KUŞUM SANIRIM FELÇ GEÇİRDİ

Kuşum uçamıyor bir kaç yıldır her yere kendini yere atarak yürüyerek gidiyor dün yine yataktan yere atladı ve birşey oldu bir anda iki ayağıda tutmadı ayakta duramadı titredi ayakları yana ayrıldı duramadı çok korktum bi 5 dk sürdü bu felç geçirdi sanırım sonra bir anda kendi kendine düzeldi şuan yine normal yürüyor koşuyor ama bir denge sorunu oldu sanki sağ ayağında özellikle eskisi gibi çok hızlı ve seri hareket edemiyor ama ayakları düzeldi ne olduğunu anlamadık sağ tarafına doğru dönüp kendini kaşıyamıyor hareket edemiyor çok o tarafa doğru onun dışında bir sorun yok ne yapmam lazım,ne oldu hiç bir şey anlamadım

Kuş neden uçamıyor kısa bir videosunu çekermisiniz.. Kanatlarını görebileceğimiz şekilde resimlerinide ekleyin. Ve dışkısının resimlerinide çekip atın buraya.. Multivitamin takviyesi kesin gerekli onu baştan söyliyeyim. Ama enfeksiyon durumuda olabilir. Yem dışında birşey veriyormusunuz? Beslenmesi nasıl?

Kuş neden uçamıyor kısa bir videosunu çekermisiniz.. Kanatlarını görebileceğimiz şekilde resimlerinide ekleyin. Ve dışkısının resimlerinide çekip atın buraya.. Multivitamin takviyesi kesin gerekli onu baştan söyliyeyim. Ama enfeksiyon durumuda olabilir. Yem dışında birşey veriyormusunuz? Beslenmesi nasıl?
Yarın video çekip detaylı yükleyeyim ,dışkısı her zamanki normal,vitamine başlattım bugün kullanıyor yem dışında bizimle beğendiği bişey olursa didikliyor kahvaltıda yada yemekte yemesinden kaynaklı bir şey olabilir mi , şuan yemesi normal iştahı güzel acıkınca yemini yiyor suyunu içiyor

Yarın video çekip detaylı yükleyeyim ,dışkısı her zamanki normal,vitamine başlattım bugün kullanıyor yem dışında bizimle beğendiği bişey olursa didikliyor kahvaltıda yada yemekte yemesinden kaynaklı bir şey olabilir mi , şuan yemesi normal iştahı güzel acıkınca yemini yiyor suyunu içiyor

Evet olabilir tabiki tam olarak ne gibi şeyler yediriyorsunuz?

o gün sabah beyaz peynir,zeytin ekmek falan yemişti normaldede yeşilliği çok yiyor,çorbada içiyor ama böyle bir kaç damla yani yemediği bir şey yok denecek kadar az herşeye bakmak istiyor tadına,videoyuda ekledim fakat çok büyük dosya yazıyor

Herşeyi yemek istemesi hem iyi hem kötü birşey. Kötü yanı vitamin mineral eksikliği yaşıyor olabilir bu yüzden herşeye saldırıyor olabilir. Ki büyük ihtimal böyle. İyi yanı ise bu kuşu kolayca mamaya alıştırabilirsiniz :) Forumda ve youtubeta muhabbet kuşu mama tarifi diye aratırsanız bir çok tarif bulucaksınız.. Bol sebzeli yeşillikli mama yapıp düzenli verin. Her defasında taze olarak hazırlamanız lazım ve kafeste 5-6 saatten fazla kalmasın. İyi beslenmesi çok önemli...

Tüy konusunda ise; düzenli mama + düzenli vitamin takviyesi (özellikle b grubu) + kafes hijyeni + taze günlük içme suyu + taze ve kaliteli yem (yemine birazda pelet yem ekleyip öyle kullanırsanız daha iyi olur) konularına dikkat ederseniz zamanla tüy kalitesi artıcaktır..

Kesin sonuç için kuşun biraz bünyesi kuvvetlendikten sonra (üsttekileri uygulamaya başladıktan bir iki ay sonra) kanat tüylerini yenilemesi için eskilerini birer ikişer çekerseniz alttan sağlıklı ve güçlü yeni tüyler çıkıcaktır...

Ayrıyetten dışkıları net görmemiz gerekiyor. Kafese beyaz peçete serin 3-4 tane dışkı yapınca yakından ve net fotolarını çekip tekrar atın..

Ek olarak sofradan yemek vermeyin zararlı olabilir...

ben işe yaradığını düşünmüyorum hocam. Tüy gelişimi tamamen uzarken stoktan çektikleriyle alakalı. Bu nedenle beslenme düzeni iyileştirilmeli

Geri