kuşum ölmek üzere lütfen biri yardım etsin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nurcan70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nurcan70

iyikus.com Üyesi
merhaba arkadaşlar muhabbet kuşumun kuyruk sallama, arada bir hapşırma ağız açma kapama ve kulaklarından birinde iltihap sorunu vardı. Solunum problemiyle ilgili olduğunu düşünüp (internetten video izledim bulunduğum şehirde kuştan anlayan vet yok) öneri üzerine yaklaşık 2 ay kadar önce levadoks verdim ağız açma kapama azaldı iltihap kalmadı ancak kuyruk sallama ve ara ara da olsa hapşırma geçmiyor önceleri bilmiyordum onu aldığım ilk günden beri kuyruk sallama var meğer solunumla ilgiliymiş diğer kuşta öyle bir durum olmayınca fark etim. Çok uyuyor vik vik diye ses çıkatıyorgeçen hafta pazar bir şeyi yoktu videolarını çekmişim çarşamba-perşembe gibi kötüleşmiş ben cuma fark ettim gündüz çalışıyorum. ilk yavruluğunda sadece kaşınırken vik vik yaprdı ve uçarken yorulunca yapardı. Kuyruk sallanmanın solunumla iliili olduğunu öğrenip işte 2 ay önce belirtiye göre levadoks ardındantedavi sonrası probiyotik multivitamin falan verdim. iyiydi anlayamıyorum
Cumartesi günü cok az dal darı ve az yumurta maması yedi bekleyemeyip forumlardan birinde gördüğüm veterinere götürdüm. Balıkesirde yaşıyorum buralarda kuşştan anlayan vet bulunmuyor veteriner toz halinde bir antibiyotik verdi giderkn önceden kullandılarımı götürdüm avidare ve yine aynı markanın b vitaminin görünce çöpe attı bunlar işe yaramaz diye lavadoksı probiyotiğimi ve multividtmaini beğendi.
Doktor verdiği toz cok küçük 1 hafta on gün kullan dedi içmezse damlat dedi. ilk gün ilaçlı olduğunu blmeyince içti ama daha da kötüleşti ishal olunca haşlanmış patates vermek istedim zorla ağzına sürdüm onu da almadı yumurtanın beyazını yedi biraz dün sabah hçbir şey yemeyince petshopa elle besleme maması almaya gittim aparatıyla birlite petşopçu gösterdi ve kursaığını doldurdu eve gelince farke ettim bana sattığı toz mama değil yumurtalı mama mecbur gece eritttim onu iyice süzdüm il deneme soluk borusuna kaçırmadım diye düşnüyotum kaçsa hemen ölürdü galiba besledim kursağı çok şişmedi ama az da olsa yemiş olduğu o ilaçlı sudan da mamanın içine damlatmıştım

Oyla 0
öncelikle kafes tabanındaki dışkıların net fotolarını atmanız ve veterinerin verdiği ilacın ismini öğrenmeniz lazım

Oyla 0
dün akşamdan kalma bu dışkılar iki gündür böyle su şeklinde yapıyor
ismini de soracağım peki elle kursak beslemesine devam etmeli miyiz ona göre kuşçuya götüreceğim. beslenmesi için ben beceremeyeceğim çünkü
bir sabah bir akşam kursağı dolsa o bile mucize

Ekli dosyalar

• IMG_5531.JPG
    IMG_5531.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5532.JPG
    IMG_5532.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_5533.JPG
    IMG_5533.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5534.JPG
    IMG_5534.JPG
    1.5 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_5535.JPG
    IMG_5535.JPG
    1.6 MB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
yemiyorsa beslenmesi gerekir tabi ki yoksa ilaçlara yanıt almanız zorlaşır.

sizin acil olarak ilacın ismini öğrenmeniz lazım

Oyla 0
veteriner röntgen cekti kalp karaciğer ve böbrekler büyümüş kursakta mantar var kursak dolu sindirim bitmiş 5 gün yatış yapmıştı 1.5 gün dayanabildi pamuk oğlum gitti
hırçın oğlumda mantar başlangıcı varmış tedavi oldu bugün getirdim 5 gün e evde ilaç vereceğim o iyi

Oyla 0
Geri