Kuşum uçamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba kuşum bır haftadır uçamıyor uçsa bıle sanıyelık uçup yere konuyor tüy donemınde tüyünü döktü şuan kafasında diken diken tüyleri var b vitamini verdim ama ile yaramadı birde modu yok. Kanatlarındada gözle görülür birşey yok sadece düşük gibi duruyor bazen.İki hafta önce eşi öldü ondan sonra böyle oldu diye düşünüyorum ne yapmam lazım IMG_6366.webpIMG_6362.webpIMG_6361.webp

Kaybınıza üzüldüm hocam. Tüy dönemi uçuş için yıpratıcı olabiliyor. Şimdilik buna bağlanmalı. Ağırlığını ve beslenmesini takip edinix

Dışkı pek iyi değil ancak tüyü tamamlatalım, tekrar kontrol edelim sonrasında. Haftada 2 gün mutlaka verin. Farklı bir belirti var mı?

Kuşların normal metabolizması çok hızlı olduğu için hastalıkları bir süre gizlerler biliyotsunuz. Uçamaması ve gün içinde uyuklamaya başlaması vücut direncinin ve kas gücünün iyice düştüğünü işaret eder. Bu süreçte yapabileceğinizi ilk şey kolay kırılan tohum ve yumuşak gıdaları biraz arttırmanız olmalı. Örneğin dal darı, japon darısı, aspur ve son olarak az oranda yulaf. Ayrıca elektrolit ve probiyotiklerle sistemi güçlendirmeniz gerekiyor.
Dışkının katı kısmının bu kadar incelip halka yapması genelde kuşun yeterince beslenemediğinin işareti. Kuş yemliğin başında vakit geçiriyor gibi görünse de yemi sadece kırıp döküyor ya da az yiyor olabilir. Özellikle yem aspurlu ise yakından incelerseniz sadece kabuğundan çıkartılmış yemleri sık görebilirsiniz. Mide boş kaldıkça dışkının katı hacmi küçülür ve sadece bağırsak salgısıyla ince şeritler halinde çıkar. Eğer bu sebepli ise kursak mantarı, AGY veya bakteriyel bir enfeksiyon olabilir. Bazen stres durumlarında da (tüy dönemi) gözlemlenebilir.
3-5 güne dışkılar düzelmez ise Flukonazol / İtrakonazol etken maddeli bir ilaç kullanılabilir bence.

Kuşların normal metabolizması çok hızlı olduğu için hastalıkları bir süre gizlerler biliyotsunuz. Uçamaması ve gün içinde uyuklamaya başlaması vücut direncinin ve kas gücünün iyice düştüğünü işaret eder. Bu süreçte yapabileceğinizi ilk şey kolay kırılan tohum ve yumuşak gıdaları biraz arttırmanız olmalı. Örneğin dal darı, japon darısı, aspur ve son olarak az oranda yulaf. Ayrıca elektrolit ve probiyotiklerle sistemi güçlendirmeniz gerekiyor.
Dışkının katı kısmının bu kadar incelip halka yapması genelde kuşun yeterince beslenemediğinin işareti. Kuş yemliğin başında vakit geçiriyor gibi görünse de yemi sadece kırıp döküyor ya da az yiyor olabilir. Özellikle yem aspurlu ise yakından incelerseniz sadece kabuğundan çıkartılmış yemleri sık görebilirsiniz. Mide boş kaldıkça dışkının katı hacmi küçülür ve sadece bağırsak salgısıyla ince şeritler halinde çıkar. Eğer bu sebepli ise kursak mantarı, AGY veya bakteriyel bir enfeksiyon olabilir. Bazen stres durumlarında da (tüy dönemi) gözlemlenebilir.
3-5 güne dışkılar düzelmez ise Flukonazol / İtrakonazol etken maddeli bir ilaç kullanılabilir bence.
Doganay hocam açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim 🙏🏻 Hocam tüy dönemi bitti kafasındaki dikenlerde yok artık. Modu daha ıyı ama yıne uçamıyor ıkı sanıye sonra yere düşüyor kanadında bır sorun var ama ne bılmıyorum düşük gibi duruyor uçtuktan sonra ama gözle görülür bır şey yok beş yıldır ılk kez böyle bırsey oldu

Doganay hocam açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim 🙏🏻 Hocam tüy dönemi bitti kafasındaki dikenlerde yok artık. Modu daha ıyı ama yıne uçamıyor ıkı sanıye sonra yere düşüyor kanadında bır sorun var ama ne bılmıyorum düşük gibi duruyor uçtuktan sonra ama gözle görülür bır şey yok beş yıldır ılk kez böyle bırsey oldu
belki yaşla orantılıdır veya zararsız bir tüy kisti bile oluşmuş olabilir. Kanat sorunlarında bir veteriner kontrolü gerekli maalesef.

Hocam sağ kanadı bu şekılde duruyor düşük gibi
IMG_7760.webp

Ekli dosyalar

• IMG_7756.webp
    IMG_7756.webp
    282.8 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_7759.webp
    IMG_7759.webp
    270.5 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_7760.webp
    IMG_7760.webp
    260.7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_7758.webp
    IMG_7758.webp
    243.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_7757.webp
    IMG_7757.webp
    249.3 KB · Görüntüleme: 4
Hocam gece peçete kagıt koyuyorum sabah dıskıları bu şekilde oluyor genelde ama gün içerisinde bu kadar kötü değil gibi. Ne yapmam lazım @Doğanay Y. bc38e9bc-4903-44da-af44-f836116efbda.webp191e65ac-79ea-4560-b3b1-367aa3d35f07.webp

Ekli dosyalar

• 191e65ac-79ea-4560-b3b1-367aa3d35f07.webp
    191e65ac-79ea-4560-b3b1-367aa3d35f07.webp
    410.3 KB · Görüntüleme: 0
Merhaba, sanki iç parazit için bir şeyler kullanmak gerekiyor. En son hangi ilaçlar kullanılmıştı ve ne kadar oldu?

Merhaba, sanki iç parazit için bir şeyler kullanmak gerekiyor. En son hangi ilaçlar kullanılmıştı ve ne kadar oldu?
Hocam kuşum beş yaşında tek bir kez ilaç kullandım ondada bir yaşındayken geçmeyen su gibi yaptığı zaman sulp. Kullanmıştım onun dışında hiçbir zaman ilaç kullanmadım genelde hep vitamin takviye

Geri