Kuşumda Yumurta Var Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Kuşum önceden yumurtlamıştı zaten. Ancak yuvalık olmadığı için kafes tabanına yumurtlamıştı. Onun da fotoğrafını eklerim. Eğer yumurta varsa yeni yuvalık gelene kadar diğer çiftimde ki yuvalığı bu dişiye takmalı mıyım?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-01-21-16-24-57-834_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-21-16-24-57-834_com.google.android.apps.photos.jpg
    638.2 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2021-01-21-16-23-54-796_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-21-16-23-54-796_com.google.android.apps.photos.jpg
    826 KB · Görüntüleme: 21
1611299756380.png
Naçizane tavsiyem tünek pozisyonunu bu yada buna benzer bir şekilde çevirmen olacak.Arkalarını döndüğünde kuyruk tüyleri diğer tüneğe değince rahatsız oluyorlar diye düşünüyorum daha doğrusu benim kuş öyle.

Oyla 0
Mevzu kuyruk tüylerinin tüneğe değmesi değil. Kısa mesafe aksiyon aralığı çok dar. Diğer türlü tünek konumu uygularsan buna nazaran aksiyonları daha sağlıklı olur

Oyla 0
Evet Murat Abi düşündüm tabi ki onları ama kafes o kadar kötü olmuş ki, tel araları kimisinin dap-dar, kimisinin gep-geniş. Normal bir tane yanı yok. Mecburen bu şekilde yaptım ve altta bi tünek daha var oraya da suluk koydum mecburen, çünkü başka yere sığmıyor suluk. Bu arada yuvalık kapısı yerdeki beyaz tüneğin orada. Yuvalık konumu pek bir şey fark eder mi yüksekte mi olmalı:)

Oyla 0
Ya Akifim öldürcen beni :D Yemlikten yuvalık mı yaptın kuşlara hahaha... Ya çeki düzen ver kendine:D Ben hala yuvalık göremedim, bu nasıl yuvalıktır böyle...

Tahta tünekleri bıçakla oyarak istediğin tele uyumlu duruma getirebilirsin aslında.

Yuvalığın tünek hizası ya da üstü olması daha sağlıklı olacaktır...Genel konum belirlemiş kuşlara bunun altı seçenek sunarsan güven sıkıntısı gibi sıkıntılar yaşayabilirler.

Oyla 0
Kafeste yuvalık olmadığı için görememiş olabilirsin Murat Abim:giggle: Sen neyi yuvalık olarak düşündün hâlâ çözemedim:D Yuvalık siparişi verdim 3 güne gelir. Yuvalık kapısı biraz altta kalıyor kafeste. Tabana yakın değil ama çok yukarıda da değil:) Bu yüzden fikrini merak ettim bir problem yaşanır mı yükseklik ile ilgili diye. Yarın hatırlarsam atarım konumunu:)

Oyla 0
Geri