Kuşum Son 1 Haftada Aşırı Kilo Aldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan .....
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    kilo

.....

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi kuşum son bir haftada aşırı kilo aldı. Normalde çok obur olmasına rağmen günde 8-10 saat dışarda olduğu için bunu telafi ediyordu fakat bir şey değişmemesine rağmen kilo almaya başladı. Ben de yem tüketimini azaltmak ve pelet yeme alıştırmak için 2 gündür çoğunluğu pelet yem olacak şekilde normal yemiyle pelet yemi karıştırıyorum. (Pelet yemleri atıyor.) Durum böyle olunca da kafesteyken sürekli bağırmaya, kafesini tırtıklamaya, aylardır yüzüne bakmadığı yuvalığa girip talaşları kemirmeye başladı. Dışarıdayken de yerlerde yiyecek bir şeyler arıyor. Çözüm için nasıl bir diyet uygulamalıyım veya bu durumun sebebi bir hastalık mı? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim 🤗

Son düzenleme:
doymuyormuş gibi sürekli bir şeyler yemek istemesinin nedeni bazen hastalık oluyor. Sizin kuşta da böyle bir durum var. Sindirim sorunları ve kursak enfeksiyonunun ortak belirtilerinden biri

doymuyormuş gibi sürekli bir şeyler yemek istemesinin nedeni bazen hastalık oluyor. Sizin kuşta da böyle bir durum var. Sindirim sorunları ve kursak enfeksiyonunun ortak belirtilerinden biri
Peki ne yapmam gerekiyor? Entrobac, UsneGano kullaniyorum ve arada okaliptüs yaprağı da veriyorum, yuvalıklarında hep bulunuyor. Ayrıca aşırı kabarık resimlerde de görüldüğü gibi. Aradaki fark anlaşılsın diye normal hali ile son halini ekliyorum:

Eğer ciddi olabilecek bir durumsa veterinere götürmekte geç kalmak istemiyorum.

Son düzenleme:
veterinere götürmelisiniz. İmkan yoksa baytril %2,5 temin ediniz. Yumurta mamasını probiyotik ile kuvvetlendiriniz

vakit kaybetmeden ilaç başlanmalı

veterinerden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik alınız (baytril , enrocure gibi markalar)
Kavaklıdere Veteriner Kliniği'ne götürdüm. Megabakteri varmış, yoğun bakıma aldılar. Ayrıca önlem amaçlı diğer kuşlarım için de ilaç verdi, 1 gram sularına ekleyeceğim. Günaşırı vermem doğru olur mu?

Son düzenleme:
kuşun bir anda kötüleşmesi megabakteri (agy,mantar) değil, daha çok bakteriyel ya da koksidiyal enfeksiyon kaynaklı olur. basit mikroskobik bakıda agy görülmesi hastalık sebebinin agy oldugunu göstermez.

kaldı ki bakteri teşhisi için dışkıya laboratuvar incelenmesi gerekir ki vakit alan bir işlemdir, hemen aynı gun sonuç alınamaz

umarim risk almayıp mantar ilacının yanında antibiyotik de başlamışlardir

geçmiş olsun

kuşun bir anda kötüleşmesi megabakteri (agy,mantar) değil, daha çok bakteriyel ya da koksidiyal enfeksiyon kaynaklı olur. basit mikroskobik bakıda agy görülmesi hastalık sebebinin agy oldugunu göstermez.

kaldı ki bakteri teşhisi için dışkıya laboratuvar incelenmesi gerekir ki vakit alan bir işlemdir, hemen aynı gun sonuç alınamaz

umarim risk almayıp mantar ilacının yanında antibiyotik de başlamışlardir

geçmiş olsun
Haciko toparlanmış, bugün eve getirdik. Veteriner 10 gün boyunca suyuna triflucan (etkin maddesi flukonazol) eklememizi söyledi. Dışkısı da böyle:

tedavi doğru, yoğun bakimda antibiyotik + triflucan uygulanmış muhtemelen

ancak bir yanlis anlasilma olmuş, kusunuzda megabakter yok

genel okuyucular için bilgi amaçli yaziyorum, megabakter triflucan ya da mikostatin şurupla tedavi edilemez

Geri