Kuşumun ayağı bumblefoot mu?

furkan b.

Yeni Üye
Merhabalar,
Kuşumuzu alalı iki hafta oldu, ilk başlarda sürekli kabarık duruyordu, evimiz sıcak ve odadaki konumu iyi. Daha sonra ayağında yaralanma olduğunu akşam işten geldiğimizde fark ettik şişmeye başlayınca veterinere götürdük. Merhem(anestol ve madecassol) önerdi, kullanıyoruz. Suyuyla vitamin veriyoruz pek içmiyor. Son 3 gündür ise iki ayağında da artık güç yok yürüyemiyor. Uçmasında sorun yok ama tüneyemediği için kafesin hep tabanında duruyor. İştahında herhangi bir problem yok. Ne yapabiliriz öneriniz var mı1000289566.jpg

Ekli dosyalar

Kısmi felç geçirmiş.
Evde yapabilecekleriniz ise
Devid 3 damla günde 1- 2 damla ağızından verebilirsiniz.
Normal masaj
Fastjell
Sarımsak suyu direnç arttırması için (100 ml suluk için küçük bir parçasının suyu) iki günde bir ağızından siz verin suluk ile.kafesine koymayın.
Artı ek olarak gaga kenarlarınıda görebilir miyiz.

Son düzenleme:
Kısmi felç geçirmiş.
Evde yapabilecekleriniz ise
Devid 3 damla günde 1- 2 damla ağızından verebilirsiniz.
Normal masaj
Fastjell
Sarımsak suyu direnç arttırması için (100 ml suluk için küçük bir parçasının suyu) iki günde bir ağızından siz verin suluk ile.kafesine koymayın.
Artı ek olarak gaga kenarlarınıda görebilir miyiz.
Hocam günde 2 damla D vitamini çok çok yüksek bir oran insanlar o kadar kullanırki kilo farkını düşünün. Genel bir multi mineral ve B kompleks denemekte fayda var.

Bence ayaklarda kısmi felç var. Kuşun dışkıları nasıl bir resim atarmısınız. @Doğanay Y. @neanderthalensis @Selçuk YÜKSEL
hocam dışkı kokusunda, ağzında vs koku olarak sıkıntı yok
veteriner arkadaşımın tavsiyesi üzerine dekort hap ezip su ile karıştırıp verdim, anestol merhem sürdüm, yumurta havuc verdim suan pek yemedi suanlık
demire düzgün basamadığı için altına karton vs. koyuyorum yumuşak havluya vs tırnağı takılıyor
@Selçuk YÜKSEL @budggiesd @Doğanay Y.

Hocam günde 2 damla D vitamini çok çok yüksek bir oran insanlar o kadar kullanırki kilo farkını düşünün. Genel bir multi mineral ve B kompleks denemekte fayda var.
Evet ama ben felç zamanlarında ağızlarına değdiriyorum. evet sizinde dediginiz gibi elle besleme aparatı vb enjektör ile yaparsa fazla olacaktır.
Ben çay kaşığı ile değdirmeye alışık olduğum için.onu hesaplayamamişim .birde tıpaların ağzı genis olmadığı misali sayarsak ben de kaşığa çok az koyuyorum.
Evet bencede denenebilir.

hocam dışkı kokusunda, ağzında vs koku olarak sıkıntı yok
veteriner arkadaşımın tavsiyesi üzerine dekort hap ezip su ile karıştırıp verdim, anestol merhem sürdüm, yumurta havuc verdim suan pek yemedi suanlık
demire düzgün basamadığı için altına karton vs. koyuyorum yumuşak havluya vs tırnağı takılıyor
@Selçuk YÜKSEL @budggiesd @Doğanay Y.
Belkide tutulmaları önler diye.
Ne oranda kullandınız (Steroid olduğu için )

D vit için 1000 IU altı bir ürün veriliyorsa eğer sorun olmaz ancak haftada 2/3 gün kullanım üzerine çıkmayınız. D vitamini ile kalsiyum takviyesi de önemli.

Geri