Kuşum hasta mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gizem117
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gizem117

Yeni Üye
Komşumuz dişi muhabbet kuşuna bakamama gerekçesiyle bize getirdi. Evde baktığımız bir erkek muhabbet kuşumuz var. Yaklaşık bir yaşında. Bizim bebekle yan yana getirme konusunda biraz tedirgin oldum çünkü burun üzerine ve gagada kurumalar var. Yaş gereği mi, bakımsızlık ve stresten mi anlayamadım. Çok ürkek ve biraz saldırgan bir kuş. İki çocuklu bir evden geldiği için muhtemelen bu saldırganlık. Kafes yanına yaklaşılınca bile tedirgin oluyor. Hasta mı, mantar mı var? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• E5073879-2D8A-4F3B-ACD3-567FC786AFA8.jpeg
    E5073879-2D8A-4F3B-ACD3-567FC786AFA8.jpeg
    389.2 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Merhaba, maşallah çok tatlı ve fit bir dişi. Tüy döneminde olduğundan b kompleks vitaminle desteklenmeli ve banyoluk takılmalı.
Gagadaki kavlamalar sorun değil ancak takviye yetersizliklerinden bir miktar yenileme süreci yavaş geçiyor olmalı. Ek bir şey yapmanıza gerek yok şuan sadece multivitamin ve tollyamin forte veya bt amin forte gibi takviyeleri kullanmaya özen gösteriniz.
Eve alışana kadar stresi yoğun olabilir.

Komşumuz dişi muhabbet kuşuna bakamama gerekçesiyle bize getirdi. Evde baktığımız bir erkek muhabbet kuşumuz var. Yaklaşık bir yaşında. Bizim bebekle yan yana getirme konusunda biraz tedirgin oldum çünkü burun üzerine ve gagada kurumalar var. Yaş gereği mi, bakımsızlık ve stresten mi anlayamadım. Çok ürkek ve biraz saldırgan bir kuş. İki çocuklu bir evden geldiği için muhtemelen bu saldırganlık. Kafes yanına yaklaşılınca bile tedirgin oluyor.
Merhaba, maşallah çok tatlı ve fit bir dişi. Tüy döneminde olduğundan b kompleks vitaminle desteklenmeli ve banyoluk takılmalı.
Gagadaki kavlamalar sorun değil ancak takviye yetersizliklerinden bir miktar yenileme süreci yavaş geçiyor olmalı. Ek bir şey yapmanıza gerek yok şuan sadece multivitamin ve tollyamin forte veya bt amin forte gibi takviyeleri kullanmaya özen gösteriniz.
Eve alışana kadar stresi yoğun olabilir.
Kendi Kuşuma bulaşma gibi bir durum olmaz değil mi? Temas etmelerine izin vereyim mi? Merak ediyorlar birbirlerini, psikolojik olarak iyi gelebilir yeni yavrumuza.

Geri