Kuşum yalnızca su yapıyor, çözüm bulamadım

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Tahlil sonucu çıkan hastalıkları tedavi ettik, düzelme olmadı. Şimdiye kadar sulphamezathine, kolistin, doksisiklin, amphotericin b kullandım. Hiçbiri fayda etmedi. Yanına 2 tane daha kuş koydum. 1-2 haftadır aynı kafeste olmalarına rağmen diğerlerine hiçbir şey olmadı. Sanırım ciddi bir problem var. Ailem artık götürmemi istemiyor ama bir de fakülteye götürmeye çalışacağım. İnternette böyle bir örnek de bulamıyorum bir türlü. Gün boyunca neredeyse tamamen su yapıyor artık. Fakat bunun dışında hiçbir belirtisi, problemi yok. Bazen resimdeki gibi normal de yapıyor. Belki renginden falan bir problem anlaşılır bilmiyorum artık

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210817_004712.jpg
    Screenshot_20210817_004712.jpg
    217.6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20210817_004743_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210817_004743_com.android.gallery3d.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20210817_004803_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210817_004803_com.android.gallery3d.jpg
    1,016.4 KB · Görüntüleme: 18
Yem yemiyormu hiç? Süreklimi böyle su yapıyor?
Hayır yemini yiyor. Kilosu 40ta sabit. Bazen normal yapıyor üstte attığım gibi ama o zaman da dışkı yapışkan, sümüksü yapıda oluyor. Mesela gece boyu yaptıkları böyle :

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210817_091057.jpg
    Screenshot_20210817_091057.jpg
    211.9 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20210817_090953_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210817_090953_com.android.gallery3d.jpg
    669.3 KB · Görüntüleme: 24
Oyla 0
Organsal problemlerden olabilir, fazla su tüketiyor mu bilemiyorum. Sizden ricam tam dolu suluğa işaret koyup azalma oranını göstersen bir görsel ekleyiniz. 1 günde içtikleri su oranı bellidir. Fazla tüketim oluyorsa karaciğer ve böbreklerden kaynaklı bir sorun yaşıyor olmalısınız. Bu süreçte bir de elektrolit verip dışkıları atmanızı rica edeceğim. Ertesi günde içerisinde bebe bisküvisi ya da şekerli bir ürün olan bir mama hazırlamanızı. Dışkıları öyle kontrol edelim.

Oyla 0
Organsal problemlerden olabilir, fazla su tüketiyor mu bilemiyorum. Sizden ricam tam dolu suluğa işaret koyup azalma oranını göstersen bir görsel ekleyiniz. 1 günde içtikleri su oranı bellidir. Fazla tüketim oluyorsa karaciğer ve böbreklerden kaynaklı bir sorun yaşıyor olmalısınız. Bu süreçte bir de elektrolit verip dışkıları atmanızı rica edeceğim. Ertesi günde içerisinde bebe bisküvisi ya da şekerli bir ürün olan bir mama hazırlamanızı. Dışkıları öyle kontrol edelim.
Evet fazla su tüketiyor. Dershaneden dönünce kuşları ayırıp ölçeyim ne kadar içtiğini.

Oyla 0
Bir de şöyle bir şey farkettim. Eğer bir süre su içmezse normal yapmaya başlıyor. Fakat bu sefer de dışkı çok küçülüyor ve zorlanarak yapıyor. Ayrıca probiyotik verdiğimde dışkıda bir süre düzelme oluyor. Bundan dolayı sorunun bağırsaktaki bir hastalıktan kaynaklanma ihtimali geliyor aklıma. Fakat 1 yıla yakındır devam ediyor. Hastalık olsa muhtemelen ölmüş olurdu. Bir de eskisine göre su yapma miktarı zaman geçtikçe artıyor. Ya hastalık ilerliyor ya da organlardaki problem.

Oyla 0
Dehidrasyon problemleri de yavaş yavaş ölüme yaklaştırır. Bu 1 yilda olabilir daha uzun da. Organ problemi muhtemelen. Onun içinde koruyucu ürünler kullanmak lazım

Oyla 0
Dehidrasyon problemleri de yavaş yavaş ölüme yaklaştırır. Bu 1 yilda olabilir daha uzun da. Organ problemi muhtemelen. Onun içinde koruyucu ürünler kullanmak lazım
Çok üzülüyorum hocam. Halsizlik falan yok neyse ki. Fakülteye kesin gitmeyi düşünüyorum bu hafta. Bazı karaciğer desteklerini vs. deneyeceğim bakalım etkisi nasıl olacak.

Oyla 0
@Doğanay Y.
@Malkoçoğlu
İlginç bir dışkı yaptı. Turuncu-sarı arası bir rengi var. Kamerada çok ayrıntılı gözükmüyor fakat iyi çekmeye çalıştım.

Ekli dosyalar

• IMG-20210817-WA0010.jpeg
    IMG-20210817-WA0010.jpeg
    330.7 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG-20210817-WA0008.jpeg
    IMG-20210817-WA0008.jpeg
    341.8 KB · Görüntüleme: 22
Oyla 0
@Doğanay Y.
@Malkoçoğlu
İlginç bir dışkı yaptı. Turuncu-sarı arası bir rengi var. Kamerada çok ayrıntılı gözükmüyor fakat iyi çekmeye çalıştım.

Çok ilaç kullanılmış bir süre dinlenmesinde fayda var. Sen kafesini güzelce dezenfekte et şimdilik ve takviye olarak probiyotik kullan..

Oyla 0
Çok ilaç kullanılmış bir süre dinlenmesinde fayda var. Sen kafesini güzelce dezenfekte et şimdilik ve takviye olarak probiyotik kullan..

Tamamdır hocam. O zaman elektrolit, probiyotik takviyesi sonrası tekrar döneyim. Son olarak bir de kanatlarını açıyor ve titretiyor. Bunu neden yaptığına anlam veremedim. Ayakları normal sıcaklıkta, ateşi yok. Ortam sıcak değil, strese girme durumu yok. Işığı açınca düzeliyor ve oynamak istiyor. Kanat titremesi neden kaynaklı olabilir?

Oyla 0
Dışkı toparlamaya başlamış gibi sanki. Takviyelerle duzelmesini beklemek gerekiyor

Oyla 0
Dışkı toparlamaya başlamış gibi sanki. Takviyelerle duzelmesini beklemek gerekiyor
Bugün elektrolit verdim, bayağı hareketlendi. Su içme miktarını da öğrenecektim, işaretlemiştim ama kardeşim ben yokken diğer kuşlara da o suluktan vermiş. Onu yarın söylerim. Şimdi 3 gün probiyotik vermeyi düşünüyorum. Kuşum probiyotikli suyu içmiyor kesinlikle. Ağızdan verince de boğazına kaçırıyorum. Mama da yemiyor. Nasıl verebilirim?

Dışkısı da böyle:

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210818_185334.jpg
    Screenshot_20210818_185334.jpg
    170.2 KB · Görüntüleme: 13
Oyla 0
Geri