Kuşum öldü ölecek zeolit diye tutturdular hiçbir işe yaramadı acil yardım 🙏

Volkan G.

iyikus.com Üyesi
Kuşum 1 aydır kabarık keyifsiz ve ortama küsmüş durumdaydı ve ben de hasta olduğunu düşünerek veteriner baktım ama kanatlıdan anlamıyorlar malesef. Forumları gezdim ve zeolit tozu önerdiler yaklaşık 8 gün mamayla birlikte verdim baktım işe yaramıyor bu sefer de zolax başladım ve 2 doz uyguladım ancak bugün işten geldiğimde kuşumun kursağının bomboş olduğunu uçamadığını poposuna kakasının yapıştığını gördüm. Ayrıca inanılmaz sulu bir dışkısı vardı bir gün önce de mukuslu grimsi yeşilimsi bir dışkısı vardı. Allah rızası için bu işten anlıyorum sorun şu şunu kullan diyecek birine ihtiyacım var. Yoksa sarımsaklı limonlu su son çare olarak verecem. Bu hayvan bence kursak mantarı değil bağırsağında sorun var. Resimleri ekliyorum. Acil yardım edin lütfen !!

Ekli dosyalar

• IMG_5045.jpeg
    IMG_5045.jpeg
    26.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5047.jpeg
    IMG_5047.jpeg
    27.5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_4916.jpeg
    IMG_4916.jpeg
    24 KB · Görüntüleme: 7
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Diğer kuşum strese girer diye korkuyorum bakalım yapacaz bişeyler artık. Zeolit öneren forumun da her yerine zeolit ilaç değil olsa olsa takviyedir yazdım. Gerçi arkamı dönmeden silmişlerdir de neyse

Suluğu tam doldurmayıp atıyorum çeyrek doldurup ilaç miktarını azaltabilirsiniz örneğin 25 ml suya 3 damla. Bu şekilde aynı doz uygulamış olursunuz ve daha uzun süre yeter 👍
Selçuk bey zolax toz halinde ya damla işini anlayamadım. 1 kapsülü 5 e böldüm. Böldüğüm bir parça 100ml lik suluk için fazla mı gelir. Nasıl uygulayayım bir de bağırsakları için 3 gün sarımsaklı su verip peşine probiyotik ve vitamin vermem uygun olur mu?

Selçuk bey zolax toz halinde ya damla işini anlayamadım. 1 kapsülü 5 e böldüm. Böldüğüm bir parça 100ml lik suluk için fazla mı gelir. Nasıl uygulayayım bir de bağırsakları için 3 gün sarımsaklı su verip peşine probiyotik ve vitamin vermem uygun olur mu?
Sarımsağı falan boş verin hocam. 100 ml 1/5 uygundur. Ben şurup sanmıştım. Her gün probiyotik de katın suyuna.

Geri