2-3 saat geçti kusmaları durdu dışkısının boyutu büyüdü ve iyice sarardı her saat başı 1-1.5 ml su veriyorum akşam aktif karbon vericem keşke veteriner olsa ama köyde olduğum için maalesef biraz çok uyuması ve dışkısı dışında sorun yok aniden ölmesinden korkuyorumGaga çevresini ve gerekirse gagayı nemli, temiz bir bezle silin. Kalıntı kalmadığından emin olmak lazım öncelikle. Kuşun bol temiz su içmesini sağlamalısınız.
Eğer içmiyorsa marul gibi su içeriği yüksek bir şey yemesi de yardımcı olur.
Ayrıca elektrolit ve enzim desteği bu süreçte düşük bir oranda etkili olabilir. Zorla içirmemek lazım yalnız!!
Bir de kuş kömürü de (aktif karbon) bazı zehirlenme durumlarında düşük seviyede etki gösterebilmektedir. Hızlı karar alıp veterinere götürmek en uygunu olacaktır
Anladım, zehirlenme durumlarında bizlerin elinden pek bir şey gelmiyor. Kendi çabasıyla olabildiği kadar ve bizlerin minik desteği ile bu sorunu atlatmasını beklemekten başka bir şey gelmiyor. Bu tip vakalarda dediğim gibi veterinerin hızlı müdahalesi önemli. Yine de kritik zamanı atlatmış gibi duruyor, sürecini takip edip stres yaratmayınız.2-3 saat geçti kusmaları durdu dışkısının boyutu büyüdü ve iyice sarardı her saat başı 1-1.5 ml su veriyorum akşam aktif karbon vericem keşke veteriner olsa ama köyde olduğum için maalesef biraz çok uyuması ve dışkısı dışında sorun yok aniden ölmesinden korkuyorum