Kuşum için bu takviyeler fazla mı?

Nurşah Koç

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. 1ay önce bir muhabbet kuşu aldım ve onun sağlığını desteklemek için bazı takviyeler aldım.1 ay içerisinde kullanacağım takviyeleri günleri belirterek aşağıda listeledim.Sizce bu takviyeler kuşum için çok fazla olup onun sağlığını desteklemek yerine onu yorup, zarar verir mi?

🌸

—SUYA KATILACAKLAR—

🐦 1. ve 30. gün👉🏼Röhnfried vitamin set(5 tane)

🐦2-3-4. gün👉🏼saf su

🐦5. gün👉🏼Quiko Avisanol Sıvı Kalsiyum

🐦6-7-8-9. gün👉🏼saf su

🐦10. gün👉🏼Röhnfried Entroboc Probiyotik

🐦11-12-13.gün👉🏼Saf su

🐦14.gün👉🏼Röhnfried Atemfrei

🐦15-16-17.gün👉🏼saf su

🐦18.gün👉🏼Versele Laga-Muta-Vit

🐦19-20-21. gün👉🏼saf su

🐦22. gün👉🏼Röhnfried BT-Amin Forte

🐦23-24-25. gün👉🏼saf su

🐦26. gün👉🏼Med. Tollyamin Forte

🐦27-28-29. gün👉🏼saf su

—YEME KATILACAKLAR—

🐦3.gün👉🏼Röhnfried Immunbooster

🐦16.gün👉🏼Röhnfried Energie-Öl

🐦28.gün👉🏼Röhnfried K+K Protein

'' Probiyotikler dolaylı olarak parazitlerle mücadelede yardımcı olabilir. Probiyotikler, bağırsaklarda sağlıklı bir mikrobiyal dengeyi koruyarak ve bağışıklık sistemini güçlendirerek bazı parazit enfeksiyonlarına karşı savunma sağlayabilir. Ancak probiyotiklerin doğrudan parazitleri öldürdüğüne dair kanıtlar sınırlıdır. Yine de, dolaylı olarak şu yollarla parazitlerle mücadeleye katkıda bulunabilirler:

1. Bağırsak florasını dengeleme: Probiyotikler, bağırsaklardaki iyi bakterilerin sayısını artırarak zararlı mikroorganizmaların ve parazitlerin çoğalmasını sınırlayabilir. Sağlıklı bir bağırsak mikroflorası, parazitlerin tutunmasını ve çoğalmasını zorlaştırabilir.
  2. Bağışıklık sistemini destekleme: Probiyotikler, vücudun bağışıklık tepkisini güçlendirebilir. Bu, vücudun parazitler de dahil olmak üzere çeşitli patojenlere karşı daha iyi savunma yapmasına yardımcı olur.
  3. Antimikrobiyal maddeler üretme: Bazı probiyotik türleri, zararlı mikroorganizmaları baskılayan maddeler üretebilir. Bu maddeler, parazitlerin yaşam alanlarını sınırlayabilir ve onların çoğalmasını engelleyebilir.
  4. Bağırsak duvarını güçlendirme: Probiyotikler bağırsak bariyerini koruyarak, parazitlerin bağırsak duvarından geçip vücuda yayılmasını zorlaştırabilir.

Bu kısmı sevdim. Katılıyorum ama bunların normal bağırsakta bulunan doğal probiyotikler için yazıldığınıda unutmamak gerekir. Probiyotik takviyelerin ne kadar faydası olur tartışılır. Neyse probiyotik konusunda hassas olduğunuzu biliyorum bu yüzden fazla uzatmıcam :) Ama arada laf sokmanız hiç hoş değil :D

Bu kısmı sevdim. Katılıyorum ama bunların normal bağırsakta bulunan doğal probiyotikler için yazıldığınıda unutmamak gerekir. Probiyotik takviyelerin ne kadar faydası olur tartışılır. Neyse probiyotik konusunda hassas olduğunuzu biliyorum bu yüzden fazla uzatmıcam :) Ama arada laf sokmanız hiç hoş değil :D
Valla 4 ayrı marka probiyotiği dönüşümlü kullanan ve tüyde olduklarından haftada 5 gün kullanan biri olarak probiyotiğe laf ettirmem 😂 Tamam laf sokmayacam ama ''çok da doğalcı olmamak gerek'' 😂

Merhaba arkadaşlar. 1ay önce bir muhabbet kuşu aldım ve onun sağlığını desteklemek için bazı takviyeler aldım.1 ay içerisinde kullanacağım takviyeleri günleri belirterek aşağıda listeledim.Sizce bu takviyeler kuşum için çok fazla olup onun sağlığını desteklemek yerine onu yorup, zarar verir mi?

🌸

—SUYA KATILACAKLAR—

🐦 1. ve 30. gün👉🏼Röhnfried vitamin set(5 tane)

🐦2-3-4. gün👉🏼saf su

🐦5. gün👉🏼Quiko Avisanol Sıvı Kalsiyum

🐦6-7-8-9. gün👉🏼saf su

🐦10. gün👉🏼Röhnfried Entroboc Probiyotik

🐦11-12-13.gün👉🏼Saf su

🐦14.gün👉🏼Röhnfried Atemfrei

🐦15-16-17.gün👉🏼saf su

🐦18.gün👉🏼Versele Laga-Muta-Vit

🐦19-20-21. gün👉🏼saf su

🐦22. gün👉🏼Röhnfried BT-Amin Forte

🐦23-24-25. gün👉🏼saf su

🐦26. gün👉🏼Med. Tollyamin Forte

🐦27-28-29. gün👉🏼saf su

—YEME KATILACAKLAR—

🐦3.gün👉🏼Röhnfried Immunbooster

🐦16.gün👉🏼Röhnfried Energie-Öl

🐦28.gün👉🏼Röhnfried K+K Protein
Bana göre bunlar çok fazla maalesef kuşların organları çok hassaslardır. Bu program organlara zarar verebilir. Bunun yerine kuşunuza günlük olarak sebze, meyve ciğ kuruyemiş..
vb menüler hazırlamanız daha doğal ve daha sağlıklı olacaktır.

Geri