Kuşumun ayağı kırıldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mahire.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mahire.

Yeni Üye
Merhaba, dün kuşumun ayağı kırıldı üstüne basamıyordu hemen onu aldım yakınlarda veteriner olmadığı için kuşlardan çok iyi anlayan bir ablaya götürdüm eline aldı bir krem sürdü o kremi sürdükten sonra çok azıcık bastı geri basamadı zaten sonra bugün o ablaya tekrar gittim kuşuma tekrar o kremi sürmesi için bana kuşumun çok dirençli olduğunu söyledi bu şekildeki kuşlar çok acı çekiyorlarmış sanırım bana bazı kişiler ise bu şekildeki kuşların öleceğini söylediler. Lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Onu kendim besliyorum ben yedirmedikçe yemiyor.
AAA522FE-C595-46B9-BED6-652EEA58685F.jpeg
Bu dünkü fotoğrafı
539E8550-0A81-4DBB-8D47-CE6DAF5667D5.jpeg
Buda bugünkü ayağına krem sürdüğümüz için altı ıslak duruyor
9050B316-A83D-4F48-9086-CBB5FB34E88F.jpeg
Birde ayağı morarmış gibi
Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

İnternette bir pipet yöntemi var aşağıya linkini bırakıyorum o yöntemi yapabilir miyim?

Benim attığım videoda da aynı yöntem anlatılıyor zaten. Ama asıl sorun kırığın hangi noktada olduğunu tespit etmek gerekiyor. Rastgele pipet takmanız bir işe yaramıyacaktır...

Bu yüzden Doğanayın dediği gibi veterinere götürüp önce röntgen çektirin ardından kırık varsa onlar sarar...

Ankarada sempati veterinere götürebilirsiniz. Geçmiş olsun....

Oyla 0
A98F3BF0-FBB7-4F16-8E80-466BFA7F5B86.jpeg
Kuşumun ayağı daha kötü oluyor. Yarın veterinere götüreceğim inşallah şimdi diceksiniz niye ilk başta götürmedin ben götürmeyi çok istedim ama yakınlarda veteriner yoktu o yüzden kuşlardan anlayan bir ablaya götürmüştüm o veterineri de zaten bugün bir tanıdığım araya araya buldu. Ne yapmam lazım. Şuan tüneğe basabiliyor o ayağıyla ama hareket ettiremiyor

Son düzenleme:
Oyla 0
Geçmiş olsun. Kesinlikle götürülmelidir veterinere. Kafes aksesuarlarını çıkartın (oyuncaklar, ipler, tül) ve tabana yakın konumlandırın tünekleri ve diğer kapları. Birde enerjisini toplaması için probiyotik ve elektrolit takviyeleri yapabilirsiniz. Bunun haricinde sizin elinizden bir şey gelmez. Kafesten çıkartmayınız acil olmadıkça.

Oyla 0
Geçmiş olsun. Kesinlikle götürülmelidir veterinere. Kafes aksesuarlarını çıkartın (oyuncaklar, ipler, tül) ve tabana yakın konumlandırın tünekleri ve diğer kapları. Birde enerjisini toplaması için probiyotik ve elektrolit takviyeleri yapabilirsiniz. Bunun haricinde sizin elinizden bir şey gelmez. Kafesten çıkartmayınız acil olmadıkça.
Teşekkür ederim zaten artık düne göre daha iyi yani artık yemini kendisi yiyebiliyor eskiden ben yediriyordum ve bugün ayağına dokunmaya başladı böyle ayağını gagalıyor sanırım orasını kaşıyor işte bugün biraz daha iyi yarında inşallah veterinere götüreceğim

Oyla 0
Teşekkür ederim zaten artık düne göre daha iyi yani artık yemini kendisi yiyebiliyor eskiden ben yediriyordum ve bugün ayağına dokunmaya başladı böyle ayağını gagalıyor sanırım orasını kaşıyor işte bugün biraz daha iyi yarında inşallah veterinere götüreceğim

Bir tane nöbetçi eczane bulup voltaren krem alın. Yarına kadar voltaren krem sürün iyi gelicektir. Kırık dip kısımda sanırım. Zaten o kısma pipet olmazdı. Ama veterinerde mutlaka röntgen çekilsin. Ancak ozman anlaşılır kırığın tam olarak nerde olduğu ve daha bilinçli sarılır. Kırık gibi görünüyor ama olmama ihtimalide hala var. Yani röntgen şart...

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 8915
Kuşumun ayağı daha kötü oluyor. Yarın veterinere götüreceğim inşallah şimdi diceksiniz niye ilk başta götürmedin ben götürmeyi çok istedim ama yakınlarda veteriner yoktu o yüzden kuşlardan anlayan bir ablaya götürmüştüm o veterineri de zaten bugün bir tanıdığım araya araya buldu. Ne yapmam lazım. Şuan tüneğe basabiliyor o ayağıyla ama hareket ettiremiyor
Kıyamam ya çok geçmiş olsun.
Bir tane nöbetçi eczane bulup voltaren krem alın. Yarına kadar voltaren krem sürün iyi gelicektir. Kırık dip kısımda sanırım. Zaten o kısma pipet olmazdı. Ama veterinerde mutlaka röntgen çekilsin. Ancak ozman anlaşılır kırığın tam olarak nerde olduğu ve daha bilinçli sarılır. Kırık gibi görünüyor ama olmama ihtimalide hala var. Yani röntgen şart...
O kas gevşetici değil miydi?

Oyla 0
Geri