Kuşum yalnızca su yapıyor, çözüm bulamadım

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Tahlil sonucu çıkan hastalıkları tedavi ettik, düzelme olmadı. Şimdiye kadar sulphamezathine, kolistin, doksisiklin, amphotericin b kullandım. Hiçbiri fayda etmedi. Yanına 2 tane daha kuş koydum. 1-2 haftadır aynı kafeste olmalarına rağmen diğerlerine hiçbir şey olmadı. Sanırım ciddi bir problem var. Ailem artık götürmemi istemiyor ama bir de fakülteye götürmeye çalışacağım. İnternette böyle bir örnek de bulamıyorum bir türlü. Gün boyunca neredeyse tamamen su yapıyor artık. Fakat bunun dışında hiçbir belirtisi, problemi yok. Bazen resimdeki gibi normal de yapıyor. Belki renginden falan bir problem anlaşılır bilmiyorum artık

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210817_004712.jpg
    Screenshot_20210817_004712.jpg
    217.6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20210817_004743_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210817_004743_com.android.gallery3d.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20210817_004803_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210817_004803_com.android.gallery3d.jpg
    1,016.4 KB · Görüntüleme: 18
Hocam çok soru sordum ama kuşum dışkısını yaparken bazen zorlanıyor ve kendini epey şişirip poposunu sallayarak yapıyor. Dışkı yapmada zorluk niçin olur?

Oyla 0
Sindirimsel peoblemler, kabızlık durumlari genelde etkili. Yeşillikle biraz kendine getirilebilir. Probiyotik yeme serpistirilebilir ancak öncesinde çok hafif yağ ile harmanlanmasi gerekiyor tohumların

Oyla 0
Sindirimsel peoblemler, kabızlık durumlari genelde etkili. Yeşillikle biraz kendine getirilebilir. Probiyotik yeme serpistirilebilir ancak öncesinde çok hafif yağ ile harmanlanmasi gerekiyor tohumların
Hocam bir günde içtiği su miktarı aşağıdaki gibi. Bebe bisküvisi de aldım fakat benim kuş mama yemiyor. Onu nasıl yedirebilirim.

Ekli dosyalar

• IMG-20210821-WA0000.jpg
    IMG-20210821-WA0000.jpg
    47.7 KB · Görüntüleme: 17
Oyla 0
Su tüketimi çok normalmiş. Genelde bu kadar içiyorlar bu aylarda. Mama tüketimi yoksa az ballı su ile gözlem yapılabilir. Çay kaşığının ucuyla koymak bile yeterli olabilir. Yahut doğrudan taze kekik ile de test edebilirsiniz.

Oyla 0
Su tüketimi çok normalmiş. Genelde bu kadar içiyorlar bu aylarda. Mama tüketimi yoksa az ballı su ile gözlem yapılabilir. Çay kaşığının ucuyla koymak bile yeterli olabilir. Yahut doğrudan taze kekik ile de test edebilirsiniz.
Bu şeker takviyesini yapma sebebimiz ne? Ne bulmaya çalıştığımızı tam anlamadım da, ona göre gözlem yapmak için soruyorum. Bakın su içmeden hemen önceki dışkıları ve su içtikten hemen sonraki dışkıları bu şekilde. Su içme miktarı normalse hiçbir sıkıntı olmaması lazım değil mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210821_132421.jpg
    Screenshot_20210821_132421.jpg
    180.4 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_20210821_132440.jpg
    Screenshot_20210821_132440.jpg
    110.3 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
Mantar kaynaklı bir durum söz konusu ise şekerli beslemede dışkıya yansıması farklı şekilde oluyor. Dışkı değiştirmez ise tam olarak net olmasa da diğer durumlara yönelmemiz kolaylaşabilir. Tabi bu durum çok ilerlememiş vakalar için geçerli.

İç parazit geçtikten sonra bence bir ilaç kürü geçin. Öncelikle sulpfamidlerden başlayın.

Oyla 0
Mantar kaynaklı bir durum söz konusu ise şekerli beslemede dışkıya yansıması farklı şekilde oluyor. Dışkı değiştirmez ise tam olarak net olmasa da diğer durumlara yönelmemiz kolaylaşabilir. Tabi bu durum çok ilerlememiş vakalar için geçerli.

İç parazit geçtikten sonra bence bir ilaç kürü geçin. Öncelikle sulpfamidlerden başlayın.
Tamam bakalım şeker sonrası nasıl bir durum oluşacak. İç parazit için mintiverm veya sitraks gibi bir şey kullanacağım. Bir de ondan sonra nasıl olacak bakarız. Aslında sulphamezathine kullanmıştım daha önce. Sizin dediğiniz bactrim gibi mi daha çok?

Oyla 0
Geri