Kuşumda solunum sıkıntısı

aleyy

Yeni Üye
1,5 2 yaşındaki dişi kuşumun birkaç hafta önce yememe icmeme sulu dışkı sıkıntısı vardı. Erkek kusumdan ayırdım ve sıcak ortam elle besleme yaptım 1 2 gün. Şu an yemede bir sıkıntısı yok dışkısı normale döndü. 43 Gr kendisi. Ancak birkaç gün önce hapşırma başladı tek tük. Şimdi ise hapşırma yanında nefes alıp verirken pıt pıt pıt diye ses geliyor bazen ince sesler. Özellikle geceleri tüy kabartma, yere paralel durup göz kapatma uyku hali oluyor. Hiçbir zaman elinize gelmedi ve sahiplendiğimizden beri doğru düzgün uçmuyor. Ufak bir havalanir gibi olacakken süzülüp yere iniyor. Hala da öyle.

Bizim burada veteriner hekime gitme şansım yok malesef hep büyükbaş artı ailevi sıkıntılar. Yakın bir yerde kuş hekimi de yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Az önce bir bardakta kekik çayı yaptım. Buharını solumasi için yanına koydum ve suyuna da gerwit koydum ama şu içiyor mu bilmiyorum. Gün içinde evde değilim evdeyken de yem yediğini gördüm ama su içtiğini görmedim denk gelmedi ya da içmiyor.

Mamasıni kuruyemişçidrn açık alıyoruz.

Ayrıca yeni tuyleri de çıkıyor belki o da eklenmiştir durumunun üstüne. Ayrıca ağzından sürekli çıkartıyor Cat çit.

Dışkı ve videolarını ekliyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim 🥲

Ekli dosyalar

• IMG_20260611_170951.webp
    IMG_20260611_170951.webp
    475.1 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20260611_171006.webp
    IMG_20260611_171006.webp
    789.6 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20260611_193735.webp
    IMG_20260611_193735.webp
    449.3 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20260611_193745.webp
    IMG_20260611_193745.webp
    525.9 KB · Görüntüleme: 2
İnternetten fagel orni veya veterinerden dokdisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp tedavi başlamalısınız. Ayrıca probiyotik de edinin mutlaka ( prozim plus olabilir mesela )

İnternetten fagel orni veya veterinerden dokdisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp tedavi başlamalısınız. Ayrıca probiyotik de edinin mutlaka ( prozim plus olabilir mesela )
Neftor sipariş ettim acaba o olur mu? Yoksa fagel oranı mı diyorsunuz kesin? Ayrıca sıkıntısı nedir sizce? Entrobac probiyotik var elimde olur mu?

Neftor sipariş ettim acaba o olur mu? Yoksa fagel oranı mı diyorsunuz kesin? Ayrıca sıkıntısı nedir sizce? Entrobac probiyotik var elimde olur mu?
Neftor tedavi etmez semptom azaltır sadece. Dolayısıyla tek başına kullanmak sorunun temelini çözmeyecektir. İki ürünü birbirine destek olacal şekilde kullanabilirsiniz. Mesela neftor önce elinize ulaşmışsa ona başlarsınız orni gelene kadar...

Neftor tedavi etmez semptom azaltır sadece. Dolayısıyla tek başına kullanmak sorunun temelini çözmeyecektir. İki ürünü birbirine destek olacal şekilde kullanabilirsiniz. Mesela neftor önce elinize ulaşmışsa ona başlarsınız orni gelene kadar...
Nerden temin edebilirim peki? Elime gelmek istemediğinden strese giriyor elle besleme maması verince yemiyor napmaliyım 😭

Bu gibi durumlarda veteriner desteği almalısınız. Beslenmesi kesilen kuşlar eğer elden beslenemiyor ise çok uzun sağlıklı kalamayacaklardır. :(
Doksisiklin etken maddeli bir ilacı zirai ilaç satan yerlerden veya veterinerlerden alabilirsiniz.

Geri