Kuşum önceden yumurtlamıştı zaten. Ancak yuvalık olmadığı için kafes tabanına yumurtlamıştı. Onun da fotoğrafını eklerim. Eğer yumurta varsa yeni yuvalık gelene kadar diğer çiftimde ki yuvalığı bu dişiye takmalı mıyım?
Çiftleştiğine şahit olmadım daha dün geldiler bana. Son kuluçkası 2 ay önce olmuş sanırım.Son kuluçkası ne zamandı? Şu an çiftleşiyor mu?
kanatlardüşük olabilir.tünekteyken yandan atar mısnız
Evet Doğanay Abi, diğer çiftim benimsedi yuvalığı. Talaşları falan hep kendilerine göre düzenlediler. Mecbur bekleyeceğim o hâlde umarım gelmez diyeyim :/ TeşekkürlerEğer tabanda ki yumurta taze ise bu yumurtayı bugün yarın yapacaktır. Bu nedenle diğer kuşun yuvalığını takmak doğru hareket olur. Ancak diğer çift yuvalığı benimsemiş ise bunu yapmanı önermem
Çok teşekkür ederim güzel bir yöntemmiş Yumurtayı tekrar ne zaman folluğa koymalıyım ilk yumurtayı yuvaya yumurtlayınca mı?Yumurtlarsa sorun değil. Kırılmazsa ve yatacak kuş da yoksa ayrı bir kaba yem koyun içine gömülecek şekilde yumurtayı koyun. Yuvalık gelince kuş hazırlık yapsın biraz zaten folluğa yumurtlar iki gün sonra; yemin içine koyduğunuz yumurtayı da folluğa koyabilirsin.
Umarım bunların hiçbirine gerek kalmadan yeni yuvalıkta süreç normal şekilde başlar
Hayır tabi ki de benim değil Benden önceki sahibi üretimi salmada yaptığı için kafes pek kullanmıyormuş. Ama bana geldiği zaman hiçbir kemik veya mineral blok benzeri bir sey yoktu ki kullanmamış bu zamana kadar Suluk ve yemlikleri zaten geçiyorum, yemlikteki kirden içindeki yemler gözükmüyor. Suluk desen Allah'a emanet, ağızlık kısmı bildiğin pas tutmuş. Bu sabah gerekli malzemeleri aldım hemen Kafes için biriktirdiğim parayı bu bebelere harcadım gibi oldu Daha sonrasında önerdiğin kafese yönleneceğim inşallah Murat Abimİlk yumurta gelince koyabilirsin. Gerekli yorumlar yapılmış Ben başka bişey taktım kafaya, bana bu kafesin senin olmadığını söyle, aksi halde seni ihbar etmek zorunda kalacağım, o kafsein hali ne öyle
Benden önceki sahibi salmada yaptığı için kuşları salmamı ve dışarıda çiftleşmeyi daha çok sevdiklerini söyledi Salma sebebim bu değil aslında, kafeste durduklarında sürekli kafes tavanında falan geziyorlar. Dışarı çıkmak istediklerini belli ediyorlardı ben de kıyamadım. Yumurta olduğunu daha bugün fark ettim. Bundan sonra çıkarmam zaten kafesi biraz zenginleştirmeye çalıştım şuan mutlu görünüyorlarbu kuşlar size dün geldi diye hatırlıyorum ve dişide yumurta olma ihtimali var. kuşları hemen salmazsanız daha iyi olur, ki ortam değişikliği zaten stres yapar. dişi strese girince üreme işi yatabilir, yumurtlasa bile kırabilir
Benden önceki sahibi salmada yaptığı için kuşları salmamı ve dışarıda çiftleşmeyi daha çok sevdiklerini söyledi Salma sebebim bu değil aslında, kafeste durduklarında sürekli kafes tavanında falan geziyorlar. Dışarı çıkmak istediklerini belli ediyorlardı ben de kıyamadım. Yumurta olduğunu daha bugün fark ettim. Bundan sonra çıkarmam zaten kafesi biraz zenginleştirmeye çalıştım şuan mutlu görünüyorlar
Heh, şimdi oldu Akifim Onlara can katacağından şüphem yok doğrusu. İyi ki sana gelmişlerHayır tabi ki de benim değil Benden önceki sahibi üretimi salmada yaptığı için kafes pek kullanmıyormuş. Ama bana geldiği zaman hiçbir kemik veya mineral blok benzeri bir sey yoktu ki kullanmamış bu zamana kadar Suluk ve yemlikleri zaten geçiyorum, yemlikteki kirden içindeki yemler gözükmüyor. Suluk desen Allah'a emanet, ağızlık kısmı bildiğin pas tutmuş. Bu sabah gerekli malzemeleri aldım hemen Kafes için biriktirdiğim parayı bu bebelere harcadım gibi oldu Daha sonrasında önerdiğin kafese yönleneceğim inşallah Murat Abim