Kuşumda karaciğer büyümesi ve megabakteri.

sansliruyalar

Yeni Üye
Merhaba ben 2 hafta önce kuşumu bir veterinere götürdüm röntgen ve dışkı testi yapıldı eke ekleyeceğim. Sonrasında bize bu ilaçlar/takviyeler verildi, fakat ben çok fazla olduğunu düşündüm çünkü kuşum sürekli uyku halindeydi ve azalttılar ilaçlari 1 hafta kullansın dediler. Sonra kontrole gelin dediler ama ben pek memnun kalmadığım için direkt 1 hafta dolunca kestim ilacları kontrole gitmedim. yarına da başka bir veterinere randevu aldım. Sonuçları ve verilen ilaçları atıyorum bana yol gösterir misiniz. Artık hangi veterinere kime güveneciğimi şaşırdım

Ekli dosyalar

• 494325231_1197543008689309_5392655786198255245_n.jpg
    494325231_1197543008689309_5392655786198255245_n.jpg
    47.5 KB · Görüntüleme: 7
  • 494327508_1653350801953366_2552783940881744312_n.jpg
    494327508_1653350801953366_2552783940881744312_n.jpg
    42.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_7081.webp
    IMG_7081.webp
    289.1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_7082.webp
    IMG_7082.webp
    16.3 KB · Görüntüleme: 6
Röntgenden anlaşıldığı kadarıyla kuş kilolu. Karaciğer büyümesi de var. Veteriner megabacterden de şüphelenmiş muhtemelen. Ama sürüntü alıp veya dışkı örneği alıp test yaptı mı bilmiyorum. Eğer test sonucu megabacter tespit edilmişse ;
Evet amphoterisin tek ilacıdır. Ama ! Sabah akşam 3 damla ağızdan verin demişse büyük hata etmiş. Suyuna bile 3 damla katılmaz. 50 ml suya 1-2 damla katılır. Tam suluğa 3 damla demişse tamam. Ama suda homojen dağılmaz dibe çöker ilaçlı suluk 3-4 saatte bir karıştırılarak kafese takılmalı, kuş içtikten sonra geri çekilmelidir. Eğer ağza damlatarak verecekseniz sabah akşam yarım damla şeklinde verilmelidir. Günlük 6 damla çoookk fazla bir dozdur. İyiki danıştınız çünkü devam etseydiniz karaciğer harap olurdu. Ama kesmeniz de yanlış mega bacter kesinse 21 gün tedavi edilmelidir.

Ve megabacter 1 haftada tedavi olmaz 21 gün sürer tedavisi. Bazen daha da uzayabiliyor enfeksiyın şiddetine göre.
Diğer verdiği ilaçlar takviye niteliğinde. Kullanmanızda sakınca yok dozları da uygundur. Özellikle silybum, carnitin ve digestive'i aksatmadan verin. Ayrıca ufak ufak eğzersizler başlayın kuşa mutlaka kilo vermeli. Yulaf, aspur, ak darı ağırlıklı beslenmeli. Tedavi sonrası bol bol sebzeyle destekleyin.

Son düzenleme:
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Kuş kaç gram ağırlığında? Dışkılarında sindirilmemiş yem var mı? Kusma var mı?
Elinizde yeterli ampotericn var mı?

Röntgenden anlaşıldığı kadarıyla kuş kilolu. Karaciğer büyümesi de var. Veteriner megabacterden de şüphelenmiş muhtemelen. Ama sürüntü alıp veya dışkı örneği alıp test yaptı mı bilmiyorum. Eğer test sonucu megabacter tespit edilmişse ;
Evet amphoterisin tek ilacıdır. Ama ! Sabah akşam 3 damla ağızdan verin demişse büyük hata etmiş. Suyuna bile 3 damla katılmaz. 50 ml suya 1-2 damla katılır. Tam suluğa 3 damla demişse tamam. Ama suda homojen dağılmaz dibe çöker ilaçlı suluk 3-4 saatte bir karıştırılarak kafese takılmalı, kuş içtikten sonra geri çekilmelidir. Eğer ağza damlatarak verecekseniz sabah akşam yarım damla şeklinde verilmelidir. Günlük 6 damla çoookk fazla bir dozdur. İyiki danıştınız çünkü devam etseydiniz karaciğer harap olurdu. Ama kesmeniz de yanlış mega bacter kesinse 21 gün tedavi edilmelidir.

Ve megabacter 1 haftada tedavi olmaz 21 gün sürer tedavisi. Bazen daha da uzayabiliyor enfeksiyın şiddetine göre.
Diğer verdiği ilaçlar takviye niteliğinde. Kullanmanızda sakınca yok dozları da uygundur. Özellikle silybum, carnitin ve digestive'i aksatmadan verin. Ayrıca ufak ufak eğzersizler başlayın kuşa mutlaka kilo vermeli. Yulaf, aspur, ak darı ağırlıklı beslenmeli. Tedavi sonrası bol bol sebzeyle destekleyin.
Öncelikle çok teşekkür ederim🤗 evt doşkı testi yapıldı bakteri ve megabakteri tespit edildi . ben zaten amfosetirini ağızına damlatıyorum ama hiç 3 damla vermedim ilk başta günde 2 damla verdim sonra günde bire düşürdüm. Kilosu veterinerde 48 gr çıkmıştı sonra ben evde tarttım 44 çıktı şu an 44 gidiyoruz🤗 O zaman ilaca tekrar mı başlayayım? Takviyeleri de günde 1 iyi midir?

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Kuş kaç gram ağırlığında? Dışkılarında sindirilmemiş yem var mı? Kusma var mı?
Elinizde yeterli ampotericn var mı?
amfoterininkestim ama daha damla var. kakası ve şu anki durumu böyle. kakası iyi ve kuruydu düne kadar bugün böyle anlamadım .ama eskiden de oluyordu kakası sulu oluyordu veya kakasında yemler oluyordu sindiremiyordu. kusma yok. 48 gr geldi veterinerde görüntü çekildiği gün sonra ben evde 44 gr ölçtüm öyle 44 devam ediyoruz.

Kuş kilolu biraz. Bol bol uçmalı ama aşırı zorlamadan tabi. Ben olsam amphoterisine dediğim dozda devam ederdim. Diğer takviyelere de devam edin. Karaciğer yağlanması temelli sindirim problemi yaşıyor. Büyük ihtimalle düzelecektir. Prozim plus probiyotik de bu aşamada destek olur ona.

Kuş kilolu biraz. Bol bol uçmalı ama aşırı zorlamadan tabi. Ben olsam amphoterisine dediğim dozda devam ederdim. Diğer takviyelere de devam edin. Karaciğer yağlanması temelli sindirim problemi yaşıyor. Büyük ihtimalle düzelecektir. Prozim plus probiyotik de bu aşamada destek olur ona.
peki size şunu da sormak isterim bugün yeni başka bir veterinere gidiceğim o homoepati ile ilerliyormuş. sizce oyle mi daha saglıklı yoksa ilk veterinerin önerdiği damlalar şeklinde mi ilerlemek daha iyi olur?? çoook teşekkürler

Tahmin ettiğim veterinere götüreceksiniz sanırım. Adını vermeyeceğim bir forum var orada hep o kliniği öneriyorlar insanlara. O veterinerin de homeopatik ilaç vermesi bilinir bir şey. Başka kliniğe gitmenizi öneririm. İstanbulda profesyonel bir klinik var belki de zaten oraya gitmiş olabilirsiniz bilmiyorum. İstanbulvet Florya var oraya gitmenizi öneririm eğer tekrar veteriner arıyorsanız.

İstanbul Veteriner Kliniği Florya
Adres: Eceler Sokak No:16
Florya, Bakırköy, İstanbul
(Flyinn AVM'den Galatasaray
Spor Tesisleri'ne giderken soldan
4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80

Tahmin ettiğim veterinere götüreceksiniz sanırım. Adını vermeyeceğim bir forum var orada hep o kliniği öneriyorlar insanlara. O veterinerin de homeopatik ilaç vermesi bilinir bir şey. Başka kliniğe gitmenizi öneririm. İstanbulda profesyonel bir klinik var belki de zaten oraya gitmiş olabilirsiniz bilmiyorum. İstanbulvet Florya var oraya gitmenizi öneririm eğer tekrar veteriner arıyorsanız.

4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80
florya bana biraz uzak kalıyor kuş stres yapıyor. bir de o veterinerle alakalı da bişeyler okumuştum 5 yıl boyuncr yanlış teşhis denildi diyordu bir yorumda .
evet o sitede o veteriner önerildi gidiyorum şimdi olmadı vericeği ilaçları kullanmam 2. bir veteriner fikri olsun diye gidiyorum.. 🥹
profesyonel klinik dediginiz neresi bu florya mı?

4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80
orayı ds aramıştım bu arada rontgen sonucu vs attım amfoterisin b kullaabilirsiniz demisti

Geri