Kusum hapsiriyor ve burnundan kanli sumuk geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aydaca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Aydaca

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 2.5 yasinda muhabbet kusum var. 2 gundur cok fazla hapsiriyor ve burnunu tunegine surtuyor. Hapsirmayla beraber sumuklu kan geliyor. Istahinda veya keyfinde bir sikinti yok, normal her sey. Kilolu degil kusum baska bir sorunu yoktu bugune kadar. Diski ve gagasinin fotografini ekledim. Ne yapabilirim, Antalya’da kus veterineri bulamadim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.IMG_6340.jpeg

Üşütmeleri için uygun bir zamandalar ancak kan iç kanama belirtisi olabilir. Hocamın dediği gibi dışkı görseli ekleyiniz.

Son düzenleme:
veterinerden "doksisiklin" etken maddeli antibiyotik

ya da

guvercineczanesi.com sitesinden "fagel orni damla" satın alabilirsiniz

bir an önce ilaç başlayin ki bakteri harici bir durum varsa farklı bir ilaç kullanmaya vakit kalsın

Cok tesekkurler. Antalya’da happy veteriner buldum kuslara bakan. Kursak ve burnundan ornek aldi kultur icin. Sonuclari cikana kadar antibiyotik olarak enrofloxacin iceren, suyuna 1 damla olarak verdi. Beraberinde cesitli vitaminler, probiyotik, selenyum gibi seyler verdi yine suyuna damlatilacak. Bu antibiyotik hakkinda ne dusunuyorsunuz? Dun ve bugun verdik ama biraz durgunlasti uyumak istiyor genel olarak. Acaba kotu mu geldi :(

Kötü gelmez de doz çok az. Yarım suluğa 4 damla katarak verin. Acaba ağzına bir damla damlatın dedi de siz mi yanlış anladınız? 100 ml suya 1 damla çok çok az. Ayrıca size önerim eczaneden denflor alıp ilaçlı suyuna 3 mercimek tanesi kadar katın.

Cok tesekkurler. Antalya’da happy veteriner buldum kuslara bakan. Kursak ve burnundan ornek aldi kultur icin. Sonuclari cikana kadar antibiyotik olarak enrofloxacin iceren, suyuna 1 damla olarak verdi. Beraberinde cesitli vitaminler, probiyotik, selenyum gibi seyler verdi yine suyuna damlatilacak. Bu antibiyotik hakkinda ne dusunuyorsunuz? Dun ve bugun verdik ama biraz durgunlasti uyumak istiyor genel olarak. Acaba kotu mu geldi :(

yöntem doğru ama uygulama yanlış

bugün (pazar) olduğu için klinik muhtemelen kapalıdir , tahlil sonuçları çiktiysa pazartesi ancak tedaviyi duzenleyebilir. kuşlarda hastalık çok hızlı ilerler ve vakit kaybediyorsunuz

akut enfeksiyon + burun kanaması durumudaki kuşa 1 damla antibiyotik verilip beklenmemeli. kuşun kötülesmesinin sebebi ilaç değil hastalığin ilerlemesi

antibiyotikli suya (bence) selenyum, mineral , probiyotik vb eklenmez, mineraller antibiyotigin etkisini azaltır, antibiyotik ise probiyotiği öldürür

şimdilik en azından ilacı yarım suluga (50 ml) 3 damla eklerseniz çok iyi olur. ilaç en güçlü form (%20lik) bile olsa bu doz fazla gelmez

bugün size onerdiğim ilacı internetten sipariş verin elinizde bulunsun , zaten çok ucuz 150 tl , anca kargoya verilir (fagel orni damla)

Cok tesekkurler alayim hemen. Bu damla ilac degil sanirim degil mi? Ne kadar sure kullanmam gerekir bir de?

İlaçtır ve doğru kullanılmaması direnç geliştirmeye neden olabilir. Siz dediğim gibi yarım suluğa 4 damla 5-7 gün kullanın duruma göre süreyi belirleriz..

Tekrar merhaba, kultur sonucunda Klebsiella spp. Enterokok cikti. Largopen suruptan suyuna 1 damla onerildi. Tekrar fikirlerinizi almak isterim

Suyuna bir damla ne demek yaa. Şu veterinerleri anlamak mümkün değil. Kuş suyun tamamını bitirmiyor ki. Onu hesaba katamıyorlar heralde.
Siz yarım suluğa 5 damla katarak verin. Ayrıca denflor da katın suyuna.

Tesekkurler Selcuk bey. Internette direkt agizdan 1 damla verin de yaziyor. Direkt agizdan 1 damla vermemin sakincasi olur mu?

largopen suspansiyonluk tozu ne ölçüde sulandıriyorsunuz?

neyse dozu kullanimi vs onemli degil yazmaniza gerek yok

eczanelerde satilan en kötü ve gereksiz antibiyotiği vermiş. bakterilerdeki penisilinaz enzimi nedeniyle, klavulanik asit içermeyen amoksisilin beş para etmez bir ilaçtir

işe yarasa da şansıniza olur

geçmiş olsun

Ah cok zor gercekten, sizlerin fikirlerine cok guveniyorum. Veteriner bambaska seyler soyluyor ama sizin tecrubeniz de cok degerli. Elimde gecen hafta verdigi enroflaksisin de var. 5 gun onu kullandik, burundaki kanama gecti hatta hapsirma da cok cok azaldi. Dun kultur sonucuna gore klebsiella cikti, largopen verin 1 damla suyuna dedi, enroflaksisin de ayni zamanda verebilirsiniz dedi. Ama ise yaramayacaksa kusumun bagisikligini da mahvetmek istemiyorum. Bugun enroflaksisin vermedim mesela, tekrar hapsirma basladi. Inanin kafam cok karisti, ben bakterilerden falan anlamiyorum. Daha once sizler sayesinde kusumu dogru kisilere goturup tedavi ettirdim, size guveniyorum. Ben ne yapayim simdi?

Enroflaksasin klebsiella bakterisinde endikedir. Kafanızı karıştırmanıza gerek yok. Enroflaksasin kullanın. 5 gün ne dozda kullanmıştınız?
Yarım suluğa 5 damla şeklinde enroflaksasin devam edin derim ben. Denflor ( kırmızı kutu ) da alın denflor dakatın ilaçlı suya

Selcuk bey 5 gun suyuna 1 damla kullandim. Kanli hapsirma kanli olmayan hapsirmaya dondu fakat hala hapsirma devam ediyor. Ayrica burnunu tunegine surtuyor surekli, rahatsiz belli. Saniyorum cok uzun sure az dozda kullandik, tam ise yaramadi bu yuzden. Bir baska veteriner daha yuksek dozda verirsem bobreklerine zarar verecegimi soyledi. Simdi birden dozu arttirsam sorun olur mu? Ve bu sekilde ne kadar daha kullanabilirim? Denflor sase olarak satiliyor gordugum kadariyla ve zarari olmayan bir probiyotik degil mi? Ne kadar koyayim suyuna denflordan?

Geri