Kuşum kafasını mı sallıyor ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
Kuşum dolaba sıkıştı korktuğu için korkudan ishal oldu sandım. Üşütmeye de bağlı Olabilir belki.
Dün Veterinere gittik ishal için Antibiyotikli karışım verdi 10 gün kullan diye. Az da olsa yem yemeye su içmeye başladı. Ama tünekte dururken böyle kafa sallar gibi hareket etti. Kafesten çıkmıyor. Çıksa da kısa mesafede uçuyor geri kafese girmek istiyor. İshali hala devam ediyor. 2.gün bugün.
Üşüyor diye üzerini örttüm. İshali biraz gecer gibi oldu. Dışkıları da atacam video da.
IMG-20221113-WA0011.jpegIMG-20221113-WA0006.jpeg

Öyle rast gele bir şeye dışkı koyup bu işlemi yapamazsınız. Maalesef ki dışkılar uzman kimseler tarafından incelenmeli. Dışkıdan hastalık tespiti yapmak biraz zor.
Kuş zaten strese girdi Dsha fazla yormsysyım diye demiştim. Sordum bi kaç yere yapmıyoruz bakmıyorux dediler.
Birde lopermid diye ilaç varmış genelde kanaryalara kullanılan bir bilginiz var midir ? Yads bizim kullandığımız Reflor ishal kesici kuşlara az miktar kullanılabilir mi

Kuş zaten strese girdi Dsha fazla yormsysyım diye demiştim. Sordum bi kaç yere yapmıyoruz bakmıyorux dediler.
Birde lopermid diye ilaç varmış genelde kanaryalara kullanılan bir bilginiz var midir ? Yads bizim kullandığımız Reflor ishal kesici kuşlara az miktar kullanılabilir mi
Reflor çok kullanmamak şartıyla evet olabilir. Probiyotik gibi çalışır ancak fazla tüketimi kabızlık yapıyor :(

Reflor çok kullanmamak şartıyla evet olabilir. Probiyotik gibi çalışır ancak fazla tüketimi kabızlık yapıyor :(
Probiyotik gibi çalışır derken nasıl yani. Kötü etki olursa hiç kullanmam. Pirinç tanesi kadar çok çok az veririm yem kırıyor ama yiyp yemediğini bilmiyorum kabuk oluyor yem üstü. Kanarya besleyen bi amca demişti ishali keser diye lopermid kullandınız mı işe yarar mı. en azından diski iyi olsun yemesi içmesi düzelsin

lopermid kullanmadım maalesef. Fazlaca beşeri ürün kuşlar içinde uygun ancak bu ürünü denemedim
Genelde kanarya için kullanılır dediler. Size sormadan kullanmak istemedim.
Birde su az içiyor kendi. Yemi kırıyor aspur ve darı var. Yiyor az olsa da. Ama kumu çok yiyor. Yem yiyor hemen kuma gidiyor. Grit kum ama kumda mı sıkıntı var. Arada başını aşağı yukarı sallar gibi yediğini sindirir gibi hareket ediyor

1_org.jpg

Dışkısı böyle oldu. Pirinç suyu vermiştim kaşık ucu ile.

IMG-20221116-WA0001.jpeg

Son düzenleme:
Bu dışkı ve kum tüketimi bariz sindirim yollarında ki probleme işaret. Antibiyotik başlamak lazım, elinizde hangi ürünler var?

Bu dışkı ve kum tüketimi bariz sindirim yollarında ki probleme işaret. Antibiyotik başlamak lazım, elinizde hangi ürünler var?
6 gün önce Veteriner e gittiğimde baytril vermişti. Şırınga ile.
Ama dolapta durmuyordu normal odada sehpada duruyordu. Oda ısısında bişey olur mu ? Bugün kafesi temizlerken kapısı açıktı dolap üstüne kadar uçtu yere düşmedi. Genelde de dışkı hep böyle olurdu ama lekeli ben cıvık. Hiç toplu lekesiz olmadı.
IMG-20221116-WA0003.jpeg

6 gün önce Veteriner e gittiğimde baytril vermişti. Şırınga ile.
Ama dolapta durmuyordu normal odada sehpada duruyordu. Oda ısısında bişey olur mu ? Bugün kafesi temizlerken kapısı açıktı dolap üstüne kadar uçtu yere düşmedi. Genelde de dışkı hep böyle olurdu ama lekeli ben cıvık. Hiç toplu lekesiz olmadı.
Ekli dosyayı görüntüle 27049
bana göre sorun olmaz ancak bazı arkadaşlarım aynı görüşte değil.

augmentin de olabilir ancak dozajı fazla kaçırmak her ilaçta olduğu gibi toksik olabilir. Sarımsak limon karışımı çok seyrek verilmelidir. Sarımsak dozajının fazlalığı da kuşlar için zararlıdır.

augmentin de olabilir ancak dozajı fazla kaçırmak her ilaçta olduğu gibi toksik olabilir. Sarımsak limon karışımı çok seyrek verilmelidir. Sarımsak dozajının fazlalığı da kuşlar için zararlıdır.
Düzelsin de 1 kere ile vermem bidaha.
IMG-20221116-WA0007.jpeg
Dışkısı böyle. Kötüye mi gidiyor iyiye mi. Sulu idi 2 gün önce kadar.

Geri