Kuşum hasta mı? Dışkısı normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mizumono
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mizumono

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar.
Üç yaşındaki dişi kuşumun birkaç gündür dışkısı bu şekilde. Yumuşak kıvamlı bir dışkı ve yeşil boyuyor peçeteyi.
Yemesinde içmesine bir sorun yok halsiz de değil. Farklı bir şey de yemedi, sebze yiyen bir kuş değil zaten.
Bir de belirteyim bundan bir buçuk ay önce kızgınlık yumurtası yapmıştı iki tane. Başka bir rahatsızlık yaşamadı, ilaç da kullanmadı.
Ne yapabilirim? Bu dışkı böyle devam ederse sebebi nedir? Endişeliyim, yardımcı olursanız sevinirim 🥺🙏
Kuşum bu Video
Bunlar da dışkısı :

IMG_2323.jpeg

ishal yok, safra kesesi enfeksiyon kapmış görünüyor

ben olsam ilerlemeden veteriner kliniginden sulfadimidin sodyum etken maddeli herhangi bir marka antibiyotik satın alırim
Sağ olun hocam, istanbulda bu şekilde yardımcı olabilecek bir veteriner tanıyor musunuz? çünkü benim iletişim halinde olduklarımın hepsi önce muayene etmek istiyorlar ve tabii her zaman sizin dediğiniz şekilde de tedavi uygulamak yerine daha genelgeçer şeyler yazıyorlar sanki... temin edebileceğim bir veteriner varsa istda bilmek isterim 🙏🙏😨

maalesef bilmiyorum, çevredeki veterinerlere telefon açıp sorunuz

bu arada safra kesesi yazmışim ne alakaysa, karaciğer enfeksiyonu olacaktı
Ben ilacı temin etmeye çalışacağım hocam bugün 👍
Bir de sanırım kuşum tekrar yumurtlayacak, şişkin sertlik hissediyorum o kısımda yine. İlacı temin edersem yumurtlamasını beklemeli miyim - zeytinyağı ile masajlayıp yumuşatıyordum yardımcı oluyordu doğru mu yapıyorum tabii bilmiyorum ama - yoksa yumurtalamışken ilacı kullanmaya başlamalı mıyım?
@neanderthalensis @Doğanay Y.

Ben ilacı temin etmeye çalışacağım hocam bugün 👍
Bir de sanırım kuşum tekrar yumurtlayacak, şişkin sertlik hissediyorum o kısımda yine. İlacı temin edersem yumurtlamasını beklemeli miyim - zeytinyağı ile masajlayıp yumuşatıyordum yardımcı oluyordu doğru mu yapıyorum tabii bilmiyorum ama - yoksa yumurtalamışken ilacı kullanmaya başlamalı mıyım?
@neanderthalensis @Doğanay Y.
Evet, yumurta sürecini tamamlaması gerekiyor. Bu önerilen ilaç kuluçka evresinde verilmesi uygun değil

Bu arada hocam kuşumun eşi yok, çiftleştirme yapmıyorum ben ama kızgınlık yumurtası yapmaya devam ediyor… daha önce hiç çiftleştirmedim…
onun için en iyi seçenek hormonal dengesini sağlamaktan geçiyor. Hiç kolay bir iş değil ama temel düzlemde diyetini değiştirmek ve kuluçka fikri doğurabilecek alan, köşeler ve sevmelerden uzak durmak gerekiyor.

Geri