Kuşum kabarık ve keyifsiz

Hami C.

iyikus.com Üyesi
Selamlar,

Aranıza yeni katıldım. İsmim Hami ,İstanbul’da yaşıyorum.

Muhabbet kuşum bir iki haftadır keyifsiz. Dışkı kuyruk tüylerine yapışıyor. Tütleri biraz kestim ve sık sık kontrol ediyorum. Bir kaç gün üst üste probiyotic olarak entrobac verdim, kekik suyu denedim sirkeli su denedim ama hala geçmedi gibi duruyor . Bugün tekrar uyumaya başladı , kabarık ve tüyleri bana dağınık geliyor . Ne yapmalıyım ? Daha öncesinde ağzından yem çıkarıp kırıyordu Zeolit vermek lazım dediler. Görselleri yükledim. Burada boyut büyük diyor.

Dışkı resimde parlak siyah görünüyor. Gerçekte öyle değil galiba ? Parlak mı dışkı ? Elle beslemeyi kursaktan mı yaptınız. Ciğerlerine kaçma ihtimali var dikkat edin. Az da olsa yem yiyorsa elle beslemeyin.

Dışkı resimde parlak siyah görünüyor. Gerçekte öyle değil galiba ? Parlak mı dışkı ? Elle beslemeyi kursaktan mı yaptınız. Ciğerlerine kaçma ihtimali var dikkat edin. Az da olsa yem yiyorsa elle beslemeyin.
Sanırım ciğerine biraz kaçırdım. Şirinpet e götürdüm. Ciğerinde hırıltı var dedi. Röntgen çektiler . Hava keseleri daralmış. Karaciğer ve böbrek biraz büyümüş. Bağırsaklarda biraz gaz var sindirim sisteminde sıkıntı var dedi. Bahadır kum vermiyordum taşlık boş kum vermemi istedi. Genel organlardan bir yorgunluk ve karaciğer den dolayı bu halinin olmasının normal olduğunu söyledi.Avicare Probiotic enzyme, digestive,silybum marianum verdi. Ayrıca etiketsiz ketoprofen,enfloksasin verdi. Çok fazla gün içinde yem yemiyordu. Beslemek zorunda kalabilirim

Hocam veterinere yemi ufalayıp yutmadığını söylediniz mi ? Teşhis ettiği hastalıklar bu belirtiyi vermez. Bu belirtiler mantar, megabacter ve tricomonasta olur.

Son düzenleme:
aslinda yapilmasi gereken çok basit, çunkü ulkemizde ilaç/etken madde cesitleri maalesef sınırlı

öncelikle selçuk yüksel'in önerdiği 2 ilaç 5 gün kadar kullanilir, işe yararsa devam edilir, yaramazsa kesilip enrofloksasin verilir (veteriner zaten enrofloksasin vermiş)

yukaridaki tedavi olasi enfeksiyonların çok çok büyuk kısmını tedavi eder

enrofloksasin de yaramazsa bactrim şurup + triflucan (ya da mikostatin) verilir. (burada triflucan vermedeki amaç mantarı tedavi etmek değil, yoğun antibiyotik kullanimi nedeniyle mantarın çoğalmasıni baskılamak)

bu da olmazsa doksisiklin, tylosin tartarat ya da tilmikosin verilir

en iyi klinige de gitseniz yapilabilecekler bunlardır maalesef. rontgendeki sonuçlar kuşun hastaligini açiklamaz, çünkü hangi kuşa rontgen cekseniz benzer sonuclar çikar

haddimi aşmak istemem ama verilen gıda takviyeleri (özellikle silybum) bence antibiyotikle birlikte kullanilmamali çünkü karacigeri desteklediği için antibiyotiklerin gücünü ve etki süresini kisaltır. verilen non steroid antienflamatuar da karacigeri gereksiz yorar.yanlış anlamayin çok iyi bir kliniğe gitmişsiniz ve gerekeni yapmışsınız ancak o kadar test tahlil sonucu verilen ilaç enrofloksasin, yani gitmeseydiniz biz de bunu onerirdik

Geri