Enes Dalar
iyikus.com Üyesi
kuşuma karışık yem veriyorum ama kuşum yemini kazıyor içide bişey arıyor bende bi denemek amacıyla kapağın üstüne yem dökdüm ve içindekileri seçmeye başladı neden yapıyordur ve çözümü nedir
ve nedense yemlikden yemiyor bende kafesinin altına koyuyorum yemi görünce deliriyor sağa sola kaçıyor canlanıyor sanki hergün açUfak bir üşütme durumu var gibi. Dışkısı pek sorunlu görünmüyor. Erişime açmamışsınız linki izleyemedim.
evet çok zayıfladı yemliği yem dolu ama yere atdığımda yiyorkabarması üşütme kaynaklı olabileceği gibi yetersiz beslendiğinden de kaynaklı olabilir.
yemlikdende yemeye çalışıyor ama yemliği kazıyor bende sordum yulaf yemişse yulafı sevmişdir dediler bende yulaf aldım hayla böylekabarması üşütme kaynaklı olabileceği gibi yetersiz beslendiğinden de kaynaklı olabilir.
lütfen yardım edin ölmesini istemiyorum yemini açık alıyordum direk markalı paket alsam onu yermikabarması üşütme kaynaklı olabileceği gibi yetersiz beslendiğinden de kaynaklı olabilir.
ben size direk anlatim yemliği sıkışık olduğu için hangi yemi seçiyor bilmiyorum üstünü seçiyor altınıda almak için kazıyor bende düz bir kapaya koyuyorum o zaman bitirene kadar yiyor yemek istediklerini yemedikleri kalıyorkabarması üşütme kaynaklı olabileceği gibi yetersiz beslendiğinden de kaynaklı olabilir.
ama sevdiğini bilmiyorum birsürü şeyin içinde tak diye yiyor ne oldugunu görmüyorumBir süre her gün mama, dal darı konumlandırın kafese. Toparlayana kadarda sevdiği tohumun oranını arttırın. Bir süre sonra iyileşme gösterdiğinde sevdiği tohumu azar azar azaltın. Bu eşik yöntemini geçtiğinde muhtemelen seçmiyor olacaktır
Kabuklarından anlaşılabilir belki. Benimki yuvarlak olanları yiyor mesela ismini bilmiyorum ? diğer kuşum da aspur yiyor hep kabuğundan belli oluyor. Veya geri kalan yem oranından da belli olabilir. Yuvarlak olanları yiyenin yemliginde hep aspur kalıyor ?ama sevdiğini bilmiyorum birsürü şeyin içinde tak diye yiyor ne oldugunu görmüyorum
bi sorun var şimdide daldarıdan başka bişeye dokunmuyo 5 tane yedi bugünTohumları tanımak lazım. Yemi yedikten sonra kabuklarının fotoğraını atarsanız kontrol edebilirim.
valla verdim 3 dk da bitirdi bende ne acıkmış dedim verdimde verdimhocam dengelemeniz gerekiyor. Dal darı derken ben 1 adet/1 sap tan bahsediyordum. Dal darı çekirdek gibi onlar için.
merhaba dediklerimi alıcam kuşum aşırı zayıfladı göğüs kemiği çok belli ve ayakları buz kibi eskiden ten rengi gibiydi şimdi maviye döndü ayaklarıkuşta biraz kırgınlik var, kusçudayken enfeksiyon kapmış olabilir, tüy değişimi de bu tür durumları tetikliyor. biraz multivitamin/probiyotik takviyesi verip gözlemlemenizi öneririm
veterinere de götürebilirsiniz ancak bu seviyedeki bir rahatsızlıkta kuşun ilaçsız toparlamasına izin vermekte fayda var