Kuşum hasta ölüyor

nisa kula

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese merhabalar, 3-4 yaslarında ki muhabbet kuşum geçtiğimiz pazar gününden beri hasta. Başka bir sitede konu açmıştım ama biri havakesesi hasar görmüş dedi, biri bit var dedi, biri iç parazit dedi, biri eşini beslerken halsiz düşmüş dedi. Bunların üstüne entrobac ve zeolit tozu kullanmam, kuşu mama ile beslemem gerektigi söylendi.
Cuma gününe kadar bu şekilde devam ettim ama 5 gün olmuştu kuş ne ilerledi ne geriledi. Hayvan oldugu yerde acı cekmeye devam etti. Kendi haline bırak sen gereken müdaheleyi yaptın besleme dediler ama hayvan açlıktan ölecekti ben beslemeyseydim. Dinlemedim beslemeye devam ettim. Kuşumu 1 yasindayken sahiplendim dişi kuşuma eş olarak aldım bu yüzden biraz korkak ve insanlara asla gelmez. Böyle bir kuş oldugu icin beslerken kafasinı saga sola cok oynatti aparat damagini kesti. Bende bişey oldu mu acaba diye veterinere götürdüm.
Hayvanın sagına baktı, soluna baktı bakteriyel enfeksiyon dedi. Nasıl anladı gram fikrim yok ama umarım bir bildigi vardir. Üstünede 1500 para aldı, asla parasında değilim ama sağa sola bakıp nasıl anladı hayret ettim. Amoklavin verdi, sabah akşam 2 damla kullan dedi. Eşinden ayırmana gerek yok aynı kafeste kalsınlar hem stres olmaz dedi. Bulaşıcı bir hastalık değil dedi.
Cuma gününden beri antibiyotik kullanıyorum, mamasını verdikten 30 dakika sonra veriyorhm ilacini. Evet hayvan az da olsa yem yemeye başladı, eşi bazen ağzına kusmaya başladı ama. Hayvanda uyku çogaldı, dışkısı normalken birden yemyeşil mukus gibi dumduz akar oldu. Tuylerine yapisiyor hayvan bir de oradan mikrop kapar korkusuyla entrobac veriyorum mamasına 1 mercimek tanesi kadar katıyorum. Ayrıca mamasını toz mama ve haslanmıs yumurta sarısı ile yapıyorum ama çok katı yapamiyorum antibiyotik kullandigimdan beri katı mamayı ağzından geri atiyor. Koyu ayran kıvamında yapıyorum veya bir tık daha cıvık yapıyorum. Doyurmaz biliyorum ama maksat enerji vermek.

Ben öğrenciyim kuşlarin temel şeyleri dışında detay bilmem, her denilenede inanmak istemiyorum. Sizleri çok övdüler bu yüzden size yazmak istedim.

Her şeyi bilin diye uzun uzun anlattım. Sizlerden ricam oğlumun nesi var, kullandığım şeyler dogru mu, iyileşme ihtimalı var mi yok mu, ben ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin.

Ve genel olarak kuşlarin hastlanmaması için ne yapmaliyız beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Evde, entrobac,gerwit,formix,zeolit tozu, toz mama,amoklavin, entrobac, b vitamini var.

tünekte dal darıya kafasını surttugu video cuma gunu aksamdan.
Digeri ise bugunden az önce cektim.

Ekli dosyalar

• 20260628_120452.webp
    20260628_120452.webp
    357.3 KB · Görüntüleme: 3
  • 20260628_120452.webp
    20260628_120452.webp
    357.3 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260628_120446.webp
    20260628_120446.webp
    311.1 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260628_120443.webp
    20260628_120443.webp
    354.9 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260628_120426.webp
    20260628_120426.webp
    351 KB · Görüntüleme: 4
  • image-1782632938471.webp
    image-1782632938471.webp
    374.5 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
evet hocam buzdobalinda saklıyorum. Probiyotik ve vitaminlerin son kullan tarihi geçti. Evde kendim sebze vs ne verebilirim hocam, düzelmeye basladı yavas yavas.

Bir de antibiyotik bakteriye iyi gelirken kuşun organlarını çürütüyormuş dogru mu?
Organlarını çürütme diye birşey yok. Yan etlileri var ancak çürütme tarzında değil. Korkup dozu azaltmanız veya tedavi süresini az tutmanız antibiyotiğin yan etkisinden çok daha kötüdür bundan emin olun.

Organlarını çürütme diye birşey yok. Yan etlileri var ancak çürütme tarzında değil. Korkup dozu azaltmanız veya tedavi süresini az tutmanız antibiyotiğin yan etkisinden çok daha kötüdür bundan emin olun.
anladım hocam çok teşekkür ederim, Üç tane sorum olucak.

dışkısına bir bakabilir misiniz hocam nasıl?

Probiyotik için haslanmis patates, b vitamini icinde haslanmis yumurtasinin sarisindan versem olur mu hocam?

Bir de veteriner eşine geçmez demişti ama sizce geçer mi veya geçse bu zamana kadar geçer miydi?

Ekli dosyalar

• 20260629_155106.webp
    20260629_155106.webp
    509.5 KB · Görüntüleme: 3
Haşlanmış patates ( özellikle de bir gün buz dolabında beklettikten sonra ) ve haşlanmış yumurta vermeniz çok iyidir. Ama probiyotik ve B kompleks vitamininin yerini tutmaz.
Hem patatez ve yumurta verin, hem de probiyotik ve bt amin forte verin.

Haşlanmış patates ( özellikle de bir gün buz dolabında beklettikten sonra ) ve haşlanmış yumurta vermeniz çok iyidir. Ama probiyotik ve B kompleks vitamininin yerini tutmaz.
Hem patatez ve yumurta verin, hem de probiyotik ve bt amin forte verin.
Tamamdır hocam cok teşekkür ederim.
eşine geçer mi peki hastalık, veteriner geçmez dedi ama

Dışkıyı net göremedim. Daha net çekip hızlı resimcomfan paylaşıp linki buraya kopyalayın

Hocalarımın söylediklerini uygulayalım mutlaka. Dışkılar tam istediğimiz gibi görünmese de tedavi sonrası sürece yayılması gerekiyor toparlaması adına. Probiyotik entrobac ise biraz miktarı arttırmanız lazım. 150 ml suluklara silme (tepeleme olmayacak) çay kaşığının hemen hemen yarısına yakın ilave edilmeli. Resmi firma -1000 ml suya 5 gram- şeklinde öneriyor. Bunu suluk boyutuna düşürdüğümüzde 0.70/75 gibi bir orana denk geliyor. Genelde güvercin üzerinden hesap edildiği için muhabbet kuşlarında ise 0.4/5 civarı eklemeniz yeterli olacaktır.

Şuan hasta kuşunuzun iyileşmesine odaklanmalısınız. Bundan dolayı organlarla ilgili bir endişeniz olmasın. Sağlıklı bir muhabbet kuşu günde ortalama 3 ila 5ml su tüketir.
Eğer elinizde B kompleks bir ürün yoksa bira mayası da alıp kullanabilirsiniz. Çok yönlü yardımcı olacaktır.

Hocalarımın söylediklerini uygulayalım mutlaka. Dışkılar tam istediğimiz gibi görünmese de tedavi sonrası sürece yayılması gerekiyor toparlaması adına. Probiyotik entrobac ise biraz miktarı arttırmanız lazım. 150 ml suluklara silme (tepeleme olmayacak) çay kaşığının hemen hemen yarısına yakın ilave edilmeli. Resmi firma -1000 ml suya 5 gram- şeklinde öneriyor. Bunu suluk boyutuna düşürdüğümüzde 0.70/75 gibi bir orana denk geliyor. Genelde güvercin üzerinden hesap edildiği için muhabbet kuşlarında ise 0.4/5 civarı eklemeniz yeterli olacaktır.

Şuan hasta kuşunuzun iyileşmesine odaklanmalısınız. Bundan dolayı organlarla ilgili bir endişeniz olmasın. Sağlıklı bir muhabbet kuşu günde ortalama 3 ila 5ml su tüketir.
Eğer elinizde B kompleks bir ürün yoksa bira mayası da alıp kullanabilirsiniz. Çok yönlü yardımcı olacaktır.
hocam entrobac ve b kompleksin tarihi geçti. Eczaneden alabileceğim bişey veya evde kendim probiyotik ve vitamin olarak yapabileceğim bişey önerir misiniz. Etrafımda böyle ürün satan yerler yok, internetten de 5 günde anca geliyor.

Kendisi su içmiyor hocam benim icirmeme gerek var mı sizce yoksa takılmayayım mı oraya

bir ara çok kullanılıyordu. Son zamanlarda sıklığı azalsa da ilk olarak buna bakmalısınız
Tam dolu ve içinde içme suyu olan bir suluğa (yaklaşık 100 ml) 2-3 damla damlatılır. B vitaminleri ışıkta çok çabuk bozulur ve kokusu ağırdır. Bu yüzden suluk gün içinde (en geç 6-8 saat sonra) mutlaka tazelenmeli ve kafes doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde olmalıdır. Haftada 1 günden fazla verilmesi bu ürün için öneremeyeceğim.
Aktarlarda veya doğal ürün dükkanlarında satılan toz bira mayası (Saccharomyces cerevisiae), doğadaki en zengin B vitamini kaynaklarından biridir. Çevrenizde varsa mamalarına ilave edebilirsiniz. Suda pek çözünür bir ürün sayılmaz!
Probiyotik içinse eczanelerde toz şase halinde satılan Reflor, kuşlar için oldukça güvenli bir probiyotiktir. Tam dolu bir suluğa (100 ml) bir pirinç tanesi kadar çok az (toz halinde, adeta tuz serper gibi) eklenip iyice karıştırın. Gün içinde 2 kez tazelenebilir. Haftada 2-3 gün verilebilir şu aşamada.
Su içmeyen kuşu zorlayın diyemem ancak ara sıra ağız kenarına bir iki damla su bırakırsanız verimli olacaktır.

H
bir ara çok kullanılıyordu. Son zamanlarda sıklığı azalsa da ilk olarak buna bakmalısınız
Tam dolu ve içinde içme suyu olan bir suluğa (yaklaşık 100 ml) 2-3 damla damlatılır. B vitaminleri ışıkta çok çabuk bozulur ve kokusu ağırdır. Bu yüzden suluk gün içinde (en geç 6-8 saat sonra) mutlaka tazelenmeli ve kafes doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde olmalıdır. Haftada 1 günden fazla verilmesi bu ürün için öneremeyeceğim.
Aktarlarda veya doğal ürün dükkanlarında satılan toz bira mayası (Saccharomyces cerevisiae), doğadaki en zengin B vitamini kaynaklarından biridir. Çevrenizde varsa mamalarına ilave edebilirsiniz. Suda pek çözünür bir ürün sayılmaz!
Probiyotik içinse eczanelerde toz şase halinde satılan Reflor, kuşlar için oldukça güvenli bir probiyotiktir. Tam dolu bir suluğa (100 ml) bir pirinç tanesi kadar çok az (toz halinde, adeta tuz serper gibi) eklenip iyice karıştırın. Gün içinde 2 kez tazelenebilir. Haftada 2-3 gün verilebilir şu aşamada.
Su içmeyen kuşu zorlayın diyemem ancak ara sıra ağız kenarına bir iki damla su bırakırsanız verimli olacaktır.
Hocam refloru suluğa damlat demişsiniz ama su içmediği için nasil verebilirim onu. Ve benim suluklar büyük 200 ml. Onun için ölcüler nasıl olmalı.

Bir de antibiyotiği bana veteriner belli bir gün demedi ama cuma günü basladim kullanmaya. Antibiyotiği kac gün kullanayım? Önerdiginiz probiyotigi ve b vitamini de aynı şekilde hocam ne kadar kullanayim

Reflor veya denflor alabilirsiniz.ikisi birebir aynı üründür. Saşe değil de kapsül formunu alın. Benim önerim normal zamanlarda suya değil de mamaya katmak yönünde.2 saatte bitirecekleri kadar mama hazırlayıp öercimek tanesi kadar tozu mamaya katıp vermeniz olur. Çünkü suda dibe çöker mikroorganizmalar faydalanamaz hayvan. Şuan birkaç damla suya serpiştirip günde 3-4 defa ağzına damlatarak içirebilirsiniz mesela. Doz aşımından da korkmayın kapsülün hepsini aynı gün versenizde sorun olmaz. Sadece gerek yoktur buna ve belki bir miktr gaz yapabilir. Göz kararı mercimek tanesi kadar katın dozdan korkmadan.

Size önerim 25 ml lik koyu renkli suluk alın. İlaç veya takviye verirken çok kullanışlıdırlar.
B vitaminine gelecek olursak elinizde bt aöin forte varsa sabah akşam 1'er damla vermeniz yeterli olur. Yoksa diğer kompleksler de olur 1 damla şeklinde.

Reflor veya denflor alabilirsiniz.ikisi birebir aynı üründür. Saşe değil de kapsül formunu alın. Benim önerim normal zamanlarda suya değil de mamaya katmak yönünde.2 saatte bitirecekleri kadar mama hazırlayıp öercimek tanesi kadar tozu mamaya katıp vermeniz olur. Çünkü suda dibe çöker mikroorganizmalar faydalanamaz hayvan. Şuan birkaç damla suya serpiştirip günde 3-4 defa ağzına damlatarak içirebilirsiniz mesela. Doz aşımından da korkmayın kapsülün hepsini aynı gün versenizde sorun olmaz. Sadece gerek yoktur buna ve belki bir miktr gaz yapabilir. Göz kararı mercimek tanesi kadar katın dozdan korkmadan.

Size önerim 25 ml lik koyu renkli suluk alın. İlaç veya takviye verirken çok kullanışlıdırlar.
B vitaminine gelecek olursak elinizde bt aöin forte varsa sabah akşam 1'er damla vermeniz yeterli olur. Yoksa diğer kompleksler de olur 1 damla şeklinde.
Hocam dun ilacı kullanali tam 7. gundu dunde kullandim ilaci. Bugun kullanmadim. Su an gayet iyi cok asiri toparlandi otuyor ucuyor yrm yiyor vs sukur ama tek sorun su icmiyor hâlâ halsiz dusuyor oylr olunca ben iciriyorum canlaniyor

Hocam dun ilacı kullanali tam 7. gundu dunde kullandim ilaci. Bugun kullanmadim. Su an gayet iyi cok asiri toparlandi otuyor ucuyor yrm yiyor vs sukur ama tek sorun su icmiyor hâlâ halsiz dusuyor oylr olunca ben iciriyorum canlaniyor
Hocam siz öyle zannediyorsunuz büyük ihtimalle. Size öyle geliyor. Hastalık sürecinden yeni çıktığı için öğle saatlerindeki şekerlemeleri de halsizlik olarak yorumluyorsunuz bana kalırsa. Gerçi görmeden ezbere konuşuyorum ama doğruluk ihtimali yüksek.
Toparlamasına sevindim. Şuan yapmanız gereken florasını ve bağışıklığını toparlamak. İmkan varsa 2 farklı probiyotik yoksa elinizde hangi probiyotik varsa ondan, ve bt amin forte kullanın 3 gün üstüste ve haftada 2-3 kez vermeye devam rutin şekilde.ikisini aynı suya katarak...

Hocam siz öyle zannediyorsunuz büyük ihtimalle. Size öyle geliyor. Hastalık sürecinden yeni çıktığı için öğle saatlerindeki şekerlemeleri de halsizlik olarak yorumluyorsunuz bana kalırsa. Gerçi görmeden ezbere konuşuyorum ama doğruluk ihtimali yüksek.
Toparlamasına sevindim. Şuan yapmanız gereken florasını ve bağışıklığını toparlamak. İmkan varsa 2 farklı probiyotik yoksa elinizde hangi probiyotik varsa ondan, ve bt amin forte kullanın 3 gün üstüste ve haftada 2-3 kez vermeye devam rutin şekilde.ikisini aynı suya katarak...
Haklısınız hocam, üstlerine fazla düşüyorum biraz. Probiyotik de tamam hocam alır veririm.

Bit gördüm bu arada hocam üç kuşunda üstünde. Evde vilmectin var, bir de quik tüy bakım bit spreyi var. Dün 2şer kere kanatlarının altına sıktım.

Vilmectin damlatın ense derilerine, 1 hafta sonra bir damla daha şeklinde toplamda 3 doz uygulayın. Tüy bakım spreyini de vilmectinsiz günlerde kullanmanızda sakınca yok...

Vilmectin damlatın ense derilerine, 1 hafta sonra bir damla daha şeklinde toplamda 3 doz uygulayın. Tüy bakım spreyini de vilmectinsiz günlerde kullanmanızda sakınca yok...
hocam bir de disi kuşum sürekli kafesin tellerini yiyor, kafesi değiştirdim ama bunuda yiyor. Dıskısında hep kafes boyaları var. Yağlı bir kuş yumurtladıktan sonra yağlandı. Dıskı yaparken zorlanıyor. Sanırım şu an hamile emin degilim ama kafes tabanında yatıyor ara ara, halsiz degil hareketli ve yem yiyor. Biliyorsunuz erkek kuşum hastaydı dişiye bulaştı diye endişelendim ama iyi gayet. Sadece kafesin tellerini çok kemiriyor yiyor. Kalamar kemiği de var kafesinde oyuncakta var ama bazen tünekleri bazen kafesi kemiriyor. Dışarı cıkardıgımda evin parkelerini, duvarlarını bile kemiriyor yiyor çatır çatır. Stres oluyor desem sanmıyorum cunku 1 aylıkken sahiplendik su an 4 5 yaslarında. Bizi cok seviyor ama neden böyle yapıyor ve ne önlem alabilirim?

Kafes tellerini yemesi çinko eksikliğinden veya demir eksikliğinden olabilir. Multi mineral desteği verin. Versele laga colomnine vita tozu alabilirsiniz mesela.

Geri