Kuşum yumurtlayacak olabilir mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Mangoo

Veteran
Hocalarım tekrardan merhaba nasılsınız ? Bilirsiniz 1 tane sultanım vardı. Dişi olduğunu tahmin ediyorduk zaten de, 2 gündür dışkıları biraz büyüktü. Ara sıra da kafes dibinde gezip kafesteki kumları falan dağıtıyordu. Bugün gördüğümüz kadarıyla yumurtlayacak olabileceği aklıma geldi. Sizin düşünceleriniz neler. Yumurta sıkışmaması için neler yapabilirim. Akşama kadar evde olmuyoruz. Yardımcı olabilir misiniz ? Bu arada Hergün çıkarıp uçuruyorum. Aktif bir kuş yumurta sıkışacağını düşünmüyorum ama yine de her ihtimali düşünmek gerekiyor

Ekli dosyalar

• 83f56035-bf60-4c71-ac3f-f46c19122850.webp
    83f56035-bf60-4c71-ac3f-f46c19122850.webp
    367.1 KB · Görüntüleme: 2
  • 2121bd9f-f914-46eb-a17e-010f06f3aa30.webp
    2121bd9f-f914-46eb-a17e-010f06f3aa30.webp
    340.2 KB · Görüntüleme: 2
Evet kesinlikle yumurtlayacak. Yeterli D vitamini, kalsiyum ve magnezyum desteği alıyorsa, yeterli hareket edebiliyorsa ve kilolu da olmadığına göre tıkanma yaşama ihtimali çok düşük. Günde 2 damla zeytin yağı mamayla falan yedirirseniz bir tık faydası olur.

Evet kesinlikle yumurtlayacak. Yeterli D vitamini, kalsiyum ve magnezyum desteği alıyorsa, yeterli hareket edebiliyorsa ve kilolu da olmadığına göre tıkanma yaşama ihtimali çok düşük. Günde 2 damla zeytin yağı mamayla falan yedirirseniz bir tık faydası olur.

Mama olarak yumurta maması veriyordum hocam onun içine mi damlatayım ekstra mama mı alayım. Yani yumurta maması derken kendi haşladığım yumurtaya havuç dereotu falan karıştırıyorum. Ekstra mama yok evde. D vitamini olarak da evde olduğum zamanlar balkona direk güneşe çıkarıyorum arada 10-15 dakika olmadan geri alıyorum bu seferde güneş çarpmasın diye. Kalsiyum olarak calci-lux var onu veriyordum. Daha 2 gün önce vermiştim hatta. Tünekte falan duruyor, uçup kafama omzuma falan geliyor. Beraber geziyoruz evin içinde 😊 sağolsun hiç yalnız kalmaz hep peşimde. Kilosunu da geçen tarttım normalde 79-80 geliyordu 83 civarı geldi yumurtadan olabilir diye düşünüyorum o ufak oynamayı da

Geri