştı yemek yiyordu sadece çok uyuyordu. Kabarması falan hiçbir şeyi yoktu. Bugün birkaç saat dışarı çıktık geldiğimde kafesin altında ayakları yukarda can çekişiyordu. Kucağıma aldım kuzumu yarım saat yaşadı :(
Ne sorunu vardı bilmiyorum. Dişi kuşla fazla didişiyorlardı o mu bir şey yaptı diye düşünmekten alamıyorum kendimi. Ama hiç bir yerinde yara bere bir şey yoktu. Çok üzgünüm :( 8 yaşındaki oğlumu sakinleştiremiyorum diğer kuş öldürdü onu diye ona kızıyor. O öldürmüş olamaz değil mi :(
Başınız sağolsun. Kuşunuzun ilk başta düzgün uçamamış olması,denge ve uçarken koordinasyonunun bozuk olması beyninde veya sinir sisteminde doğuştan kaynaklı bir rahatsızlık olduğuna veya beyninde bir tümör geliştiğine işaret ediyor olabilir.
Yani çarpma sebebi ile değil,tam tersi çarpmaya sebep olan şey beyin kaynaklı olabilir,bunu bilemezsiniz.
Bu nedenle kendinizi ve diğer kuşu suçlamayın.
Kuşlar böyle rahatsızlıkları uzun süre belirti vermeden saklayabilir.
Sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu zannetmiyorum,elinizden geleni yapmışsınız.

Oyla 0
Başınız sağolsun. Kuşunuzun ilk başta düzgün uçamamış olması,denge ve uçarken koordinasyonunun bozuk olması beyninde veya sinir sisteminde doğuştan kaynaklı bir rahatsızlık olduğuna veya beyninde bir tümör geliştiğine işaret ediyor olabilir.
Yani çarpma sebebi ile değil,tam tersi çarpmaya sebep olan şey beyin kaynaklı olabilir,bunu bilemezsiniz.
Bu nedenle kendinizi ve diğer kuşu suçlamayın.
Kuşlar böyle rahatsızlıkları uzun süre belirti vermeden saklayabilir.
Sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu zannetmiyorum,elinizden geleni yapmışsınız.
Çok teşekkür ederim, yazdıklarınız biraz olsun içimi rahatlattı. Çok seviyorduk ailece kuzumu, çok üzgünüm. Veteriner açık mı diye ulaşmaya çalıştım bir umut götürecektim yine ama olmadı. Gidebilseydik de bir şey değişmeyecekti zaten. Tekrar teşekkürler...

Oyla 0
Tekrar başınız sağolsun. Kuşlar kapalı kutu oluyor bazen,hastalıklarını veterinerler bile teşhis edemeyebiliyor,etse bile yapabilecekleri bir şey olamayabiliyor.
O nedenle,ben şahsen yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Bu yüzden içiniz rahat olsun.

Oyla 0
Geri