Kuşum geceleri ses çıkartıyor

Nursel Doğan

iyikus.com Üyesi
Kuşum geceleri garip ses çıkartıyor bı süredir böyle yine sizin gonderilere baktım bı ses atmıştınız ona benzer sesler çıkarıyor genelde geceleri çıkarıyor bu sesi acaba bu konuda tedavi nedir ne yapmam gerek sanırsam solunumda sıkıntı var yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun videosunu görebilir miyiz
Yine de Emin olmak için

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun videosunu görebilir miyiz
Yine de Emin olmak için

Çekebildigim an hemen atacağım sormak istediğim başka bir şey daha var arada kuyruğunu salıyor bunda sıkıntı olur mu ve kuşum önceki gibi uçamıyor 5 yaşında ve önce iyi uçarken şimdi yükseğe çıkamıyor çarpma felan olmaya başladi

Çekebildigim an hemen atacağım sormak istediğim başka bir şey daha var arada kuyruğunu salıyor bunda sıkıntı olur mu ve kuşum önceki gibi uçamıyor 5 yaşında ve önce iyi uçarken şimdi yükseğe çıkamıyor çarpma felan olmaya başladi
Kondisyon eksikliği Veya solunum yolu hastalıkları sebebi ile uçamayabilir

kuyruk atması vs nasıl? özel mesajda belirttiğim solunum ilaçlarından biri alınabilir. Doksimis gibi

Üstatlar daha iyi bilir ama uçuş tüyleri işlevini yitirmiş gibi görünüyor. Ya tüy döneminde kendisi yenileyecek, ya da sorunlu tüyleri günaşırı çekeceksiniz ve yenisinin gelmesi için besin takviyesi yapacaksınız. Tüyler için yulaf tavsiye ettiklerini duymuştum ancak kendim denemedim.

Tüylerinin yenilenmeye ihtiyacı var 🤗 fakat uçmasına engel bir eksiklik yok gibi duruyor. Ağırlığı kaç gr?

öncelikle kuşun min 30 saniye ve sesli videosunu paylaşınız. videoyu streamable.com ya da youtube üzerinden paylaşabilirsiniz

kafes tabanindaki dışkıların NET fotolarını paylaşınız

tüy sorununu şu an için bekletin
Her zaman çıkarmıyor genellikle geceleri video aldığımı farkedince ses kesiliyor ama yukarıda ses olarak atmıştım

ilk yapmaniz gereken;

herhangi bir veteriner kliniğinden doksisiklin etken maddeli antibiyotik satın alıp bize yazın. gec kalmayin kuşta ölümcül olabilecek enfeksiyon var

kıl tüy sorununa şimdilik takilmayin diye daha oncede yazdim, ilaç gerektiren solunum yolu enfeksiyonunun ciddiyetini anlayin lutfen
Doksiklin dışında kullanabileceğim başka antibiyotikler var mi acaba

Solunum yolu enfeksiyonları
Solunum yolu enfeksiyonları yani crd kuşlarda en çok görülen bir başka hastalıktır. Crd'nin 3 çeşiti vardır bu yüzden tek bir ilaç ile tedavi edemeyebilirsiniz. Ama belirtileri aynıdır. Kuyrukta yukarı aşağı hareket, nefeste hırıltı vik vik sesi, gözde sulanma yada şişme gözlemlenir.

Solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar: Doksisiklin, tilmikosin, tylosin yada klaritromisin etken maddeli ilaçlar kullanılır. Doksisiklin etken maddeli ilaçlar; monodoks kapsül (eczane), doksimis (veteriner). Klaritromisin etken maddeli ilaçlar; macrol şurup (eczane). Tilmikosin etken maddeli ilaçlar; lavotil (veteriner). Tylosin etken maddeli ilaçlar; tylonet (veteriner)..

Solunum yolu enfeksiyonları yani crd kuşlarda en çok görülen bir başka hastalıktır. Crd'nin 3 çeşiti vardır bu yüzden tek bir ilaç ile tedavi edemeyebilirsiniz. Ama belirtileri aynıdır. Kuyrukta yukarı aşağı hareket, nefeste hırıltı vik vik sesi, gözde sulanma yada şişme gözlemlenir.

Solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar: Doksisiklin, tilmikosin, tylosin yada klaritromisin etken maddeli ilaçlar kullanılır. Doksisiklin etken maddeli ilaçlar; monodoks kapsül (eczane), doksimis (veteriner). Klaritromisin etken maddeli ilaçlar; macrol şurup (eczane). Tilmikosin etken maddeli ilaçlar; lavotil (veteriner). Tylosin etken maddeli ilaçlar; tylonet (veteriner)..
Bilgiler için teşekkürler doksimisi veterinerden bulamadım tekrar yarın başka veterinere soracağım olmadı eczaneden bulacağım ilaçlardan alacağım

Bilgiler için teşekkürler doksimisi veterinerden bulamadım tekrar yarın başka veterinere soracağım olmadı eczaneden bulacağım ilaçlardan alacağım

İki gündür veterinerden aldığım doksisiklin içerikli ilaç kullanıyorum uyuyabiliyor yemeside gayet yerinde ama hala kuyruk sallaması var ve vik vik sesi de yapıyor yemek yediği zaman da yapıyor genellikle

İki gündür veterinerden aldığım doksisiklin içerikli ilaç kullanıyorum uyuyabiliyor yemeside gayet yerinde ama hala kuyruk sallaması var ve vik vik sesi de yapıyor yemek yediği zaman da yapıyor genellikle
yemek yerken kuyruk atması normal kabul edilmeli. İlaç etkisini son günlerine doğru belli eder eğer sorun tam olarak solumumla ilgiliyse

Geri