Kuşum hasta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harese0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

harese0

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum yaklaşık 1-2 aydır dışkısını çok sıvı yapıyor ve düzelmiyor. Enerjisinde bir sorun yok konuşuyor ve keyifli ancak dışkı sorunundan beri uçmasında ve yürümesinde de biraz sorun var gibi. Eskiden kafese sokamazdık şimdi neredeyse hiç çıkmıyor, çıkınca ise kafes üstünde duruyor. Bir kere uçurmayı denedim çok zor uçtu ve düşecek gibi oldu nefes nefese kaldı. Poposunda da sarkma var gibi. Kuşçudan multi vitamin alıp suyuna damlatıyorum ama bir değişiklik olmadı başka ne yapabilirim bilmiyorum. 3-3.5 yaşında erkek

Merhaba, muhabbet kuşum yaklaşık 1-2 aydır dışkısını çok sıvı yapıyor ve düzelmiyor. Enerjisinde bir sorun yok konuşuyor ve keyifli ancak dışkı sorunundan beri uçmasında ve yürümesinde de biraz sorun var gibi. Eskiden kafese sokamazdık şimdi neredeyse hiç çıkmıyor, çıkınca ise kafes üstünde duruyor. Bir kere uçurmayı denedim çok zor uçtu ve düşecek gibi oldu nefes nefese kaldı. Poposunda da sarkma var gibi. Kuşçudan multi vitamin alıp suyuna damlatıyorum ama bir değişiklik olmadı başka ne yapabilirim bilmiyorum. 3-3.5 yaşında erkek

Kuşun beslenmesi nasıl yem harici düzenli yediği besinler varmı? Kuşun dışkı resimlerini ve videosunu görebilirmiyiz. Daha önce bir hastalık geçirdimi kullandığı ilaçlar oldumu?

Kuşun beslenmesi nasıl yem harici düzenli yediği besinler varmı? Kuşun dışkı resimlerini ve videosunu görebilirmiyiz. Daha önce bir hastalık geçirdimi kullandığı ilaçlar oldumu?

Daha önce bir hastalık geçirmedi ilk defa başıma geliyor. Beslenmesinde hiç sorun yok, aynı devam ediyor. Yem dışında ara sıra daldarı bazen de yeşillik veriyorum. Bir ara farklı bir kuşçudan yem almak zorunda kalmıştım ondan sonra olmaya başladı bunlar, ilgisi var mı bilmiyorum ama benim aklıma bu geldi.

merhaba, bazı gıda takviyelerini ve ilaçlari kuşu yormadan sirayla denemek gerekir. kuş gayet canlı duruyor

probiyotik takviyesi kullanıyormusunuz?

Dışkılar ciddi sıkıntılı. Böbreklerde sorun olabilir veya başka hastalıklar.. Ben bu tarz dışkılarda ilk olarak biteral ve mikostatin öneriyorum. Eğer bu ilaçlar sorunu çözmezse böbrekte sorun var demektir.. @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL

daha önce iyi uçup sonra isteksiz ve zayıf uçar olması yağlanmasıyla alakalı olabilir.

Eğer videoda yanlış görmediysem kuşun karın alt kısmında ıslaklık var gibi. Oradaki tüyleri üfleyip buraya fotoğrafını atabilir misiniz? Kist mi var,lipom tümörü(yağ bezesi) mi var bakalım. İshal onunla alakalı da olabilir. İmkanınız varsa egzotik veya kuş hayvan kliniğine götürün.

Geri