Benim kuşumda da bu sorunlar var. 5 gün gece antibiyotik sabahları vitamin tedavisi uyguladım ve geceleri viklemiyordu. Tedavi bitince tekrar başladı cam kenarına ve güneş gören bir yere koyunuz ve sıcak tutunuz o zaman rahatlıyor. Geceleri ve gündüzleri ben sıcak su torbası ile kafese ısı desteği veriyorum kafese temas etmemeli torba polyester elyaf hammeddesi içerdiği için kuşu zehirleyebilir o yüzden ben bir örtüye sarıp kafesin üstünü örtüp kafesin üstüne koyuyorum. Ama hala ötüyor kuşa bir süre antibiyotik etki etmiyor benimkine etmedi bu yüzden değiştirdim. Yemine vitamini toz haline getirip veriyorum ama günlük değiştiriyorum. Biraz yorucu ama şuan rahat solunum yolu açısıdan en azından.Kuşum sürekli vikliyor.Ne yapabilirim ?
Kuşunuzda solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Ve bu kanatlılarda bulaşıcı benim kuşum 1 tanesine bulaştırmıştı sadece diğerleri şuan iyi. Veterinere getirip durumundan emin olunuz çünkü çok fazla vikliyor ve geceleri uyumuyordu bazen benim kızım. Ve kuşunuzu gözlemleyiniz benimki sürekli hastandığı için hep kontrol ediyorum evcilse karnınıda dinleyin hırıltı benzeri sesler varsa soğukda almış olabilir.Peki sağolun