kuşum tüm enerjisini kaybetmiş gibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yarenn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yarenn

Yeni Üye
iyi akşamlar, öncelikle kuşlardan çok anlayan biri değilim. yeni yeni öğreniyorum. kuşum 4 5 aylık 1 aylıktan beri bizimle. bu gün akşam uçurmaya çıktığında neredeyse hiç uçmadı, uçsun diye bıraktım ancak halıda gezindi. normalde böyle yapmazdı. keyfi yerine gelsin diye su koydum içine girmesiyle çıkması bir oldu. kuruturken de iki kere koluma idrarını yaptı, tamamen sıvıydı. birer dakika vardı aralarında. ciddi bir durum vs var mı diye açıkçası endişelendim. bir süredir odanın kapısı açık duruyor rüzgardan vs üşütmüş olabilir mi diye düşündüm ancak bilemedim. normalde çok enerjik hareketli bi kuştur küçük olmasına rağmen sürekli konuşur, sallanır... kafesine koyduğumdan beri de böyle duruyor
yardımcı olursanız çok sevinirim.

(suyunu ve yemini sık sık yenilerim kafesi hep temizdir. ancak suyunu normalden olduğundan iki kat falan hızlı içmiş)
kuş.jpg

Net bir resim olmadığı için kısıtlı yorum yapabiliyorum. Dışkı resmi de olursa daha net yorum yapılabilir.
Kuşunuz cere rengi oturmaya başlamış ve ikinci tüyünü görmeye hazır gibi duruyor. Bu dönem de kuşların tüye gire zamanı olduğu için genellikle halsiz ve keyifsiz durumlar gözlenebilir. B Kompleks vitamini ile desteklenmeye ihtiyaç duyarlar. Kuşu pek dışarı salmadan hava akımından da korursanız kısa sürede toparlar diye umuyorum.

Net bir resim olmadığı için kısıtlı yorum yapabiliyorum. Dışkı resmi de olursa daha net yorum yapılabilir.
Kuşunuz cere rengi oturmaya başlamış ve ikinci tüyünü görmeye hazır gibi duruyor. Bu dönem de kuşların tüye gire zamanı olduğu için genellikle halsiz ve keyifsiz durumlar gözlenebilir. B Kompleks vitamini ile desteklenmeye ihtiyaç duyarlar. Kuşu pek dışarı salmadan hava akımından da korursanız kısa sürede toparlar diye umuyorum.
resmi yüklerken netti ancak kalitesi bozulmuş sanırım. bahsettiğiniz b3 vitamini nedir, nereden alabilirim?

dışkı fotoğrafı ekler misiniz güncel? Bir de kanat tüyleri şuan tam mı? Tüy döneminde ise uçmaya eğilimi düşük olacaktır.

dışkı fotoğrafı ekler misiniz güncel? Bir de kanat tüyleri şuan tam mı? Tüy döneminde ise uçmaya eğilimi düşük olacaktır.
kanatlarını çekmeme izin vermedi ancak kanat tüyleri ve diğer tüyleri dökülüyor, bir kaç kez kendi isteğiyle yaptığını gördüm. kafes dışındaki tülü temizlerken içinde çok fazla tüy vardı içinde de kanat tüylerinin olduğuna emin olduğum 3 4 tane tüy vardı.
kuş-dışkı.jpeg

Yüksek ihtimalle tüy dökümünde olduğu için halsiz. ‘Bt amin forte’ olarak aratırsanız çıkar. Aynı zamanda ‘tollyamin forte’ ile de destekleyebilirsiniz. Bölünmüş olarak satın alabilirsiniz güvenilir satıcılardan. Dışkısı normal görünüyor

Geri