Kuşum rahat uçamıyor ve ishal

klonemo25

iyikus.com Üyesi
arkadaşlar merhaba kuşum tüy dökümünde rahat uçamıyor 3 haftaya geçer diyorlar ve ishal ne yapmalıyım ? bunu kullanıyorum olur mu ?

Ekli dosyalar

• b81d4b45-316e-43e3-a365-293a054ee54c.jpg
    b81d4b45-316e-43e3-a365-293a054ee54c.jpg
    166.7 KB · Görüntüleme: 6
Dostum kuşta nasıl bir ishal olduğunu anlamak için dışkı görseli lazım. Bakteriyel bir ishalmı var, koksidiyel bir ishalmi var, fungal bir ishalmi var yada beslenme kaynaklı normal bir ishalmi var. Bunlar önemli....
ca347431-f387-4753-9618-6f4b113948e1.jpg dışkıları bu şekilde fakat geçen gün saldım yastığıma su gibi dışkısını bıraktı

Oyla 0
b vitamini ile probiyotik ilaçlarını aynı suyun içine koysam olur mu ? birde yanında kuş var o içse bir şey olur mu ??
Şöyle düşünün; kuşunuz hasta ve sağlıklı bir diğer kuşunuzla aynı kafesi paylaşıyor. Hasta olan kuşunuza antibiyotik tedavisi uygulayacaksınız. Kafese koyduğunuz ilaçlu sudan, sağlıklı olan kuşunuzda içecektir. Dolayısıyla da sağlıklı olan kuşunuzun bu suyu tüketmesi, sağlıksız sonuçlara sebebiyet verebilir.

Bu sebeple, kullanacağınız destek ürünler, hangi kuş için gerekliyse, onu tedavi süresi boyunca ayrı tutmanızı öneririm.

Eğer ayrı bir kafesiniz yok ise; iki suluk kullanmaktan başka şansınız yok. Biri katkısız su, diğeri katkılo olacak şekilde. Bu durumda katkılı suyu, ihtiyacı olan kuşun tüketmesini gözlemlemelisiniz.

Oyla 0
b vitamini ile probiyotik ilaçlarını aynı suyun içine koysam olur mu ? birde yanında kuş var o içse bir şey olur mu ??
B vitamini ve probiyotik aynı anda uygun olmaz. Probiyotik bazı vitaminleri bağlıyor ve etkisini düşürüyor. İyi bir protein katkısı tüylerin sağlıklı gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Oyla 0
Şöyle düşünün; kuşunuz hasta ve sağlıklı bir diğer kuşunuzla aynı kafesi paylaşıyor. Hasta olan kuşunuza antibiyotik tedavisi uygulayacaksınız. Kafese koyduğunuz ilaçlu sudan, sağlıklı olan kuşunuzda içecektir. Dolayısıyla da sağlıklı olan kuşunuzun bu suyu tüketmesi, sağlıksız sonuçlara sebebiyet verebilir.

Bu sebeple, kullanacağınız destek ürünler, hangi kuş için gerekliyse, onu tedavi süresi boyunca ayrı tutmanızı öneririm.

Eğer ayrı bir kafesiniz yok ise; iki suluk kullanmaktan başka şansınız yok. Biri katkısız su, diğeri katkılo olacak şekilde. Bu durumda katkılı suyu, ihtiyacı olan kuşun tüketmesini gözlemlemelisiniz.
o zaman bir suluğa ilaçlı diğer suya ilaçsız koyacağım umarım bir sıkıntı olmaz

Oyla 0
Bugün vitamin verdiyseniz ertesi gün probiyotik verebilirsiniz ya da programa yayabilirsiniz

Oyla 0
arkadaşlar b vitamini böyle geldi doğru değil mi ? birde 100ml 5-6 damla yapacağım

Ekli dosyalar

• b8c679a8-4901-426c-a53f-cf5fcb53dce2.jpg
    b8c679a8-4901-426c-a53f-cf5fcb53dce2.jpg
    62.7 KB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Doğru. Güvenilir yerden aldı iseniz muhteviyatı da doğrudur. Akyol K. de bölünmüş böyle yolluyor.

Kullanma talimatında 1 Lt suya 15 ml diyor. 100 ml suya 1,5 ml yapar. 1ml=20 damla olduğu için 1,5 ml 30 damla oluyor.

Kuş sayınıza bağlı olarak - ben iki kuş için 50 ml suluk 10-12 damla yapıyorum yeterli oluyor.

Oyla 0
Doğru. Güvenilir yerden aldı iseniz muhteviyatı da doğrudur. Akyol K. de bölünmüş böyle yolluyor.

Kullanma talimatında 1 Lt suya 15 ml diyor. 100 ml suya 1,5 ml yapar. 1ml=20 damla olduğu için 1,5 ml 30 damla oluyor.

Kuş sayınıza bağlı olarak - ben iki kuş için 50 ml suluk 10-12 damla yapıyorum yeterli oluyor.
şimdi koyacağım kaç saat kalsın ?

Oyla 0
Geri