Kuşumda İshal, Denge Kaybı ve Aşırı Halsizlik

İLYAS AHMETOĞLU

iyikus.com Üyesi
Merhaba herkese, 6 yaşındaki kuşum bir süredir ishal. Tüy yenileme döneminde ve çok az yem yemeye başladı. Gün içinde çok fazla uyumaya başladı ve normalde kendini zor sevdiren kuşum son zamanlarda çok uysallaştı. Bu saydığım gelişmeler başlayalı 4-5 gün oldu. Az önce masanın üzerinden yarım metre yükseklikten omzuma çıkmaya çalıştı ancak başaramayıp zemine inmek zorunda kaldı.Yem yerken zorlaniyor.Kafasını,boynunu oynatıyor Gittikçe daha fazla endişelenmeye başlıyorum. Bu konuda bilgili ve deneyimli hocalarım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.1000172342.webp1000172348.webp1000172352.webp1000172405.webp1000172357.webp1000172360.webpWatch unnamed | Streamable

Eczaneden Triflucan bulamadım. Veterinerden %2.5'lik Baytril aldım. Veteriner, 100 ml suya 0,4 ml ilaç ekleyip 5 gün kullanmamı söyledi. Bu ilaçlı suyun içine BT-Amin Forte ve Entrobac'ı hangi ölçülerde katmalıyım sizce?

ilacı şıringada mi verdi ambalajlı ürun mü? şıringa ise kaç ml olduğunu yazarmısiniz?

veterinerin önerdiği doz sizin durumunuzda yeterli olmaz, risk alırsıniz

ilacı şıringada mi verdi ambalajlı ürun mü? şıringa ise kaç ml olduğunu yazarmısiniz?

veterinerin önerdiği doz sizin durumunuzda yeterli olmaz, risk alırsıniz
İlacı şırıngada değil, ambalajlı şişesinde aldım. Dozun yetersiz kalıp risk oluşturmasını istemiyorum, sizce dozu ve kullanımı nasıl ayarlamalıyım?

açıkçası ben olsam suda sadece ilacı veririm. Genel enerjisini toplaması için gerekirse ağızdan seyreltilmiş olarak bir damla ürün verilebilir.
Ben olsam 50 ml suya 6 damla ilaç ( yada 0.3 ml ) + 7 damla bt amin forte şeklinde devam eder 7 gün tedavi ederdim. 8. Gün bt amin + mercimek tanesi kadar enterobac katarak 7 gün devam eder. Sonra entrobacı keser 2 günde bir olmak üzere bt amin ile devam ederdim 1 ay kadar.
Dün sabah BT-Amin Forte verdiğim için öğleden sonra 50 ml suya sadece 0,25 ml ilaç ekledim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda dikkatle ilerleyeceğim. Kabarma, uyku hali, ishal ve iştahsızlık devam etse de düne göre çok az da olsa daha iyi gibi. Dün akşamki dışkısı ile bu sabah çektiğim videodaki son hali bu şekilde.Watch unnamed | Streamable
Watch unnamed2 | Streamable

Ekli dosyalar

• 20260809_122807.webp
    20260809_122807.webp
    375.4 KB · Görüntüleme: 3
Bu aşamada eğer azıcık da olsa evcilse kafa ve gerdan bölgesini kaşıtmayı çok severler bilginiz olsun. Daha iyi görünüyor ama yanıltıcı olmasın. Minimum 5 gün devam ediniz.

Dün sabah BT-Amin Forte verdiğim için öğleden sonra 50 ml suya sadece 0,25 ml ilaç ekledim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda dikkatle ilerleyeceğim. Kabarma, uyku hali, ishal ve iştahsızlık devam etse de düne göre çok az da olsa daha iyi gibi. Dün akşamki dışkısı ile bu sabah çektiğim videodaki son hali bu şekilde.Watch unnamed | Streamable
Watch unnamed2 | Streamable
Dışkıda toparlanma düzelme olmuş bence.
Kuşun ilk haliyle son hali arasında bence olumlu gelişme olmuş.
Mantar ilacına devam ediyorsunuz dimi? 14 gün kullanacaksınız dediğim şekilde.
Antibiyotiği de 5 gün veya 7 gün kullanın.
👍🏻

Eczaneden Triflucan bulamadım. Veterinerden %2.5'lik Baytril aldım. Veteriner, 100 ml suya 0,4 ml ilaç ekleyip 5 gün kullanmamı söyledi. Bu ilaçlı suyun içine BT-Amin Forte ve Entrobac'ı hangi ölçülerde katmalıyım sizce?

Triflucanı sipariş ile getirtebiliyor eczaneler. Ben de alacağım zaman ellerinde yoktu sipariş ile getirtmişlerdş.Siz şimdilik mikostatinle ilerleyin. Baktınız ki yetersiz kaldı,kusma falan başladı diyelim o zaman belki triflucan alınabilir.

Geri