kuşum uzun süredir hasta

alexaylin

Yeni Üye
Merhaba, çok acil bir konuda danışmak istiyorum. Muhabbet kuşum Alex yaklaşık 3,5-4 yaşında. Bir süredir halsizlik, tüy kabartma, kursak şişliği, yemden sonra kusma ve dışkı renginde değişiklik yaşıyoruz. kursağı şiş ve içinde sıvı hareketi gibi bir dalgalanma var. Ayrıca yem ve sıvı karışık şekilde kusuyor. İlk başlarda sadece yem kusuyordu, şimdi sıvı da geliyor.
İştahı hâlâ var, yemeye çalışıyor ama ardından kusuyor. Bir ay önce mantar şüphesiyle Triflucan tedavisine başladım ve yaklaşık 20 gün boyunca verdim, fakat ilacı tam ve düzenli içirebildiğimden emin değilim. Çok net bir iyileşme olmadan tedavi sonlandı. Sonrasında antibiyotik denedim, geçici bir rahatlama sağladı ama kısa sürede eski haline döndü. Şu an tekrar Triflucan’a başlamayı düşünüyorum.
Dışkısı bazen açık yeşil, bazen koyu yeşil veya sümüksü yapıda. Salya benzeri kusma, halsizlik ve kursak şişliği devam ediyor. Kursağında dalgalanma hareketi var. Maddi durumum nedeniyle veterinere götüremiyorum, bu yüzden ne yapmam gerektiği konusunda çok acil fikrinize ihtiyacım var. Kursak mantarı ya da megakursak olabileceğini düşünüyorum.

eczaneden bactrim şurup ve flagyl surup alabilirsiniz. bu aşamada teker teker ilaç denemek uygun olmaz, aynı anda kullanmak gerekir. ikisi için de doktor/diş hekimi recetesi gerekir. bunlarla birlikte triflucan da devam edilebilir
bu şurupları nasıl kullanıcam karaciğerinde ağırlık yapmaz mı bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın :(

Triflucan yerine mikostatin şurup kullanalım daha etkilidir. Ve yanına biteral tablet alın. İki ilacı birlikte kullanalım. Mikostatin mantar için biteralde trichomoniasis hastalığı içindir. İki ilaç kombine kullanımda bu tarz kusmalı durumlarda daha faydalı oluyor..

Kullanım şekli;
Biteral tableti ezip toz haline getirin. Yarım su bardağı suya bu tozdan çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar ekleyin ve 5 dakika iyice karıştırın. Ardından aynı suya mikostatin şuruptan 10 damla ekleyin ve karıştırın. Bu suyu kuşun suluğuna koyun bütün gün içsin. İlaçlı suyu hergün sabah akşam tazeleyin. Bu tedaviyi bir hafta uygulayın ve gelişmeleri yazın..

Ve merak etmeyin bu ilaçlar ve uygulama tamamen güvenlidir. Kuşa sanıldığı gibi bir zararı olmaz. Doz aşımı olmadığı sürece tabiki..

Son olarak yeminizide tazeleyin mutlaka. Ve genel kafes temizliği yapın..

Triflucan yerine mikostatin şurup kullanalım daha etkilidir. Ve yanına biteral tablet alın. İki ilacı birlikte kullanalım. Mikostatin mantar için biteralde trichomoniasis hastalığı içindir. İki ilaç kombine kullanımda bu tarz kusmalı durumlarda daha faydalı oluyor..

Kullanım şekli;
Biteral tableti ezip toz haline getirin. Yarım su bardağı suya bu tozdan çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar ekleyin ve 5 dakika iyice karıştırın. Ardından aynı suya mikostatin şuruptan 10 damla ekleyin ve karıştırın. Bu suyu kuşun suluğuna koyun bütün gün içsin. İlaçlı suyu hergün sabah akşam tazeleyin. Bu tedaviyi bir hafta uygulayın ve gelişmeleri yazın..

Ve merak etmeyin bu ilaçlar ve uygulama tamamen güvenlidir. Kuşa sanıldığı gibi bir zararı olmaz. Doz aşımı olmadığı sürece tabiki..

Son olarak yeminizide tazeleyin mutlaka. Ve genel kafes temizliği yapın..
Ümit hocam mikostatin triflucan'dan daha etkili değildir. Hatta tam tersi triflucan daha etkilidir.
Mikostatin : Hem lokal etkilidir, hemde sadece candida türünde etkendir.
Triflucan : İse sistemik etkilidir ve hem candida hem de birkaç mantar türüne daha endikedir. Kuşlarda daha sık candida görülür ama garanti tedavi için triflucan ile devam etmek daha doğrudur.

Zamanında mikostatin için şeker içeriyor dolayısıyla mantarı azdırıyor şeklindeki şehir efsanesi de bu sebepledir. Mikostatin sadecw sindirim yolundaki candida mantarına etkili olduğu için ve bağırsaktan emilerek sistemik etki gösteremediği için atıyorum ciğere sıçramış candidaya bile etki göstermez. O sebeple mikostatinin işe yaramadığı düşünülmüştür. Halbuki mikostatin sindirim yolundaki candidayı affetmez direnç gelişmemişse tabi.

Merhaba, görüntü olarak biraz geç kalınmış gibi ama hala umut var diyelim. İlk olarak ağırlığını belirtiniz ve beslenme miktarını ortalama anlatmaya çalışın lütfen. Triflucan, mikostatin veya fungostatin gibi ürünlerden herhangi biri olabilir. Şurup formunu bulabilirseniz triflucan alınması uygun olur.

Ümit hocam mikostatin triflucan'dan daha etkili değildir. Hatta tam tersi triflucan daha etkilidir.
Mikostatin : Hem lokal etkilidir, hemde sadece candida türünde etkendir.
Triflucan : İse sistemik etkilidir ve hem candida hem de birkaç mantar türüne daha endikedir. Kuşlarda daha sık candida görülür ama garanti tedavi için triflucan ile devam etmek daha doğrudur.

Hocam ben mikostatinden her zaman daha iyi verim aldım. Daha etkili demem bu yüzden. Teoride triflucan daha iyi görünebilir ama pratikte ben o etkiyi göremedim. Ciğerde ise genelde aspergillus görüldüğü için zaten ikiside etki etmiyor. Amfoterisin b işe yarıyor bir tek..

Aynı şeyi ornidazol içinde söyleyebilirim. Baktığımızda metronidazol ile aynı özelliklerde görünsede pratikte ikiye katlar. Hastalığı bıçak gibi kesiyor. Eğer bunun şurup formu olsaydı flagylnin kimse yüzüne bakmazdı..

Flucanazol ve flagyl işe yaramaz demiyorum tabiki. İkiside iş görür. Ama benim tercihim nistatin ve ornidazol 👍

Hocam ben mikostatinden her zaman daha iyi verim aldım. Daha etkili demem bu yüzden. Teoride triflucan daha iyi görünebilir ama pratikte ben o etkiyi göremedim. Ciğerde ise genelde aspergillus görüldüğü için zaten ikiside etki etmiyor. Amfoterisin b işe yarıyor bir tek..

Aynı şeyi ornidazol içinde söyleyebilirim. Baktığımızda metronidazol ile aynı özelliklerde görünsede pratikte ikiye katlar. Hastalığı bıçak gibi kesiyor. Eğer bunun şurup formu olsaydı flagylnin kimse yüzüne bakmazdı..

Flucanazol ve flagyl işe yaramaz demiyorum tabiki. İkiside iş görür. Ama benim tercihim nistatin ve ornidazol 👍
Candida konusunda mikostatin daha mı iyidir bilmiyorum ama triflucan'ın daha kapsamlı tedavi ettiği kesin.

Geri