Kuşum iyi mi

birkedibirdekus

Yeni Üye
Bıcırıkla 7-8 senedir beraberiz.Hiçbir zaman aşırı sevecen ve sosyal olmadı,insanla teması pek sevmiyor,kafesi açtığımızda 2-3 dk anca uçuyor çocukluğundan beri.Artık yaşlandı,evdeki kedimizin ona bir zararı yok ama ilgi bölündü biraz haliyle.Normal yem yiyor,arada darı yeşillik falan veriyoruz,bazen de suyuna anti stres damla damlatıyoruz.Bi süredir günün çoğunu uyuyarak geçiriyor.Yakında bir taşınma sürecine gireceğiz.Stres olmasını nasıl engelleyebilirim?Gaga şekli ve rengi normal mi sizce ?
IMG_6038.jpeg

Son düzenleme:
Kuş normal değil. Cere üzerindeki tüy kahverengileşmiş solunum sorununda bu görülür. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Video çekerken kuşu yandan da çekiniz, kuyruğunu net görelim.
Kuşun beslenme programını da detaylı yazınız,takviye yani probiyotik vitamin falan veriyorsanız markası,dozajı ve ne sıklıkla verdiğinizi de yazın. Daha evvel geçirdiği hastalık,kullandığı ilaç varsa belirtiniz.
Hızlı olun sorulara cevap verin,kuş ağır hasta olabilir.

Video için : streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

İmkan varsa size veteriner kliniğini öneriyorum kanatlı veterineridir.

İstanbul Veteriner Kliniği Florya
Adres: Eceler Sokak No:16
Florya, Bakırköy, İstanbul
(Flyinn AVM'den Galatasaray
Spor Tesisleri'ne giderken soldan
4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80

Mesajımı görür görmez eczaneden triflucan alıp başlamanızı öneririm. Hatta garanti olması adına amoksisilin etken maddeli bir ilaç da alın. Evde vardır belki veya komşularda falan.

Kuş normal değil. Cere üzerindeki tüy kahverengileşmiş solunum sorununda bu görülür. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Video çekerken kuşu yandan da çekiniz, kuyruğunu net görelim.
Kuşun beslenme programını da detaylı yazınız,takviye yani probiyotik vitamin falan veriyorsanız markası,dozajı ve ne sıklıkla verdiğinizi de yazın. Daha evvel geçirdiği hastalık,kullandığı ilaç varsa belirtiniz.
Hızlı olun sorulara cevap verin,kuş ağır hasta olabilir.

Video için : streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz
Yarın size videosunu yollarım,ilginiz için çok teşekkürler.Kuşumuz yemliğinde duran yemi yiyor,sık sık çalkalıyoruz yaklaşık iki günde de bitiriyor ve yeniliyoruz yemini.Ek olarak 1 ayda 1 tane ballı stick kraker yedi.2.5 sene önce bitlenmişti sprey sıkıyorduk kısa sürede kurtuldu.Bir seneyi geçti kanadının altında kuyruğuna doğru iltihap olmuştu kendi didikleyip kanattı,sonra hekimimiz sprey bir ilaç verdi sıktık ve geçti fakat adını anımsayamadım.Şu an hiçbir ilaç kullanmıyor.Son bir ayda 1 kere Gold Wings B complex damlasını suyuna iki damla damlattım stres için ve ertesi gün suluğu yıkayıp suyu yeniledim.Şu anda beaks'in budgies yemini kullanıyoruz

Geri