Kuşumda nefes problemi ve balgam varmış gibi çıkan ses yardımm

VanillaBeam

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar, kuşumda uzun süredir nefes alıp verirken kuyruğunda hoplama var. İlk başlarda dışkıları çok bozuktu ve yeşil iz bırakıyordu, şuan dışkıları şu şekilde. Ama asıl problem bazen hapşurmaya benzer bir şey yapıyor, afedersiniz balgam sesi gibi ses çıkıyor. 3-4 ay önce veterinere gittim antibiyotik yazdı (ne yazdığını bilmiyorum) kullandık ama bir düzelme olmadı gibi.

İkinci bir kuşum var o da zannediyorum bu kuşumdan kaptı, onda hapşurma tıksırma veya kuyruk hoplaması yok ama sık sık ağzını açıp kapıyor ve dışkıları bozuk ve yeşil iz bırakıyor (eskiden diğer kuşumun olduğu gibi).

Bunlar dışında başka hiç bir belirtileri yok çok neşeliler. Birinci kuşumun (gri renk - garip sesler çıkartan) ve ikinci kuşumun ( mavi renk ) güncel dışkılarını koyuyorum.

Bu da gri kuşumun çıkardığı ses: Watch Balgam | Streamable

Ekli dosyalar

• Balgam1.jpg
    Balgam1.jpg
    291.1 KB · Görüntüleme: 5
  • Balgam2.jpg
    Balgam2.jpg
    373 KB · Görüntüleme: 5
  • Diski1.jpg
    Diski1.jpg
    278.8 KB · Görüntüleme: 5
  • Diski2.jpg
    Diski2.jpg
    341.2 KB · Görüntüleme: 5
  • Diski3.jpg
    Diski3.jpg
    292.8 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba, ses açılmadı. Dışkılar ise çok yoğun bir bozuklukları yok. Kuşlardan genel bir video atabilir misiniz?

Solunum sorunu çok uzun süredir devam ediyor ama bu şekilde balgam sesiyle hapşurma krizine girmesi son iki üç hafta içinde ara sıra yaşanan bir durum Doğanay bey

Sorun mantar kaynaklıysa antibiyotiklerin mantarı daha da azdırmaması için yapabileceğim bir şey var mı? Aynı anda antifungal vermek veya suyuna sirke damlatmak gibi? Ayrıca sorunun mantar, bakteri veya parazit kaynaklı olup olmadığını anlayabileceğim methodlar mevcut mu? Teşekkürler şimdiden Doğanay bey

Sorun mantar kaynaklıysa antibiyotiklerin mantarı daha da azdırmaması için yapabileceğim bir şey var mı? Aynı anda antifungal vermek veya suyuna sirke damlatmak gibi? Ayrıca sorunun mantar, bakteri veya parazit kaynaklı olup olmadığını anlayabileceğim methodlar mevcut mu? Teşekkürler şimdiden Doğanay bey
Antifungal + antibiyotik çok ağır gelir. Sirke konusunda tereddütüm var açıkçası. Mantar ise dışkıda sindirilmemiş yem olur. Ve kusar.

Dışkı tahlilleri, goruntulemeler ile en sağlıklı sonuca ulaşabilirsiniz. Bazı durumlarda yeterince belirgin olmayan çoklu problemler için ilaçla yormak yerine doğrudan testler yaptırıp nokta atışı ilaç kullanmak uygun olacaktır. Şuan sizin kuşunuz usutmus gibi görünse de ilerlemiş bir solunum yolu problemi olabileceği gibi farklı bir durumla da boğuşuyor olabilir. Bu nedenle ilaç için deneme yazmıştım 🤗

İki kuşun dışkılarıda bir birine çok yakın. Ama dışkıya bakarak direk şu sorun vardır diyemem. Çok bozuk değil aslında dışkılar.. Ama genel bir iç parazit uygulaması yapılabilir.. Ayrıyetten kaliteli bir yeme geçerseniz iyi olur.. Garden mix sade yemi öneririm..

Videodaki ard arda tıksırma hareketine ise bazı kuşlarda rastlıyoruz. Günde bir kaç defa bu şekilde cık cık cık diye krize girebiliyorlar. Bir iki dakika sürüyor genelde.. Ama bu soruna ney sebep oluyor kesin bir bilgi yok bu konuda.. Trichomoniasis deniliyor fakat bence değil..

Ben daha çok iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına yoruyorum. İyot takviyesi yapılmasının faydalı olucağını düşünüyorum fakat henüz hasta bir kuşta deneme fırsatım olmadı.. İsterseniz iyot takviyesini deneyin. Bir kaç hafta düzenli iyot takviyesi verip gözlemleyin. Haftada 2-3 defa verilebilir..

Geri