Kuşum uçamıyor!!😢😢😢

Fatmaguler

iyikus.com Üyesi
Bulut asla elde durmayan bir kuş. Bugün elimize alalım alıştırabilir miyiz acaba dedik. Biraz avuç içinde durdu daha sonra uçmak istedi. Yere düştü. Çok kısa mesafe uçtu. Hala oyle. Kanadına baktım elimle bişey yok. Bir yere vurmadı. Dün uçuyordu bugün uçamıyor. Kafeste düştü mü bilmiyorum görmedim. Bir hastalık mı kanadında mi bişey var anlamıyorum. Düzelir mi ? Sadece bu kadar uçuyor şuan.

Ekli dosyalar

• IMG_20221115_211613.jpg
    IMG_20221115_211613.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20221115_211600.jpg
    IMG_20221115_211600.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20221115_211614.jpg
    IMG_20221115_211614.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20221115_211546.jpg
    IMG_20221115_211546.jpg
    969.7 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Bulut asla elde durmayan bir kuş. Bugün elimize alalım alıştırabilir miyiz acaba dedik. Biraz avuç içinde durdu daha sonra uçmak istedi. Yere düştü. Çok kısa mesafe uçtu. Hala oyle. Kanadına baktım elimle bişey yok. Bir yere vurmadı. Dün uçuyordu bugün uçamıyor. Kafeste düştü mü bilmiyorum görmedim. Bir hastalık mı kanadında mi bişey var anlamıyorum. Düzelir mi ? Sadece bu kadar uçuyor şuan.
Sanırım kanadında düşme var tam anlamasam da. Çünkü biri aşağıda duruyor kanadının diğerine göre. kendiliğinden geçer mi ? Neden olur?

Son düzenleme:
Elma sirkeli suyla hafif sever gibi masaj yap ben kuşuma öyle yapmıştım. Kırık çıkık yoksa tabi.
Kuzenimin de kuşun kanadı düşüktü. Uçamıyordu. toparlanmaz uçamaz ameliyat olması lazım dediler. İlgisini hiç kesmedi. Elma sirkeli 5 damla sirke yaptı ılık suyla sabah akşam 2 3damla yaparak masaj yaptı hiç kanadı belli bile değil. Ama kırık çıkık yoksa onu öğrenmen lazım.

Elma sirkeli suyla hafif sever gibi masaj yap ben kuşuma öyle yapmıştım. Kırık çıkık yoksa tabi.
Kuzenimin de kuşun kanadı düşüktü. Uçamıyordu. toparlanmaz uçamaz ameliyat olması lazım dediler. İlgisini hiç kesmedi. Elma sirkeli 5 damla sirke yaptı ılık suyla sabah akşam 2 3damla yaparak masaj yaptı hiç kanadı belli bile değil. Ama kırık çıkık yoksa onu öğrenmen lazım.
Teşekkür ederim. Biraz zaman sonra geçmezse eğer deneyeceğim söylediğinizi.

Teşekkür ederim. Biraz zaman sonra geçmezse eğer deneyeceğim söylediğinizi.
Benim kuşum dolaba sıkıştı. Yuva arıyo sanırım en kuytu yer arıyor heryeri kapatmama ragmen girmiş sıkışmış. Çıkardım ama uçamıyor. Bende elma sirkeli su yapıyorum inşallah düzelecek. İshali düzelsin diye uğraşıyorum şimdi. İnşallah faydası olur.

Benim kuşum dolaba sıkıştı. Yuva arıyo sanırım en kuytu yer arıyor heryeri kapatmama ragmen girmiş sıkışmış. Çıkardım ama uçamıyor. Bende elma sirkeli su yapıyorum inşallah düzelecek. İshali düzelsin diye uğraşıyorum şimdi. İnşallah faydası olur.
İnşallah hepsi sağlığına kavuşsun 🤲

Çok minik henüz. Kondisyon yönünden zayıfsa uçma isteği olmayabilir. D vit ve kalsiyum desteğini arttırınız.
Kanadını gördünüz mü hocam?
Bir problem gözüküyor mu kanatta sizce ?
D vit ve kalsiyum desteği için eczanelerde satılan ampul damlalardan mi alıp damlatmam lazım suluga? Daha hiç kullanmadım çünkü. Henüz 4 gündür bizde kendisi. Dün çok güzel uçuyordu bugün uçamıyor

Bence kanatta şuan bir problem yok. En azından videodan öyle anladım
O damlalarda olur ancak kuşlar için satılan pet ürünler de var. Petmarketburada, akyolkardesler gibi siteleri inceleyebilirsiniz.

Bence kanatta şuan bir problem yok. En azından videodan öyle anladım
O damlalarda olur ancak kuşlar için satılan pet ürünler de var. Petmarketburada, akyolkardesler gibi siteleri inceleyebilirsiniz.
Hocam ben şu resimde kanadın düşüklüğünü fark ettim yanılmışta olabilirim

Ekli dosyalar

• IMG_20221116_010703.jpg
    IMG_20221116_010703.jpg
    500.2 KB · Görüntüleme: 11
hmm bunu görmemiştim. Hafif bir incitme durumu olabilir evet ancak ciddi boyutta bir sorun değil gibi. Tek endişem tüy kalitesinin düşüklüğü. Umarım uzun tüylerini bırakmaz :(
İncitme için ne yapmalıyım hocam? Kendi halinde mi bırakayım yine damlaları almalı mıyım? Tüy sağlığı için röhnfried Amino-fit kullansam nasıl olur ? Uzun tüylerini bırakmaz derken neyden kastettiniz :) inanın anlamadığım için soruyorum bilgim yok bu konularda

İncitme sorunları genelde 2-4 gün arasında kendiliğinden toparlıyor. Bu süreçte dışarıda uçurmamak en sağlıklısı olur. Tüy sağlığı için bahsettiğiniz ürün olabilir tabi ki. Bazen ilk tüy değişimine girmeye yakın kuşlar kanat uçlarında ki uzun tüyleri ve kuyruk tüylerinin bazısını döküyor. Bu dökülen tüylerin tekrar uzamaması gibi bir durum olabiliyor ancak süreçte gözlemlemek gerektiğinden sadece bir ihtimal olarak kalmalı.

İncitme sorunları genelde 2-4 gün arasında kendiliğinden toparlıyor. Bu süreçte dışarıda uçurmamak en sağlıklısı olur. Tüy sağlığı için bahsettiğiniz ürün olabilir tabi ki. Bazen ilk tüy değişimine girmeye yakın kuşlar kanat uçlarında ki uzun tüyleri ve kuyruk tüylerinin bazısını döküyor. Bu dökülen tüylerin tekrar uzamaması gibi bir durum olabiliyor ancak süreçte gözlemlemek gerektiğinden sadece bir ihtimal olarak kalmalı.
Tamam hocam teşekkür ederim. Şu an için sadece gözlem yapıyorum o halde. Kanadını incitmesi düzelince tüy sorununa da ek vitamin kullanmaya başlarım. Teşekkür ederim yardımlarınız için

Hocam merhaba, sizce durumu iyiye gitmeye başladı mı ? Dün gerwit-w damlattim suyuna. Bugün saf temiz içme suyu verdim sadece yemle birlikte. Yemesi iyi. Ama suyu çok içmiyor ikiside. Kanat düşüklüğü için 2 gündür kafesten çıkarmıyorum. Sizce nasıl gidiyor ? Biraz daha gözlem yapmaya çıkarmamaya devam etmeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20221117_164126.jpg
    IMG_20221117_164126.jpg
    907 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20221117_164125.jpg
    IMG_20221117_164125.jpg
    906 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20221117_164123.jpg
    IMG_20221117_164123.jpg
    920 KB · Görüntüleme: 6
Geri