Kuşumda Tiroid Büyümesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fyalison
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fyalison

Forum Sakini
Muhabbet kuşumda yazdan beri süregelen bir sulu dışkılama sorunu vardı. O süreçte açılmış başlığım şu an kapalı. Linkini nasıl ekleyebileceğimi bulamadım.
O sorunumuz için 1 buçuk ay önce istanbul vete gitmiştim. Dışkıda koksida yumurtası vardı tedavimizi olduk. Aynı zamanda böbrek çevresinde hafif bir belirginleşme vardı.
Gonadlarda büyümesi vardı aynı zamanda.
Bugün kontrolümüz vardı.
Böbrek çevresindeki belirginleşmede kötüleşen bir durum yok. Dışkıda koksida yumurtası yok. Kristalleşme ve hafif inflamasyon görünüyor hala. Bol su içmesi gerekiyormuş.
Geçen rontgenimizle bugün ki karşılaştırıldığında gonadlardaki büyüme artmış durumdaymış. Bu hiç istemediğimiz bir durum bu hızla büyürse kızgınlık yumurtası yapar bunu da istemiyoruz dediler. Şu an ceresi kahverengileşti iyice ve kafesteki gaga taşına kur yapıyordu. Onu hemen çıkartmamızı ve seksüel aktivite göstereceği ne varsa uzaklaştırmamızı istediler. Akşam 7den sonra karanlık bir ortama alınıp uyumasının çok önemli olduğu söylediler.

1 buçuk ay önce 39 gram olan kuşumuz şu an 46 gram çıktı. Göbüşünde yağlanma mevcutmuş. Bu yağlanma bu 1 buçuk ay içinde oluştu. Önceki röntgende yoktu.
Tiroidlerinde büyüme varmış, bunun için ilaç başlamamız gerekiyormuş. Dozunu şu an ki kilosuna göre ayarladılar ama her gün tartın ona göre iletişimde olalım dediler. 14 gün sonunda 41 grama düşmesini bekliyorlar. Eğer daha hızlı bir kilo verme ya da sabit kalma durumu olursa ona göre ayarlamayı gözden geçirecekmişiz.
Bu yağlanmadan hoşlanmadılar.
Yem konusunda peletle devam etmelisiniz diye de eklediler.
Beslenmeyle ilgili kuru baklagilleri blendırdan geçirip verebilirsiniz ya da nemli şekilde yemekten hoşlanıyorsa haşlayarak sunabilirsiniz dediler.

Bu kilo verdirme olayı içime sinmedi nedense ama önemli olan onun sağlığı tabi ki, doğrusunun bu olduğunu söylüyorlarsa bu şekilde hareket etmeliyiz.

Kullanacağımız ilaçları ekliyorum.
Geçen sefer verdiklerri omegamix i içiremedim ne yazık ki. Onun için bu aminoasiti verdiler. Aslında omegamixi içmesi çok daha iyi olurdu ama madem içmiyor asla bunu verelim dediler.

Ekli dosyalar

• 3E2F2DFA-575B-4DF0-92D2-468FA5E01AC4.jpeg
    3E2F2DFA-575B-4DF0-92D2-468FA5E01AC4.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Bunlar bugün çekilen rontgenlerimiz.
Sizlerin fikirleri de çok kıymetli. Bu tiroid ilacı ve kilo verdirme konusunda neler düşünüyorsunuz?

Ekli dosyalar

• B27D94B6-2CFE-45AF-BDEB-7E5FF8BD2464.jpeg
    B27D94B6-2CFE-45AF-BDEB-7E5FF8BD2464.jpeg
    418.7 KB · Görüntüleme: 22
  • 7EDDBCEC-BA1F-42CE-B9F3-FA14E1FA34AA.jpeg
    7EDDBCEC-BA1F-42CE-B9F3-FA14E1FA34AA.jpeg
    462 KB · Görüntüleme: 16
  • 37F5A7A9-DEE3-49C8-B8B9-13906356C4A4.jpeg
    37F5A7A9-DEE3-49C8-B8B9-13906356C4A4.jpeg
    249.6 KB · Görüntüleme: 17
  • AE66DDE5-E829-4C64-BE8C-775F107D0E85.jpeg
    AE66DDE5-E829-4C64-BE8C-775F107D0E85.jpeg
    259.3 KB · Görüntüleme: 23
Merhaba, ben de geçen cuma günü İstanbulvet'e gittim. Muhabbet kuşumun kursağında şişlik vardı. Çeşitli tetkiklerden sonra ona da aynı tanı koyuldu. 6 gündür çeşitli ilaçlarla birlikte Levatron kullanıyoruz. Biz de aynı şekilde pelet yeme geçtik, hatta klinikteki bir hekimin hazırladığı yemi aldık. Ayrıca benim kuşumun gonadlarında da büyüme vardı. O yüzden peçete, duvar ne bulursa kemiriyordu. Geçmiş olsun, umarım kısa sürede iyileşir

Geçmiş olsun tekrardan, kristalleşme durumu zamanla düzelebilir. Kızgınlığından kaynaklı tükettiği yoğun kalsiyum, mineral blokların payı büyük. Birde yoğun beslenmesinin de doğal etkileri var elbette. Aynı şekilde yoğun takviye kullanımı da bir miktar arttırabiliyor. Beslenme programınızda kullandığınız takviyeleri bir miktar azaltmanız gerekiyor. Gün olarak olmasa bile oranlarını azaltabilirsiniz. 10 damla değil de 5 damla gibi.
Yağlanmayı önlemenin en iyi yolu beslenme düzeninden sonra evde antrenman yaptırmak. Oyun alanı kurmak gerekirse. Evcilse kuşunız parmaklarınızı merdiven gibi kullanıp günlük 50-60 kez çıkmasını sağlayabilir ve uçurabilirsiniz bir kaç tur en basiti. Bu sayede 1 ay gibi bir sürede, yağdan eser kalmayacaktır tabi inatçı değilse. Yine etkili olabilecek bir yöntem de bu egzersizler yapılırken arada bir kaç damla limon damlatılmış su da işlevsel olacaktır.
elektrolit kullanımı arttırılabilir bu arada.

Merhaba, ben de geçen cuma günü İstanbulvet'e gittim. Muhabbet kuşumun kursağında şişlik vardı. Çeşitli tetkiklerden sonra ona da aynı tanı koyuldu. 6 gündür çeşitli ilaçlarla birlikte Levatron kullanıyoruz. Biz de aynı şekilde pelet yeme geçtik, hatta klinikteki bir hekimin hazırladığı yemi aldık. Ayrıca benim kuşumun gonadlarında da büyüme vardı. O yüzden peçete, duvar ne bulursa kemiriyordu. Geçmiş olsun, umarım kısa sürede iyileşir
Çok geçmiş olsun sizin miniğinize de. Aynı ilacı kullanıyormuşuz, şifa olsun inşallah.
Pelet yemi benim kızım hiç sevmedi. İki gündür kafesinde bir kere gitti baktı yemeye tenezzül bile etmedi, bir daha da asla gitmedi zaten.
Nasıl alışır bilmem ?‍♀️

Geçmiş olsun tekrardan, kristalleşme durumu zamanla düzelebilir. Kızgınlığından kaynaklı tükettiği yoğun kalsiyum, mineral blokların payı büyük. Birde yoğun beslenmesinin de doğal etkileri var elbette. Aynı şekilde yoğun takviye kullanımı da bir miktar arttırabiliyor. Beslenme programınızda kullandığınız takviyeleri bir miktar azaltmanız gerekiyor. Gün olarak olmasa bile oranlarını azaltabilirsiniz. 10 damla değil de 5 damla gibi.
Yağlanmayı önlemenin en iyi yolu beslenme düzeninden sonra evde antrenman yaptırmak. Oyun alanı kurmak gerekirse. Evcilse kuşunız parmaklarınızı merdiven gibi kullanıp günlük 50-60 kez çıkmasını sağlayabilir ve uçurabilirsiniz bir kaç tur en basiti. Bu sayede 1 ay gibi bir sürede, yağdan eser kalmayacaktır tabi inatçı değilse. Yine etkili olabilecek bir yöntem de bu egzersizler yapılırken arada bir kaç damla limon damlatılmış su da işlevsel olacaktır.
elektrolit kullanımı arttırılabilir bu arada.
Teşekkürler cevabınız için. Ele oldukça alışık bir kuş kızım. Normalde de hep dışarıda aslında gün boyu. Sadece 10 günlük bir karantina sürecimiz oldu ve evin camları hep açık olduğu için üşütmemesi için başka odaya aldım onu 10 gün pek uçamadı. O dönemde hızla kilo aldı.

Şimdi özgürlüğüne kavuştu. Bol bol uçuyor aynı zamanda ilacına da başladık. 1 ay sonra fit bir hanımefendi olmasını umuyoruz ?

Bir de şu pelet yemi sevseydi keşke. Her bulduğunu yer normalde bunu da yer demiştim ama hiç hoşlanmadı hatta hoşlanmak bir yana tiksindi diyebilirim.

Danışmak istediğim bir konu daha var.
Arada kaynamasın diye ayrıca yazmak istedim.

Veteriner kızım kızgınlıkta olduğu için ve gonadları çok büyüdüğü için kur yaptığı her şeyi kaldırmamızı söyledi, kaldırdık.
Yalnız bizimde ilgimizi biraz azaltmamızı söyledi ?
Fazla elinize gelmesin, başından aşağısını sevmeyin kısacası aranıza mesafe koyun dedi.
Ama kızım bizimle oynamaya o kadar alışık ki. Sürekli elimizde, dizimizde ya da başımızda. O bizi gelir öper kendince biz onu öperiz.
Nasıl mesafe koyacağız, bu kadar ilgiye alışık kuş birden ilgisiz kalınca kendini kötü hissetmez mi?

Ya da bu minnaklar benim kadar duygusal değiller mi acaba ?

Maalesef bizleri obje gibi görebiliyorlar o evrede ya da eşi demek daha uygun olur :D
Onu kızıştıracak bir hareketiniz ya da dokunuşunuz yumurta oluşturmasına sebep olabilir ancak bu kaçınılmaz bir son. En azından hasta sürecini atlatana kadar biraz uzak kalınız. Sonrasında neler yapılabilir tartışmak gerekir.

yumurtalık büyümesi ve kızgınlık yumurtasının ne gibi zararları varmış ?
Bir sürü şey anlattılar ama anlayabildiğim kadarı şöyle.
Gonadları kontrolsüz büyüdüğünde hava keselerini kapatıyormuş. Solunum sıkıntısı oluşturuyormuş. Ki benim kızımında bir tanesini hafif kapatmış.
Kızgınlık yumurtası attıklarında da (ki bir kere kızgınlık yumurtası bırakıp bitirmezler, arka arkaya devam eder bu dedi) vücutlarındaki calsiyum vs oranlarını etkiliyormuş anladığım kadarıyla. Ve bu eksikliklerde ömrünü ve yaşam kalitesini etkiliyormuş.

Çok geçmiş olsun sizin miniğinize de. Aynı ilacı kullanıyormuşuz, şifa olsun inşallah.
Pelet yemi benim kızım hiç sevmedi. İki gündür kafesinde bir kere gitti baktı yemeye tenezzül bile etmedi, bir daha da asla gitmedi zaten.
Nasıl alışır bilmem ?‍♀️
Pelet yemi benim minik de sevmedi, birkaç gün yaklaşmadı. Bana da yemi ölçülü vermemi söylemişti veteriner, nasılsa yaklaşmıyor diye doldurdum yemliğe, belki ilgisini çeker de diye. Geçenlerde baktım, deli gibi yemiş, 45 gramdan 43 grama zar zor düşmüştük, gün içinde yeniden 45 gram olmuş :D :D Alışıyorlar yani, biraz zaman verin :) Geçmiş olsun

Danışmak istediğim bir konu daha var.
Arada kaynamasın diye ayrıca yazmak istedim.

Veteriner kızım kızgınlıkta olduğu için ve gonadları çok büyüdüğü için kur yaptığı her şeyi kaldırmamızı söyledi, kaldırdık.
Yalnız bizimde ilgimizi biraz azaltmamızı söyledi ?
Fazla elinize gelmesin, başından aşağısını sevmeyin kısacası aranıza mesafe koyun dedi.
Ama kızım bizimle oynamaya o kadar alışık ki. Sürekli elimizde, dizimizde ya da başımızda. O bizi gelir öper kendince biz onu öperiz.
Nasıl mesafe koyacağız, bu kadar ilgiye alışık kuş birden ilgisiz kalınca kendini kötü hissetmez mi?

Ya da bu minnaklar benim kadar duygusal değiller mi acaba ?
Ya benim kuşum da öyle şu an, sürekli kur yapıyor bana öpücükler atıyor, eğer kafesten çıkartmazsam kendini kafesin dibine atıp şov yapıyor. Ben de sizin gibi ne yapacağımı bilmiyorum, çok zor bir olay. Ama öyle durumlarda ilgi gösterirsek onların zararına oluyormuş :(

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana sulu dışkılama sorunumuz vardı, çok yardım istedim burda kızım için. Çok da yardım aldım. Sonunda başardık sanırım, iki gündür dışkılar mayıs ayından bu yana hiç olmadığı kadar toparladı çok şükür.
Tiroid sorunu için ilaç kullandık bir süre veteriner kontrol zamanımız geldi bakalım bilgi vereceğim gidince.
Veteriner kilo vermeli demişti 48 gram diye ama benim kız bu arada 50 gram oldu.

Pelet yemi asla kendi iradesiyle gidip yemlikten yemiyor. Ben biraz ufalayıp avucuma koyarsam gelip ordan yiyor sadece.
Bol bol da uçuyor ama veremedik kiloları.
50 gram çok mu fazla?

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana sulu dışkılama sorunumuz vardı, çok yardım istedim burda kızım için. Çok da yardım aldım. Sonunda başardık sanırım, iki gündür dışkılar mayıs ayından bu yana hiç olmadığı kadar toparladı çok şükür.
Tiroid sorunu için ilaç kullandık bir süre veteriner kontrol zamanımız geldi bakalım bilgi vereceğim gidince.
Veteriner kilo vermeli demişti 48 gram diye ama benim kız bu arada 50 gram oldu.

Pelet yemi asla kendi iradesiyle gidip yemlikten yemiyor. Ben biraz ufalayıp avucuma koyarsam gelip ordan yiyor sadece.
Bol bol da uçuyor ama veremedik kiloları.
50 gram çok mu fazla?

Ben konuyu takip edemedim ama kuşun geçmeyen bir ishalinin olduğunu hatırlıyorum. 50 gr fazla ama 60 gr olan kuşlarıda gördüm çokta fazla değil yani..

Ben konuyu takip edemedim ama kuşun geçmeyen bir ishalinin olduğunu hatırlıyorum. 50 gr fazla ama 60 gr olan kuşlarıda gördüm çokta fazla değil yani..
Geçmiş konu epey uzundu, malum inatçı bir ishali vardı. Sizde çok yardımcı olmuştunuz sağolasanız.
istanbul vete gittik en son. Birkaç ilaç kullandı sil baştan antibiyotik vs. Orda yapılan tahlillerde yeniden kolsidiyoz çıktı çünkü. Bu sefer sanırım toparladık. Yeniden bozulmaz ise inşallah.
Bol bol uçuruyorum, umarım daha fazla kilo almaz. En kötü 50 gramda kalsın bari. ☺️

Geçmiş konu epey uzundu, malum inatçı bir ishali vardı. Sizde çok yardımcı olmuştunuz sağolasanız.
istanbul vete gittik en son. Birkaç ilaç kullandı sil baştan antibiyotik vs. Orda yapılan tahlillerde yeniden kolsidiyoz çıktı çünkü. Bu sefer sanırım toparladık. Yeniden bozulmaz ise inşallah.
Bol bol uçuruyorum, umarım daha fazla kilo almaz. En kötü 50 gramda kalsın bari. ☺️

Dışkılar toparlamış baya maşaallah diyelim:)

Geri