Kuşum hasta(Acil)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zehraaaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zehraaaa

Yeni Üye
Merhaba 2.5 yaşında dişi bir kuşum var.Arefe gününün gecesinde çok fazla uyuyordu normalde en ufak sese kalkar ara ara kalkıp baktığımda hala uyuyor olduğunu gördüm.Sabah kalktığımda uykulu sandığım muhabbet kuşum başta halsizlik ve çok uyuma ardından yeşil ishal şeklinde bunun beraberinde yemek yememe hareketsizlik gibi şikayetleri var ramazan bayramının birinci gününden itibaren.Sonrasında veterinere götürdüm muhabbet kuşlarıyla ilgilenmediklerini söylediler. Günden güne durumu kötüleşti .Günlerdir İnternette araştırma yapıyorum suyuna elma sirkesi koyun dediler patates haşlayıp verin dediler hepsini yaptım.Ama patatesi yemek istemedi. Kafesini sirkeli suyla sildim .Dün çok can çekişti kanatlarını zorladı hep yukarıda durmaya çalışıyor ya tüneğinde ya kafesin üst kısmında.Artık gücü kalmadı.Karın ve popo kısmında kararmalar var.Bugün yerde duruyor.Bugun karşıma bu sayfa çıktı bir ümit buraya yazıyorum.Son durumu attığım video.

Ekli dosyalar

hemen antibiyotik başlarsanız bi ümit işe yarayabilir. seçenekleri aşağida yaziyorum

- veteriner kliniğinden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik satin alabilirsiniz

- eczaneden bactrim şurup alabilirsiniz (doktor/diş hekimi reçetesi isterler)

- evde insan için antibiyotik varsa buraya isimlerini yazabilirsiniz

hemen antibiyotik başlarsanız bi ümit işe yarayabilir. seçenekleri aşağida yaziyorum

- veteriner kliniğinden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik satin alabilirsiniz

- eczaneden bactrim şurup alabilirsiniz (doktor/diş hekimi reçetesi isterler)

- evde insan için antibiyotik varsa buraya isimlerini yazabilirsiniz
Elimde Amoklavin bid 1000mg var antibiyotik olur mu

Elimde Amoklavin bid 1000mg var antibiyotik olur mu

olur

1 tableti iyice dövüp ezin (havanda dövebilirsiniz) , 2 mercimek tanesi kadarını suluğa ekleyin (çeşme suyu olmamali) bunu iyice 10 dk. kadar kariştırın

suluğu kafese asıp ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin

ilk once bu sudan içirebildiginiz kadar içirin (1 ml : 20 damla kadar verebilirseniz iyi olur)

ilacı elle ağizdan içirmek zordur , eczaneden insülin enjektörü ya da damlalik alabilirsiniz. enjektörün ignesini çikarıp zorla da olsa icirebilirsiniz. bu aşamada kuş elinizde kalabilir, mumkun oldigunca sıkmamaya korkutmamaya çalışin ama ilacı icmek zorunda

sizi üzmek istemem ama pek umutlanmayin, kuşun saatleri kalmış olabilir

olur

1 tableti iyice dövüp ezin (havanda dövebilirsiniz) , 2 mercimek tanesi kadarını suluğa ekleyin (çeşme suyu olmamali) bunu iyice 10 dk. kadar kariştırın

suluğu kafese asıp ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin

ilk once bu sudan içirebildiginiz kadar içirin (1 ml : 20 damla kadar verebilirseniz iyi olur)

ilacı elle ağizdan içirmek zordur , eczaneden insülin enjektörü ya da damlalik alabilirsiniz. enjektörün ignesini çikarıp zorla da olsa icirebilirsiniz. bu aşamada kuş elinizde kalabilir, mumkun oldigunca sıkmamaya korkutmamaya çalışin ama ilacı icmek zorunda

sizi üzmek istemem ama pek umutlanmayin, kuşun saatleri kalmış olabilir
Çok çok teşekkür ederim ☺️ İnşaallah faydası olur deneyeceğim

Geri