Kuşumda Trikomonas Enfeksiyonu mu var ? (Düzenli Tıksırma)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sendrom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sendrom

iyikus.com Üyesi
Benim kuşumda aşağıdaki bulgulardan "Ağızdan gri-yeşil akıntı, Yem yeme ve su içmede güçlük, Zayıflama, Göz yaşarması, göz civarında şişkinlik" dışındakiler mevcut. Bu hastalık için Flagyl öneriliyor, eğer tek başına etki etmezse Mikostatin ile birlikte kullanın diyorlar ama ben ikisini de ayrı ayrı verdim birini 10 gün birini 8 olarak. İkisini aynı anda nasıl vereceğim ayrı ayrı ağızdan birer damla olarak şırıngayla mı yoksa suyuna mı katacağım o konu hakkında bilen biri bilgi verirse çok iyi olur.

Flagyl tıksırmayı azalttı ama tamamen geçirmedi, şuan kuşumda önceden olmayan düzenli kabarma durumu mevcut üç gündür ama hareketlerinde uçmasında sıkıntı yok gücü kuvveti yerinde. Çok fazla yem yiyor ve yemin çoğunu döküyor. Flagyl'den sonra Mikostatin kullandım, Mikostatin inlemesini geçirdi ama tıksırmasına bir etkisi olmadı. İnleme derken gece özellikle resmen acı çekerek uyuyor gibi sesler çıkartıyordu Mikostatin onu tamamen geçirdi. En altta kuşumun videosu ve nefes almasının ses kaydı mevcut.

Enfekte hayvanlarda izlenebilen bulgular:
  • Çevre ile ilgisizlik,
  • Halsizlik ,
  • Zayıflama,
  • Tüylerin kabarması,
  • Yem yeme ve su içmede güçlük,
  • Ağızlar açık, güç soluma,
  • İshal
  • Kötü performans,
  • Göz yaşarması, göz civarında şişkinlik,
  • Ağızdan gri-yeşil akıntı,
  • Hafif kuyruk sallantısı,
  • Düzenli tıksırma

Çözüm
Bir solunum ilacı kullanmak iyi olabilir bu durumda. Şöyle bir durumda var hava kesesi akarları da bu sesi yapabiliyor. ivermectin etken maddeli bir dış / iç parazit ilacı uygulaması yapılabilir (bir gün). Ardından doksisiklin etken maddeli bir ilaca başlamanız gerekebilir. Doksimis gibi
Augmentin dedi hocam yalan söyleyecek halim yok. Hatta sıvı olanını alabilirsin dedi. Alta bi link attım orada da bi veteriner önermiş ve olumlu sonuç alınmış. Koca Türkiye'de zaten toplasan bi elin parmaklarını geçmez kuşlara bakan veteriner, onlar da birbirinin tedavisini beğenmiyor. Siz bile veterinerin önerdiği ilacı yanlış buldunuz mesela. Bilinmezlik deryasında yüzüyoruz adeta

Edit: Link yönetici tarafından kaldırıldı (@Doğanay Y. )
genel bir yanılgı olmasın hocam. Çok etken maddeli ürün ve hastalık var. Bu nedenle tam teşhis edilmeden şu ilacı kullanın dememiz doğru olmaz. Konu neredeyse 5 yıllık bir konu ve bu süreçte yeni neler oldu bilseniz anlatamam :) iyikus bunun canlı kanıtıdır, çok yanlış bilinen yöntemlerle bakım ve tedavi önerileri duyduk gördük. Elbette bizim de yanlışlarımız olmuştur ama kimler neler öneriyordu sağda solda bir bilseniz (hala devam eden bazı siteler var).

Veterinerlerin tedavi sonrası verdiği ilaçları genelde tartışma konusu bile yapmıyoruz çünkü gördüğü farklı bir durum da söz konusu olabilir. Bir çok veterinerde gerekli tahlilleri yapmadan ilaç verebiliyor. Böylesi bir sorunda ki augmentin örneği gibi öncelikle kullanılabilecek ürünlerden biri değildir. Eğer elinizde varsa kullanıp süreci gözlemleyebilirsiniz lakin sizin durumunuzu tedavi etmeyebilir.

Son düzenleme:
Geri