Kuşumun 1 aydır geçmeyen ishali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Paytak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Paytak

Yeni Üye
Merhabalar kuşum 1 aydır ishal geçmiyor ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    1 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_3813.webp
    IMG_3813.webp
    937 KB · Görüntüleme: 9
  • image.webp
    image.webp
    878.9 KB · Görüntüleme: 8
  • image.webp
    image.webp
    792.8 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba,başka belirti var mı?(Kusma,kusma hareketi,hapşurma,dışkıda kötü koku,iştahsızlık,uyuklama,kafes tabanına inme v.s. )Biraz daha fazla bilgi verebilir misiniz?

başka belirti yoksa oncelikle veterinerden levamizol etken maddeli ilaç alıp deneyebilirsiniz.

(1 gün ilaç + 10 gün boş + 1 gün ilaç)

Merhaba,başka belirti var mı?(Kusma,kusma hareketi,hapşurma,dışkıda kötü koku,iştahsızlık,uyuklama,kafes tabanına inme v.s. )Biraz daha fazla bilgi verebilir misiniz?
Merhabalar dışkıda kötü koku var evet bir de tabana iniyor kuyruğu falan battı resimde attığım gibi iştahsızlık uyuklama hapşırma yok ama bir de çok acayip su içiyor 1 ay öncesine kadar böyle değildi her gün su katıyorum nerdeyse normalde bir gün arayla su dolduruyordum ama suyu duruyordu daha çok içmiyordu

Son düzenleme:
Aşırı su tüketimi varsa hele 100 ml su bir günde bitecek düzeye geliyorsa kuşta böbrek rahatsızlığı ihtimali çok yüksek demektir. Bir diğer ihtimal de şeker hastalığıdır ama şeker hastalığında su tüketimi artmasına rağmen bu kadar fazla artması beklenmez. Kuşta başka hastalık belirtisi yoksa bana kalırsa ilaç başlamak doğru olmaz. Öğürme, ağızda koku vs yoksa elektrolit, deve dikeni ekstresi, karahindiba çayı ve probiyotikle desteklenmelidir. Vetin verdiği digestiveyi de kullanın tabiki. Suyuna dönüşümlü ve sürekli bahsettiğim takviyelerden katın.

Dışkısı kötü kokuyor ağzını bilmiyorum ama veterinere götürdüm hiç bakmadı ilgilenmedi yine de teşekkür ederim sağolun

Geri