kuşum halsiz, ishal, üşütmüş gibi

jazzman1983

iyikus.com Üyesi
merhaba arkadaşlar,
bizim kuşumuz sanırsam üşütmüş. 3 gün önce su gibi yeşil renkli ishalı vardı ama iyidi, arkadaşlarla beraber uçtu, oynadı. ama bugün yemedi, içmedi. probiyotik bulamadığım için mayalı su yaptım, bir iki damla zor da olsa elimden içti. şimdi ek olarak solunum sesi artmış sanki, omuzumda oturduğunda hafif ıslık gibi ses çıkıyor, ayakların rengi solmuş hafif ..veteriner bulamıyorum, Adana'da nedense veterinerlerin hepsi kuşlara bakmaya red ediyor...çaresiz bir şekilde gitgide durumun kötüleşmesini izliyorum öğlenden beri...bir arkadaş kontil diye bir ilaç önerdi aldım ama versem mi emin olamadım 😔

ses duyulmuyor ama hal bu ..normalde her fırsatta kaçan kuş böyle sokuluyor...sesi çok az, kaç defa denedim çekemedim ama burun tıkalı gibi ses...dışkıyı sabah çekeyim, diğer kuşlar uyuyor, ışık açmak istemedim resmini çekmek için...ama neredeyse tamamen sıvı, ortası yeşil renkli

ses duyulmuyor ama hal bu ..normalde her fırsatta kaçan kuş böyle sokuluyor...sesi çok az, kaç defa denedim çekemedim ama burun tıkalı gibi ses...dışkıyı sabah çekeyim, diğer kuşlar uyuyor, ışık açmak istemedim resmini çekmek için...ama neredeyse tamamen sıvı, ortası yeşil renkli
Kuşun anlık diskisini atarsiniz kuyruk sekmesi varmi yem yiyor mu su iciyor mu ayrica diger kuslardan uzak tutun

Kuşun anlık diskisini atarsiniz kuyruk sekmesi varmi yem yiyor mu su iciyor mu ayrica diger kuslardan uzak tutun
henüz dışkı yapmamış sabah, kuyruk sekmesi var, yeme dokunmadı darı bile yemedi ama su içti..diğer kuşlardan uzak tutunca çok strese giriyor, kafesin demirleri kemirdi vs..gece geri diğerlerin yanına koydum çünkü uymadı...onların yanına koyunca hemen uykuya daldı dinlendi...şimdi sabah uyanıp su içti biraz ama dediğim gibi henüz yemedi

henüz dışkı yapmamış sabah, kuyruk sekmesi var, yeme dokunmadı darı bile yemedi ama su içti..diğer kuşlardan uzak tutunca çok strese giriyor, kafesin demirleri kemirdi vs..gece geri diğerlerin yanına koydum çünkü uymadı...onların yanına koyunca hemen uykuya daldı dinlendi...şimdi sabah uyanıp su içti biraz ama dediğim gibi henüz yemedi
bir de bu sabah hep burnunu sürtüyor, normalınden fazla sıklıkla

kontil kullanılabilir tek gün için.
Kuşun durumu iyi görünmüyor ancak beslenmiyor ise elle besleme maması hazırlamalı ve sunmalısınız.

Kuşta viral hastalık varsa diğer kuşlarada gecebilir eğer yem yemiyorsa durum vahim olabilir erkenden kuşcu bir veteriner bulmalisiniz kendi ilcenizdeki veterinerler bakmiyorsa diger ilcelere bakin elle besleme aparati temin edin ve mama verin yemek yedirmelisiniz

dün sabah veterinere götürdüm...vaya uğraşıldı ama bu sabah kaybettik 😔 bu veteriner zaten zor ikna olmuştu bakmaya...Adana da kaç tane veteriner aradı isem hiçbiri bakmak istemedi...belki daha erken bakmaya kabul eden olsaydı kurtulurdu😔

dün sabah veterinere götürdüm...vaya uğraşıldı ama bu sabah kaybettik 😔 bu veteriner zaten zor ikna olmuştu bakmaya...Adana da kaç tane veteriner aradı isem hiçbiri bakmak istemedi...belki daha erken bakmaya kabul eden olsaydı kurtulurdu😔
Geçmiş olsun çok uzuldum :(. Keşke diğer forumlardada insanlara veteriner sorsaydiniz ve bizi dinleyip elle besleseydiniz

Geri