Kuşum kaynar suya düştü

Biraz kenarlardan pembe doku gözükmeye başladı daha sonra kendi yem yemeğe başladı kilo almaya başladı elhamdüillah bakalım yarın doktor kontrolü var ne diyecek

Dışkı birikimini silemiyorum sanki o oraya kabuk bağlamış gibi orayı hep silip krem sürüyorum ama hep orada

Ek olarak k vit yönünden zengin brokoli, roka, semizotu gibi sebzeler veriniz.

Son durum nedir video veya foto atar mısınız ?
İştah durumu ve dışkısı nasıl,dışkılama sorunu yaşıyor mu?
Bu arada yaranın enfeksiyon kapmaması için kullandığınız bir ürün var mı?

Doktor bir tane alovera bir şey verdi onu yaralarına kullanıyorum daha sonra medax diyr bir krem var onu da ayaklarına biraz masaj yapa yapa kullanıyorum sanki kan akışı sağlanır daha kolay iyileşme gerçekleşir diye iki tame homeapatik ilacımız var o hücre yenilemek için dedi doktor içeriden tedavi ediyormuş sabah öğle akşam gece birer damla bitkisel ve daha hızlı etki veriyor dedi kuşlar hassas olduğu içim antibiyotik vs vermek istemedim zaten yüksek derecede yanmış dedi onun dışında sabah öğle akşam kendim el maması veriyorum destek amaçlı ama oda yiyor elhamdüillah ben sadece faha fazla emin olmak istiyorum bağışıklıklığınıda desteklemek istiyorum kendine bırakmak istemiyorum keyfi elhamdüillah eskisi gibi asla değil ama iyi yürüme de biraz aksaklık var ayaklar bizim biraz fazla yanmamış

Mutlaka probiyotik kullanın. Ayrıca insanlar için üretilmiş glisin tozu var ondan alıp kullanabilirsiniz hem hücre yenilemesine destek olur hem onu sakinleştirir. Ayrıca çinko ve B kompleks destekleri önemli iyileşme sürecinde.

Veteriner dedi ki bacakları alalım protez yapalım zaten ne kadar canı var ben ne yapacağım şimdi böyle bir karar nasıl bericem

Yapay zeka cevabı:

Veterinerinizin amputasyon kararı tamamen doğrudur ve kuşunuzun hayatını kurtaracaktır. Sıcak su yanığı sonrası ayakların kararması (siyahlaşması), o bölgedeki dokuların tamamen öldüğünü, yani nekroz/gangren oluştuğunu gösterir. Ölü doku geri döndürülemez ve kesilmezse zehirlenme (sepsis) yaratarak kuşu çok kısa sürede ölüme götürür.Muhabbet kuşları ve diğer küçük kuş türleri tek bacakla yaşamaya çok hızlı adapte olurlar ve sağlıklı, uzun bir ömür sürebilirler.

Geri