Kuşumu aspura nasıl alıştırırım?

GüzelKuş

Veteran
Merhaba,

Benim kuşum aspur yemiyor hiç. Karışık yemim var ağırlıklı olarak aspur,japon darısı, ak darı var. japon darısı ve akdarıyları yiyor bitiriyor hepsini. Kabukları hep üflüyorum en sona hep aspur kalıyor . Onları hiç yemiyor. Bazen kabuklarını soyuyor içini yemliğe bırakıyor. Çok nadirde içini kırıyor . Akdarı yer gibi yemiyor yani kursağa gitmiyor aspur. Ben ondanda faydalanmasını istiyorum ama bi alışmadı.

Neler yapabilirim aspura alışması için?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kuşlar sevdikleri tohumları yerler. Bebekken alıştırılması gerekirdi. Aspur sevmiyorsa aspur oranı az olan yemler tercih etmelisiniz. Birde farklı tohumlar da karıştırabilirsiniz.

Ufacik kus ama türlü türlü huyu var birisi mama yemez birisi yem seçer birisi bilmem ne yapar benim gaga deformasyonu olan darilarin haricindeki hiçbirşeyi yemiyor diger bütün yemler kaliyor mama falan zaten yemiyor ne yazikki onu kendi haline biraktim artik

Mama yedirmedin diğer yolu, mama yiyen kuşların yanında kalması. Benim kuşlarda yemezdi eskiden, mama yiyen kuşlarımı izlerken oda yemeye başladı. Şimdi tam bir mama canavarları

Geri