Kuşum uçtuktan sonra nöbet geçiriyor

aylinanilnan

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum kafeste gayet normal neşeli fakat bugün uçması için saldığımda aşırı yoruldu ve birden kanatları seğirmeye başladı ayakta duramadı oturdu felç geçirirmiş gibi ve ölecek gibi oldu. 30 saniye civari sürdü.Tüy dökme döneminde olmasıyla ilgisi olabilir mi. Bu olayı daha önce 2 kere daha yaşamıştı

Vitamin mineral eksikliği olabileceği gibi salmonella gibi bakteriyel bir hastalığıda olabilir. İmkanınız varsa kuşu veterinere götürün muayene ettirin. Floryadaki istanbulveti öneririm..

Teşekkürler🙏 Dışkısı normal olsa bile salmonella olması olası mıdır sizce
Dışkısını görmek gerekir,fotoğrafını çekip yükleyebilirmisiniz ? Aynı belirtiler tüy döneminde benim kuştada oluyordu,böyle bir şeyler batıyormuş gibi,yeni çıkan tüyler ağrı yapabiliyor,kuşların tüy dönemleri sancılı geçer özellikle jumbo ise daha sert geçer,tüy kaynaklıda olmayabilir,tüy dönemindede olmayabilir,kuşunuzu boydan gözükecek şekilde,dışkı fotoğrafı ile atarsanız arkadaşlar daha iyi anlar çünkü dışkı hastalık uyarısı verebilir.Kusma varmı ? Yada neşesinde,yem yemesinde azalma,çok su içme gibi ?

Dışkısını görmek gerekir,fotoğrafını çekip yükleyebilirmisiniz ? Aynı belirtiler tüy döneminde benim kuştada oluyordu,böyle bir şeyler batıyormuş gibi,yeni çıkan tüyler ağrı yapabiliyor,kuşların tüy dönemleri sancılı geçer özellikle jumbo ise daha sert geçer,tüy kaynaklıda olmayabilir,tüy dönemindede olmayabilir,kuşunuzu boydan gözükecek şekilde,dışkı fotoğrafı ile atarsanız arkadaşlar daha iyi anlar çünkü dışkı hastalık uyarısı verebilir.Kusma varmı ? Yada neşesinde,yem yemesinde azalma,çok su içme gibi ?
Teşekkür ederim kusma halsizlik gibi şeyler yok neşesi yerinde fakat daha az yem yiyor ve dışkı sıklığı da sanırım bu sebeple daha az ve su içtiğine şu sıralar eskisi gibi şahit olamadım yani ekstra şu içme gibi bi durum gözlemlemedim

Ekli dosyalar

Geri