kuşuma kilo aldırmak istiyorum

kuşumun kilo almasını istiyorum ne yapabilirim

Aslında kilo alması o kadar iyi birşey değil. Kuşunuz kaç gram? Muhabbet kuşumu? Beslenmesi nasıl hangi yemi kullanıyorsunuz? Ek besin, sebze meyve, yeşillik, mama veriyormusunuz kuşa? Vitamin mineral takviyesi kullanıyormusunuz? Sorulara cvp yazarsanız beslenme konusunda yardımcı olabilirim...

kaç gram bilmiyorum muhabbet kuşu normal yem kullanıyorum arasıra salatalık yediriyorum vitamin var ama vermiyorum artık çünkü vitamin çeşme suyuyla karışınca zarar veriyomuş galiba doğrumu

kaç gram bilmiyorum muhabbet kuşu normal yem kullanıyorum arasıra salatalık yediriyorum vitamin var ama vermiyorum artık çünkü vitamin çeşme suyuyla karışınca zarar veriyomuş galiba doğrumu

Kaliteli bir vitamin mineral takviyesi kullanmanızı öneririm. Eğer çeşme suyu veriyorsanız kuşa sağlıklı değil. Hazır içme suyu yada arıtma su kullanın. Ve 2-3 günde bir su bitmese bile taze suyla değiştirin..

Vitamin katkısı eklediğiniz gün 8 saat sonra normal suyla değiştirin. Vitamin takviyesi olarak versela laga omnivit yada nekton s tavsiye ederim.. Haftada bir gün kullanın mutlaka. Biraz pahalıdır ama kaliteli ürünlerdir. Zaten 7-8 ay sizi götürür..

Bunun dışında kuşa düzenli sebze meyve yeşillik verin mutlaka. Sadece yemle beslenmek kuş için yeterli değil. Vitaminde kullansanız hergün bir parça ek besin vermenizi öneririm. Elma, havuç, kırmızı pancar, salatalık, muz, kıvırcık, nane, semiz otu, maydonoz, madımak vb. her türlü taze besin verebilirsiniz..

Kuşa neden kilo aldırmak istiyorsunuz bu arada? Size zayıf gibimi görünüyor? Kuşunuzun bir kaç tane resmini atarsanız bizde kontrol edelim. Aslında kuşun kilolu olması değil iyi beslenmesi önemli..

Alttaki kategorileride mutlaka inceleyin. Bakım beslenme konuları hakkında güzel yazılar var..

Geri