Kuşum obez mi Farklı bir durum mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Selcand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selcand

Forum Sakini
Merhabalar kuşum 54 gram olmuş maalesef egzersize başladık ama bu şişkinlik boynunun altındaki kilodan mı yoksa Farklı bir durum olabilir mi normalde diğer muhabbet kuşlarına göre daha minik bir yapısı var kafasından da anlayabilirsiniz biraz endişelendim onun dışında hiçbir sorunumuz yok her şeyi yerinde yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_1257.jpeg
    IMG_1257.jpeg
    71.4 KB · Görüntüleme: 7
  • 38876BD1-AAFC-4AC8-82AC-9DF40176A5CC.jpeg
    38876BD1-AAFC-4AC8-82AC-9DF40176A5CC.jpeg
    62 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1256.jpeg
    IMG_1256.jpeg
    73 KB · Görüntüleme: 7
normal hocam, görüntüde anormal bir durumu yok. Sırt kısmı kast ediliyorsa kamburlaşma, kursak altını diyorsanız yağlanma sorunu var

beslenmesi düzenlenmeli, bolca oyun alanında zaman geçirtilip uçurulmalı. Büyük kafese geçiş yapmalı :)
Bu kuşuma ne yaptıysam ek gıda yedirtmedim , diğerlerinden görüp de yemiyor maalesef pelet yem vs hepsini denedim meyve sebze asla yemiyor kendisi :( tek kuş kafesi de büyük aslında ama uçma egzersizlerini arttırabilirim yaz ayları olduğu için çok çabuk sıcaklıyorlar:(

kuş bu şekilde yağlı kalmaya devam ederse kalp, damarlar, iç organlar, endokrin sistem ve sinirlerde kalıcı hasar kaçınılmaz olur

hücrelerde insülin direnci gelişir ve mitokondri enerji üretemez , bunun sonucunda pankreas insülin salınımını artırıp iyice harabiyete uğrar. kuş kısır göngüye girer ve yem tüketimi artmaya devam eder. karaciğer yağlanır diyabet başlar

diyeti değistiremiyorsanız hergün uçuracaksıniz kuşu ,başka yolu yok maalesef

yem tuketimini sınırlandırmayı da unutmayınız

kuş bu şekilde yağlı kalmaya devam ederse kalp, damarlar, iç organlar, endokrin sistem ve sinirlerde kalıcı hasar kaçınılmaz olur

hücrelerde insülin direnci gelişir ve mitokondri enerji üretemez , bunun sonucunda pankreas insülin salınımını artırıp iyice harabiyete uğrar. kuş kısır göngüye girer ve yem tüketimi artmaya devam eder. karaciğer yağlanır diyabet başlar

diyeti değistiremiyorsanız hergün uçuracaksıniz kuşu ,başka yolu yok maalesef

yem tuketimini sınırlandırmayı da unutmayınız
Yaklaşık bir yıldır yem sınırlaması uyguluyorum veteriner ağırlığının 1/4 ü kadar demişti 4-5 çay kaşığına tekabül ediyor o da o şekilde veriyorum fazla yem koymuyorum her gün yeniden bu şekilde koyup veriyorum benim endişem de zaten sizin diğer yazdıklarınız içindi sizce yem ne kadar vermeliyim

Geri