Kuşum kanadının altını kaşıyor ve kanattı

ZaitYusuf

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanım 2 aylık
Sürekli kendisini kaşıyor ve bunu çok yaptığı için bugün kanadının altının kanadığını farkettik.
ve bir sorum daha olucaktı kuşum 2 aylık olmasına ramen hala şırınga ile su içiyor fakat yemleri kendisi yiyor bu normalmi
Kanadının 2 görüntüsü

birde burun delikleri çok dolu gibi bunu nasıl düzeltebilirim, bilmediğim için yapmak istemiyorum kendim, kuşuma zarar verebilirim diye korkuyorum.

bir arkadaşım, sultan papağanlarının yalnız yaşayamayacağını, isterseniz 10 kişi ilgi gösterin yinede intihar edebilirler dedi bu doğrumu

Sultan papağanım 2 aylık
Sürekli kendisini kaşıyor ve bunu çok yaptığı için bugün kanadının altının kanadığını farkettik.
ve bir sorum daha olucaktı kuşum 2 aylık olmasına ramen hala şırınga ile su içiyor fakat yemleri kendisi yiyor bu normalmi
Kanadının 2 görüntüsü
Kanayan yere rif ampul alıp günde 2-3 kez sürün. Vilmectin ense damlası veya muadili ense damlası alıp tüyleri aralayıp ensesine bir damla damlatın, masajla iyice yedirin. İki hafta sonra tekrarlayın. Kafese suluk takın o susadıkça kendisi içecektir normal değil çünkü

bir arkadaşım, sultan papağanlarının yalnız yaşayamayacağını, isterseniz 10 kişi ilgi gösterin yinede intihar edebilirler dedi bu doğrumu
İntihar etmez neden etsin benim limon üç senedir tek yaşıyor ve evde sürekli ilgilenenler olduğu için çok da memnun halinden. Ama sultanlar çift olarak yaşayınca ilgisiz kaldığında depresyona girmiyor tabiki orası ayrı

Kanayan yere rif ampul alıp günde 2-3 kez sürün. Vilmectin ense damlası veya muadili ense damlası alıp tüyleri aralayıp ensesine bir damla damlatın, masajla iyice yedirin. İki hafta sonra tekrarlayın. Kafese suluk takın o susadıkça kendisi içecektir normal değil çünkü
hiçbir türlü içmiyor suluktan, eksiden suluğu büyük ağızlıydı öyle olduğunda bazen kafasını sokuyordu fakat içmiyordu kafasını ıslatıyordu

Yine de öğrenemediğini var sayarak kuşu hafifçe zorlamadan suluk ağzına gagasını dokundurun. Selçuk hocamın dediği gibi mutlaka öğrenmiştir. Kuşlar sadece hastalık kaynaklı yoğun su tüketimi yaparlar. Bunun haricinde günlük su tüketimleri zayıftır.

Geri