Kuşum kaynar suya düştü

Becerememiştim şimdi becerdim arkadaşlar ama ilk size başka bir şey göstermek istiyorum hep kötülerden bahsettim bugün işten gelince öyle yanına oturdum parmağımı soktum böyle başını yanaştırdı kendini sevdiyor minnoşum 😍

Maşallah, size çok bağlı olduğu o kadar belli ki. Umarım tez zamanda zor kısmı atlatacak.

Evet öyle elhamdüillah bende onu çok seviyorum ama bu böyle bir olaya sebebiyet oldu aslında güzel gibi gözüküyor ama asla değil biraz daha iyi olsun şu ayacıkları iyileşiversin ben ona hemen arkadaş alacağım önceden arkadaşı vardı bir kaç gün bizim ile kaldı onun işle ilgileniyordu sonra tamamen bana döndü bana o gidince

Evet öyle elhamdüillah bende onu çok seviyorum ama bu böyle bir olaya sebebiyet oldu aslında güzel gibi gözüküyor ama asla değil biraz daha iyi olsun şu ayacıkları iyileşiversin ben ona hemen arkadaş alacağım önceden arkadaşı vardı bir kaç gün bizim ile kaldı onun işle ilgileniyordu sonra tamamen bana döndü bana o gidince
Çok sevindim inşallah daha iyi olacak.Bu yanına arkadaş alma olayları zor, benimki benden hiç uzaklaşmadı hala diğerinin ayağına saldırıyor, ayrı tutuyorum.Size çok düşkünse kıskançlık yapıyorlar, hocalarımız söylerse sevinirim, ne yapmak lazım 😀

IMG_7624.webpvalla bizim ayaklar böyle ne yapmam lazım bilmiyorum şu ayaklar geçse umudum var dı da bilmiyorum ya

Nekroz korkutuyor beni. Sağlıklı kan dolaşımı olmadığı için parmak uçları ölü görünüyor. Veteriner önerisiyle masajlar denemenizde yarar var (Thiocilline veya Hametan ile nazik masaj yapılabilir. Kantaron da uygun olur.) Kuşun canını yakmadan, çok hafif parmak hareketleriyle yukarı doğru (bacağa doğru) masaj yapılabilir. Bu, biriken sıvının dağılmasına yardımcı olur.Kafes tabanına yumuşak kağıt havlular konulabilir. Vücut ısısını dengelemesi de ister istemez bu durumdan dolayı zorlaşacağından ortam ısısının 24-26 derece altına düşmediğinden emin olalım. Kuşun su tüketimi önemli rol oynuyor bu aşamada. Temiz su öncelikli ancak destek için suyuna elektrolit veya kanatlılar için uygun B vitamini (özellikle sinir sistemi ve doku yenilenmesi için) kullanmanızı tavsiye ederim.

Ağır travma ve ödem durumlarında diüretik etken maddesi Furosemid olan ilaçlar düşük dozda kullanılabilir. Ayak ve bacaklardaki ödemi azaltmaya küçük bir miktar yardımı olacaktır. Veteriner onayı olmadan kullanmanızı önermem çünkü ağırlığa göre, son derece mikro oranlarda verilmesi gerekiyor. Risklidir! Doğal alternatifi tam süreci karşılayamasa da karahindiba ve kiraz sapı çayı yapılıp sunulabilir.

Ayaklarına masaj bende yapıyorum devam ediyorum ama veteriner bize batikonlu su deneyelim biraz dedi ben onu yaptıktan sonra çok kurudu ayaklar tamamen his kesilmedi ama siyahlıklar arttı onun dışında bu söylediklerinizi söyleyeceğim veteriner e acaba iyileşir mi diyorum hep bir umut ayaklar iyi olsa zaten o kadar iyi olucak ki

O ödem geçse bu ayaklar iyi olur mu kantoran var ama oda dokuları tıkar diye sürmemiştim bu akşamdan itibaren onu deneyeceğim onun dışında antibiyotik kullanıyoruz zaten birde bu dediklerinizi demeyelim ama bir ay oldu Nekroz olsa olur du herhalde dün bir tane parmağı kopmuş zaten altına bu pamuklu silme fiber bezlerden koydum dört tane yada havlu ile yıkayıp dönüşümlü kullanıyorum üstüne kâğıt peçete

Birde bu topuk kısmında ki şey aslında kalkmaya çalışıyor ellemiyorım ama ellesem o tabaka kalkar acaba altından mı yeni doku çıkıcak IMG_7628.webp

Böyle ağrılı sıkıntılı uykulu vs durmuyor aksine mutlu yani ne yapacağımı bilmiyorum sadece ben ilte

Geri