Kuşumda karaciğer büyümesi ve megabakteri.

sansliruyalar

iyikus.com Üyesi
Merhaba ben 2 hafta önce kuşumu bir veterinere götürdüm röntgen ve dışkı testi yapıldı eke ekleyeceğim. Sonrasında bize bu ilaçlar/takviyeler verildi, fakat ben çok fazla olduğunu düşündüm çünkü kuşum sürekli uyku halindeydi ve azalttılar ilaçlari 1 hafta kullansın dediler. Sonra kontrole gelin dediler ama ben pek memnun kalmadığım için direkt 1 hafta dolunca kestim ilacları kontrole gitmedim. yarına da başka bir veterinere randevu aldım. Sonuçları ve verilen ilaçları atıyorum bana yol gösterir misiniz. Artık hangi veterinere kime güveneciğimi şaşırdım

Ekli dosyalar

• 494325231_1197543008689309_5392655786198255245_n.jpg
    494325231_1197543008689309_5392655786198255245_n.jpg
    47.5 KB · Görüntüleme: 11
  • 494327508_1653350801953366_2552783940881744312_n.jpg
    494327508_1653350801953366_2552783940881744312_n.jpg
    42.2 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_7081.webp
    IMG_7081.webp
    289.1 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_7082.webp
    IMG_7082.webp
    16.3 KB · Görüntüleme: 8
burada tüm yazdıklarınızi okuyoruz , karışiklık yok

o ilaç mantar (megabakter) için , ilk veterinerde mikroskopta gorunduyse kesin olarak vardır

2. gittiginiz veterinerin gormemesi olmadıği anlamina gelmez

zararlı ve ağır ilaç değildir
merhaba öncelikle teşekkür ederim. ben amfoterisin b 1 hafta kadar verdim, bu pazartesi kestim vermeyi. o zaman tekrar başlayayım fakat sorum şu günde ağzına 1 damla iyi midir? ya da yukarıda denilen gibi suyuna da katabilirim (ama ağzına daha sağlıklı sanki çünkü bazen suyunu içmeyebiliyor)

Megabakteri ölümcüldür. Eğer megabakteri varsa işin şakası yok,ampotericin kullanılmalıdır. Megabakteri uzun çubuk şeklinde olur görülür. İsterseniz megabakteri teşhisi koyan veterinerden görüntü isteyin elinde varsa sizin kuşunki.
peki şunu da sormak istiyorum. amfoterisin kullanılması karaciğerini daha kötü etkiler mi çünkü ciğerinde sorun var

peki şunu da sormak istiyorum. amfoterisin kullanılması kara ciğerini daha kötü etkiler mi çünkü ciğerinde sorun barama

Benim şahsi fikrim şuan megabakteri üzerinde yoğunlaşıp onun bittiğinden emin olduktan sonra karaciğer için powerchol alınıp kullanılması. Çünkü amfoterisin bildiğim kadarıyla uzun sürer 20 gün 30 gün kullanılıyor. Onu kullanırken aynı zamanda powerchol kullanılırmı bilmiyorum. Daha tecrübeli hocalarımız yanıt verecektir. Kullanılıyorsa ve siz onu ağızdan damlatacaksanız powerchol suyuna koyulabilir.

Evet amphoterisin ile powerchol birlikte kullanmakta sakınca yoktur. Hatta faydası vardır. Yan etkileri azaltır. Aynı suya probiyotik de katılabilir. Hatta katılmalıdır.

Son düzenleme:
Evet amphoterisin ile powerchol birlikte kullanmakta sakınca yoktur. Hatta faydası vardır. Yan etkileri azaltır. Aynı suya probiyotik de katılabilir. Hatta katılmalıdır.
tmmdır teşekkür ederim hocam. peki son olarak kuşumda megabakter olmayabilir mi fotoğraf vs atsam dıştan anlaşılır mı yoksa test mi gerekli her koşulda 🤗

Benim şahsi fikrim şuan megabakteri üzerinde yoğunlaşıp onun bittiğinden emin olduktan sonra karaciğer için powerchol alınıp kullanılması. Çünkü amfoterisin bildiğim kadarıyla uzun sürer 20 gün 30 gün kullanılıyor. Onu kullanırken aynı zamanda powerchol kullanılırmı bilmiyorum. Daha tecrübeli hocalarımız yanıt verecektir. Kullanılıyorsa ve siz onu ağızdan damlatacaksanız powerchol suyuna koyulabilir.

sizede teşekkürler. bu ilaçlar kuşumu çok yormaz değil mi🌸

sizede teşekkürler. bu ilaçlar kuşumu çok yormaz değil mi🌸

Rica ederim. Yoracak bir durum olsa bile onları kaybetmek istemeyiz. Ben yakın zamanda 2 kuş kaybetmiş birisi olarak ne gerekiyorsa denerdim. Amfoterisin b megabakteri için kullanılması gereken tek ürün diyebilirim. Ve şuan kullandığınız ürün Türkiye de neredeyse sınırlı sayıda bir ürün. Geçen yıl bulabilseydim bende kuşumu kurtarabilirdim. O yüzden elinizdeki ürünün kıymetini bilin ve zaman kaybetmeden kullanmaya başlayın. Karaciğer için de powerchol alıp kullanmaya başlayın ki karaciğer yorulmasın

Rica ederim. Yoracak bir durum olsa bile onları kaybetmek istemeyiz. Ben yakın zamanda 2 kuş kaybetmiş birisi olarak ne gerekiyorsa denerdim. Amfoterisin b megabakteri için kullanılması gereken tek ürün diyebilirim. Ve şuan kullandığınız ürün Türkiye de neredeyse sınırlı sayıda bir ürün. Geçen yıl bulabilseydim bende kuşumu kurtarabilirdim. O yüzden elinizdeki ürünün kıymetini bilin ve zaman kaybetmeden kullanmaya başlayın. Karaciğer için de powerchol alıp kullanmaya başlayın ki karaciğer yorulmasın
yaa çok üzüldüm.. sizin kuşlarınız hasta mıydı neden vefat ettiler sorabilir miyim? onlar da da mi megabakteri vardı?
bir de powerchol içn güvenilir yer biliyor musunuz :)

ve hocam probiyotik entrobac olur mu
Enteobac olur ama enzim içerikli bir ürün daha iyi olur. Örneğin prozim plus
Megabacter dış gözlemle anlaşılmaz maalesef. Apzına rahatça ilaç damlatabiliyorsanız, Amphoterisin'i sabah akşam yarım damla kadar ağzına damlatarak verin. Fazla doz vermemeye özen gösterin.

Geri